امتیاز
5 / 0.0
نصب فراکتاب
مطالعه در کتابخوان
10,000
نظر شما چیست؟

معرفی کتاب نقش رسانه بر بحران هویت و سلامت بلوغ 

نوشته ی شکوفه میری احمدی، با مطالعه موردی دختران دبستانی استان کرمانشاه، به بررسی نقاط قوت و ضعف دسترسی آسان به اینترنت و تأثیر آن بر نوجوانان می پردازد.

امروز استفاده از فضای مجازی در میان گروه عظیمی از مردم جامعه مرسوم شده و در این میان آثار مثبت و منفی این فضا بر کاربران آن قابل توجه است.

گستردگی و فراگیری فضای مجازی و اینترنتی در دنیا و قرار گرفتن بسیاری از مباحث و مطالب در حوزه های مختلف مورد نیاز انسان ها درون این شبکه ی جهانی، ضرورت استفاده از قابلیت ها و امکانات آن را برای همه ی افراد و سازمان ها به امری ضروری و لازم مبدل کرده است.

تشخیص ضرر و زیان های دنیای مجازی در محیط خانواده و به تبع آن اثرات مخرب آن در جامعه و خانواده ها که مهم ترین عناصر تشکیل دهنده ی آن هستند به راحتی امکان پذیر نیست.

مسئله ی مهم و خطرساز بهره مندی تمامی قشرهای جامعه از اطلاعات و داده های اینترنت است. به بیان دیگر هر شخصی در هر جایگاه و موقعیت اجتماعی در کمتر از لحظه ای می تواند به این داده ها دست پیدا کند.

 نگرانی راجع به فساد فضای مجازی زمانی شکل می گیرد که در بسیاری از موارد کاربران به صورت ناخواسته، مطالب، تصاویر و پیام هایی را دریافت می کنند که در ابتدای امر در پذیرش آن قصد و تمایلی ندارند.

فضای مجازی به عنوان یکی از مهم ترین ابداعات در قرن اخیر با قابلیت ها و کارکردهای متعدد و گسترده اش، بخش های مختلف زندگی انسانی را تحت تأثیر خود قرار داده است.

مبنا و هدف اصلی فضای مجازی، برداشتن فاصله ی جغرافیایی میان انسان ها در سراسر دنیا و ایجاد تحول در عرصه ی ارتباطات و انتقال اطلاعات و اخبار است.

دسترسی به فضای مجازی و کاربرد آسان تر از چنین فضاهایی از یک سو و جذاب بودن و تازگی داشتن چنین محیط هایی از سوی دیگر موجب شده که سالانه میلیون ها نفر در جهان عضو فضاهایی همچون شبکه های اجتماعی شوند و ساعت های زیادی از وقت خود را در تعامل با اعضای دیگر سپری کنند و ارتباط جمعی در میان خانواده ها کم رنگ شود.

بلوغ دوره ای است که در طی آن صفات ثانویه جنسی در نوجوان پدید آمده و توانایی باروری و تولید مثل جنسی کسب می شود. اهمیت دوران بلوغ و نوجوانی بدین دلیل است که بسیاری از مشکلات جسمی و روانی در این دوران پدید می آیند و در این دوره، نوجوانان با معضلات بسیاری روبرو می شوند که می توان به سوء تغذیه، چاقی و عوارض آن نظیر افسردگی، بیماری های قلبی - عروقی، دیابت و فشار خون اشاره نمود.

از این رو، اطلاع از روند طبیعی بلوغ و مشکلات و چالش های آن می تواند موجب گذر موفق نوجوان به دوران بزرگ سالی و باروری گردد.

گزیده کتاب نقش رسانه بر بحران هویت و سلامت بلوغ

جامعه امروز ایران در عین حال که بحران های هویت ناشی از یک دوره تاریخی را با خود حمل می کند، در سه دهه اخیر با بحران های دوره تاریخی فراصنعتی بدون آن که به طور طبیعی وارد این دوره شده باشد نیز رو به رو شده است.

با توجه به خاصیت و کارکردهای فناوری های نوین ارتباطی به خصوص شبکه های اجتماعی، ورود آثار کنترل ناپذیر و بحران زای این دوره از سوی حاکمیت به سهولت صورت گرفته و عواقب ناشی از آن وارد جامعه امروز شده است. 

این شرایط در مجموع وضعیتی را پدید آورده است که می توان گفت درحال حاضر، با نوعی از بحران های هویت همپوشان مواجه هستیم.

استفاده از اینترنت و این اواخر مخصوصاً شبکه های اجتماعی در میان ایرانی ها به طور غیر قابل توجهی افزایش یافته و بررسی ها نشان می دهد این روند کماکان ادامه دارد.

اینترنت، به ویژه در میان جوانان ایرانی شیوع زیادی دارد و فاصله آن با سایر نسل های قدیم تر فاحش می باشد. بنابراین، عجیب نیست که بیشتر تحقیقات انجام شده در مورد اینترنت نشان می دهد اکثریت کاربران اینترنت در ایران به نسل جوان تعلق دارد.

بنابر یک تقسیم بندی نسلی، نسل سوم بیشترین کاربران اینترنتی در ایران بوده و بیش از نسل های دیگر در معرض آثار ناشی از اینترنت، از جمله مسائل هویتی و بحران هویتی قرار می گیرند.

فارغ از شکاف های به وجود آمده ناشی از فرآیند رسانه های نوین، شکاف نسلی موجود ناشی از تحولات ساختاری و جمعیتی جامعه ایران باعث شده است انتقال ارزش ها و آموزه ها در قالب سنت از نسلی به نسل دیگر با اختلال رو به رو شود.

این پدیده از یک سو، به روند انتقال فرهنگ آسیب می رساند و از سوی دیگر، حافظه تاریخی را مختل می سازد و بدین ترتیب، انتقال تجربیات سیاسی و فرهنگی دوره های پیشین به زمان حاضر با دشواری انجام می شود.

سال نشر :
1397
صفحات کتاب :
141
کنگره :
‏‫‭HM851‏‫‭/م9ن7 1397
دیویی :
‏‫‭303/4833
کتابشناسی ملی :
5495737
شابک :
978-622-95219-0-8

کتاب های مشابه نقش رسانه بر بحران هویت و سلامت بلوغ