کتاب تاریخ ادبیات آمریکا در سال 1968 برای اولین بار توسط دانشگاه نیویورک منتشر شد. و بعد از آن نیز انتشارات دانشگاه لندن آن را چاپ نمود.
به علت اهمیت ادبیات آمریکایی امروز و ارتباط نزدیک بین آن و آثار ادبی مورد توجه بسیاری دانشجویان رشته ادبیات این کتاب به توسط دکتر حسن جوادی به فارسی ترجمه شد.
در این کتاب سیر تکاملی تاریخ ادبیات آمریکا از زمانی فقط خاطرهنویسی و سفرنامهنویسی در آن وجود داشت تا دورانی که کم کم داستاننویسی و رمانها شکل گرفتند، از نگارش آثار هنری تا رسالههای علمی و تحقیقاتی و هر آنچه در دامنه تاریخ ادبیات آمریکا میگنجد آورده شده است.
میان ادبیات آمریکا و ادبیات فارسی پیوندهای چشمگیری وجود دارد. اولین نمایشنامه آمریکایی که به طور مرتب و توسط گروهی حرفهای اجرا شد شاهزاده پارت بود. آثار امرسون، ثارو و دیگر بزرگان ادب نیوانگلند انباشته از اشاراتی به شعر فارسی است. برگهای علف ویتمن نیز حاوی شعری به نام درس ایرانی است. اشعار امیلی دیکینسون از لحاظ نکات مشابه و متضاد با شعر فارسی ارتباط فراوان دارد. همین ارتباطات اهمیت مطالعه تاریخ ادبیات آمریکا را برای دانشجویان ادبیات بیشتر میکند.
دایره علاقه او که از فیلادلفیا گذشته و شامل تمام کلنیهای آمریکای شمالی میشد، اکنون خود امپراتوری انگلیس نیز را در بر میگرفت، و او با اشتیاق زیاد درخواست کرد تا نظریاتش از روی آزادی خواهی و به نحو گستردهتری مورد بررسی قرار گیرد.
هنگامی که در انگلستان سرگرم این امور بود، فرصت کوتاهی دست داد و به عنوان مهمان در خانه ییلاقی اسقف سیتاسف در نزدیکی توئیفورد اقامت گزیند و در اینجا شروع به نگارش اثری کرد که امروزه به نام سرگذشت او معروف است. قسمت اول کتاب به صورت نامهای است خطاب به پسرش که در آن وقت حکمران نیوجرسی بود. فرانکلین با سبکی ساده و خودمانی به شرح خاطرات خانوادگی و حوادث اولیه زندگیاش تا 1730_هنگامی که شرکت مذکور را تاسیس کرده و برنامههای عمرانی را در فیلادلفیا شروع کرد_میپردازد.