کتاب اقتصاد کلان (با رویکرد اسلامی) نوشته حسین میرمعزی میباشد و انتشارات سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی این کتاب را به چاپ رسانده است.
هدف کتاب، نظام اقتصادی اسلام را به روش اقتصاد کلان مورد مطالعه قرار داده و در تبیین این نظام به بیان ویژگیها و امتیازات آن میپردازد.
در این کتاب، روابط رفتاری را در غالب مصرف کل، سرمایهگذاری کل، تقاضای کل پول، و... معرّفی کرده، در قالب مدل تعدیلیافتة IS-LM که آن را IIF-LAM مینامد، به تحلیل کلان نظام اقتصادی اسلام در چارچوب ساختار کلان آن پرداخته است.
تعریف نظام اقتصادی اسلام
مقصود از نظام اقتصادی اسلام در این تحقیق مجموعه ای از الگوهای رفتاری و روابط اقتصادی در سه حوزه تولید توزیع و مصرف است که از متن آیات و روایات ثابت و جهانشمول همراه با تحلیلهای عقلی استنباط میشود.
الگوهای مزبور چگونگی پیوند شرکت کنندگان در نظام اقتصادی را به یک دیگر و به منابع اقتصادی نشان داده بر اساس مبانی فلسفی و مکتبی معینی راه حرکت جامعه به سمت اهداف اقتصادی مورد نظر اسلام را ارائه می کنند. این جا لازم است درباره برخی عناصر تعریف پیشین بیشتر توضیح دهیم. الگو نمایش ساده و منطقی مهمترین عوامل مؤثر در رفتار یا رابطه مورد مطالعه به زبان توابع اتحادها و نمودارها است.
۲. الگوهای رفتاری، چگونگی رفتار فرد گروه یا جامعه با اموال و منابع اقتصادی را بیان میکنند در هر الگوی رفتاری ،انگیزه محدودیت ها و قواعد رفتاری تبیین و پر اساس این سه رفتار مزبور و متغیرهای مؤثر در آن تحلیل میشود. الگوی مصرف تولید سرمایه گذاری و.... مثال هایی برای الگوهای رفتاریاند...