کتاب رزم آرایی فرهنگی در فضای مجازی نوشته حمیدرضا نعیمی و منتشر شده در سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی است.
در کنار ارائه راهکارهای مواجهه فعال و مبتکرانه با جریانهای معارض فرهنگی از 3 طریق راهکارهای حاکمیتی، راهکارهای مرتبط با نخبگان(شامل گفتمانسازی از مطالبات و دغدغههای مقام معظم رهبری، تولید و توزیع محتوای مناسب با توجه به نیازهای امروز و آینده کشور، الگوسازی از شخصیتهای برجسته اسلامی ـ ایرانی) و راهکارهای فردی و خانوادگی (شامل شناخت و آموزش و آگاهسازی در مورد فضای مجازی) میتوان گفت شناخت کافی از وضعیت جریانهای فرهنگی معارض در فضای مجازی، به مسئولین و نخبگان فرهنگی کشور نگاهی جامعتر و دوراندیشانهتر بخشیده و آنان را در عرصه قانونگذاری و جریانسازی به تصمیماتی واقعبینانهتر ـ خصوصاً در مواجهه فرهنگی و تمدنی با دشمن ـ خواهد رساند.
رسانههای مجازی بسیار گستردهاند و بررسی همه آنها بسیار سخت و صعب میباشد؛ به عنوان مثال صرفاً در بازیهای ویدئویی در فروشگاههای بازی مخصوص تلفنهای همراه دهها هزار بازی وجود دارد.
در فروشگاه مجازی استیم مخصوص بازیهای رایانهای بیش از ۵۰ هزار بازی عرضه شده است. برخی بازیهای عرضه شده در استیم بیش از ۱۰۰ ساعت گیم پلی دارند در شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام دهها میلیون صفحه فعالیت محتوایی دارد در ایران بیش از یک میلیون سایت با دامنه IR فعالیت میکنند و این جدای از فعالیت صدها سایت اینترنتی است که علیه فرهنگ ناب و از خارج از کشور فعالیت میکنند مسلماً شناخت، بررسی و نقد هر کدام از این رسانه بسیار وقت گیر است.
اطلاعات فعلی نیز نشان دهنده استفاده جریانها از ظرفیت همه رسانههای مجازی است. اگر بخواهیم در یک پژوهش به همه جریانهای فعال در رسانههای مجازی بپردازیم، دهها سال زمان را باید به این پژوهش اختصاص بدهیم!