کتاب هفدهمین روز، روایتی متفاوت از خودکفایی صنعت موشکی ایران است که توسط رویش رسانه تهیه شده و انتشارات شهید کاظمی نیز ان را منتشر کرده است.
بهانه تولد کتاب هفدهمین روز، مرور خاطرات مردان بزرگی است که توانستند برای اولین بار موشک های ایرانی را بسازند و پرتاب کنند. تلاشی عظیم که در قالب روایاتی کوتاه بیان شده تا در ابتدای چهل سال دوم انقلاب مصداق دیگری باشد از «ما می توانیم».
مصاحبه و گفتگو با اعضای تیپ موشکی سپاه، بررسی کتب مرتبطی همچون «خط مقدم»، روزنامه های دهه شصت و مستندهای موجود، بخشی از منابع استفاده شده برای تنظیم روایت های کتاب پیش رو است. کتاب هفدهمین روز، سعی دارد نگاهی نو به تفکر و اندیشه ی نسل های جدید انقلاب دهد و رویشی تازه در ایمان و تلاش و خودباوری جوانان سرزمینمان باشد؛ انشاءالله.
نسخه الکترونیک کتاب هفدهمین روز را می توانید از طریق نرم افزار فراکتاب دانلود کرده و سپس در کتابخوان فراکتاب به مطالعه آن بنشینید.
با آغاز جنگ تحمیلی و شروع روزهای پر هیاهوی دهه شصت صفحه جدیدی از انقلاب اسلامی ایران ورق خورد. جنگی که با حملات مداوم و بی رحمانه صدام و ارتش بعث عراق به غیرنظامیان شهرهای مختلف کشور، هم وطنان بسیاری را داغدار کرد.
پس از گذشت مدتی از جنگ صدام و متحدانش متوجه شدند، غلبه بر نیروی ایمان و اراده جوانان مؤمن و مسلمان ایران به آن آسانی ها که فکر می کردند، نیست. به همین دلیل شیوه را تغییر و «جنگ شهرها» را آغاز کردند. سلاح اصلی این جنگ جدید، بمب و مهمتر از آن موشک هایی بود که طول آن ها به 11 متر می رسید و قطعاً ایران چنین سلاحی در اختیار نداشت. در قبال این شدت از حملات، ایران به دلیل وجود تحریم ها از خرید سلاح های جدید محروم بود و تنها می توانست از آتش توپخانه هایش استفاده کند.
«موشک، جواب موشک» شده بود، شعار ثابت اجتماعات مختلف و مطالبه اصلی مردم از مسئولین. دیگر نوبت آن ها بود تا آستینی بالا زده و شعارهای مردم را لبیک گویند. چشم امید مسئولین نیز به جوانان پرشور، انقلابی و مؤمنی بود که به فرمان رهبرشان «جنگ را رأس امور می دانستند» و برای تحقق آن از جان مایه گذاشته و در جبهه های دفاع مقدس ایفای نقش می کردند. این جوانان فعالیتشان را آغاز کردند. فعالیتی که برای اولین بار داشت قاطعانه دنبال می شد و کسی از تلخ و شیرین آن مطلع نبود. ماجراهایی دلکش از تولد هفده روزه ی اولین پرتاب موشکی ایران، داستانی شنیده نشده و بِکر از مجاهدت جوانان مؤمن انقلابی که مرورش می تواند توشه نسل های امروز و آینده انقلاب برای برداشتن گام دوم انقلاب باشد.
بعضی از عناوین روایت های کتاب هفدهمین روز از قرار زیر است:
زنگ موشک، کمک بی دریغ، قائد اَخی العقید، فرماندهی آتش، جعبه های خالی، گروهان 13 نفره!، IBM / 19، معراج خالی از شهدا، پرواز موشک ها، رادار خاموش، موشک های گمشده، بحث سیاسی ممنوع، سوهان ناخن گیر، به جبران کمک، اختتامیه در فرودگاه، سپاهی تیغ زده، بنی اسرائیل، باغ ونک و ...
اولین موشکی که با اپراتوری لیبیایی ها پرتاب شد، مستقیماً خورد داخل کارخانه ی سیمانی که در یک کیلومتری پالایشگاه مهم کرکوک قرار داشت. صدام از این پرتاب حسابی شوکه شد. فکرش را نمی کرد ایرانی که از همه طرف تحریم است، بتواند موشک جور کند. این انفجار را در سانسور خبری شدید قرار داد و همه جا اعلام کرد این انفجار، بر اثر بمب گذاری و یک خرابکاری ساده رخ داده است.
ایران برای این که هم از شدت حملات عراق کمتر کند و هم به صدام حالی کند که چیزی که فرستاده بودند، موشک بوده و اشتباه نکرده است، دو روز بعدش هم موشکی را به سمت عراق پرتاب کردند. اما نه به کرکوک و موصل، بلکه به قلب بغداد و کاخ صدام. این بار موشک درست به ساختمان بانک رافدین، در سه کیلومتری کاخ صدام اصابت کرد. بانکی که مهمترین بانک عراق و دومین بانک بزرگ خاورمیانه محسوب می شد. با این انفجار سه طبقه از هجده طبقه ی بانک رافدین تخریب شد. طبقاتی که دست استخبارات عراق بود و بعثی ها در پوشش بانک، به کارهای اطلاعاتی و جاسوسی علیه منطقه می پرداختند.
عراقی ها از این حمله غافل گیر شدند، اما با این حال، یک مقام بلندپایه عراق در مکالمه تلفنی با خبرنگار آمریکایی، حمله موشکی ایران به بغداد را تکذیب کرد و گفت: «خرابکاران ایرانی یک بمب در داخل ساختمان بانک کار گذاشته بودند که به ساختمان آسیب رساند ولی کسی را مجروح نکرد.» حتی مطبوعات کویت نوشتند: «پرتاب موشک به بغداد فقط یک ادعاست.»
فردای همان روز ایران موشکی دیگر را به نزدیکی کاخ صدام در بغداد پرتاب کرد که روبروی کاخ ریاست جمهوری و در نزدیکی هتل های مهم بغداد که مهمانان خارجی بسیاری را در خود جای داده بودند، اصابت کرد. موشک ها یکی یکی به اماکن مهم عراق می خوردند و صدام مغرورتر از همیشه زبان اعتراف باز نمی کرد.
با شروع سال جدید و به دنبال پاسخگویی به حملات پی درپی عراق، مقدم و گروهش موشک دیگری را در روز پنجم عید راهی بغداد کردند. موشکی که با اخلاص بچه ها مستقیم رفت و به دل باشگاه افسران عراق نشست. پرتابی که 130 افسر عالی رتبه ی عراقی را به هلاکت رساند و بالاخره بعثی ها را به این اعتراف وا داشت که ایران هم به سامانه پرتاب موشک تجهیز شده است و با آن قلب بغداد را هدف قرار گرفته است.
نسخه چاپی کتاب هفدهمین روز را می توانید از طریق سایت و یا نرم افزار فراکتاب خریداری کنید و پس از دریافت از خواندن آن بذت ببرید.
مشخصات کتاب هفدهمین روز در جدول زیر آورده شده است:
مشخصات | |
ناشر: | شهید کاظمی |
نویسنده: | تهیه شده در رویش رسانه |
تعداد صفحه: | 216 |
موضوع: | خاطرات، دفاع مقدس |
قالب: | چاپی و الکترونیک |