کتاب بمب اطلاعات نوشته پل ویریلیو و ترجمه محمدحسن خطیبی بایگی میباشد و انتشارات امیرکبیر آن را منتشر کرده است.
این کتاب، نگاهی نقادانه نسبت به علم و فناوری دارد و در رابطه با ارتباط امروزی انسان با تکنولوژی هشدار میدهد.
کتاب بمب اطلاعات، نگاهی هشدارآمیز به رابطهٔ انسان و فناوری و بهویژه فناوری اطلاعاتی دارد. نویسنده در این کتاب تأثیر علوم فنبنیاد، جنگهای سایبری و فناوریهای اطلاعاتی را بر زندگی و نیز بر مرگ انسان وا میکاود. او در این کتاب بر این باور است که علم نیز بیش ازآنچه باید، بر جنبههای فناورانه متمرکز شده و به یک علم فنبنیاد و فزونیخواه تبدیلشده است. این علم فنبنیاد از ماهیت خود تهی شده و دیگر نسبتی با حقیقت ندارد. نویسنده در این کتاب به همه چیز از اینترنت و سفرهای فضایی و فتح ماه گرفته تا نظریهپردازیهای فوکویاما و برخی نمایشگاههای آثار هنری، از ورای همین عینک نقادی و هشدار مینگرد.
همانند ورزشهای المپیک که در آن داروهای انرژیزایی مثل استروئیدهای تقویتی و امثال آن، معنای تلاش قهرمانان را با سوءاستفاده افراد از دستورالعملهای دارویی ضایع میکنند، علم افراطی هم از جانب بیماریپژوهی به سمت این واقعیت در حرکت است که میخواهد به بخشی از پدیده «مجازی سازی فراگیر» تبدیل شود.
علم «پسامدرن» پس از اینکه علیه ماهیت پرفایدهتر خود قد علم کرد و در ورطه رقابتهای مرگبار سیارهای توازن وحشت درافتاد، حالا وارد گونۀ جدیدتری از رقابتها شده که به همان اندازه دیوانهوار است: رقابت بر سر دستیابی به کاراییهای محدود در رشتههای روباتیک و مهندسی ژنتیک که بهنوبه خود دیگر رشتههای علمی را هم به مسیر یک افراطگرایی پساعلمی میکشاند و آنها را از هرگونه عقلانیتی خارج میسازد... .