کتاب خضر (ع) به نویسندگی محمدرضا بایرامی و تصویرگری مریم حسننژاد در انتشارات امیرکبیر به چاپ رسیده است، این کتاب از مجموعه «داستان پیامبران» میباشد و به زندگانی حضرت خضر (ع) میپردازد.
مجموعه 24 جلدی «داستان پیامبران» از جمله مجموعههایی است که در واحد کودک و نوجوان انتشارات امیرکبیر به چاپ رسیده است. هر جلد از این مجموعه زندگی یک پیامبر را با قلم یک نویسنده بازگو کرده است. این مجموعه با هدف آشنایی کودکان با گوشههایی از زندگی پیامبران الهی و درک بهتر مسائل مذهبی و دینی و عبرت گرفتن از تاریخ و سیره و رفتار پیامبران منتشر شده است. مصطفی رحماندوست، جعفر ابراهیمی، فریبا کلهر، ابراهیم حسنبیگی و لاله جعفری برخی از نویسندگانی هستند که در تهیه این مجموعه همکاری داشتهاند. این مجموعه برای مخاطبان گروه سنی «ج» منتشر شده است.
حضرت خِضر، یکی از اولیای الهی که برخی او را پیامبر نیز دانستهاند. نامش به صراحت در قرآن نیامده، ولی بر اساس برخی احادیث او همان شخصی است که داستان موسی و خضر با او در سوره کهف آمده است. در این آیات خضر دارای علم لدنی توصیف شده است. بر اساس آیات ۶۰ تا ۸۲ سوره کهف، خضر کشتی عدهای مستمند را سوراخ میکند، پسر بچهای بیگناه را میکشد و در روستایی که به آنان غذا ندادند، دیواری مخروبه را تعمیر میکند. موسی (ع) به این کارها اعتراض میکند و خضر تأویل کارهای خود را بیان میکند.
خضر را از نوادگان اسحاق نبی دانستهاند. طبق روایات، حضرت خضر مثل حضرت عیسی (ع) زنده است. در کتابهای شیعه احادیث متعددی دربارهٔ شخصیت خضر، ماجرای دیدارش با حضرت موسی و نیز حضورش نزد حضرت محمد (ص) و امامان نقل شده است. مطابق روایتی او مونس امام عصر در زمان غیبت است. بنابر نقلهای متعدد، نام یا لقب خضر برای او از اینروست که وی بر هر جاکه بنشیند یا نمازبگزارد، زمین زیر پا و اطراف آن سبز و خرّم میگردد. دوران زندگی خضر، قبل از زمان موسی تا زمان حاضر، و ادامهٔ زندگی او تا آخرالزمان، مورد اتّفاق مسلمانان است. به اعتقاد مسلمانان، خضر، طولانیترین عمر را در میان فرزندان آدم دارد...
ماهی نمکزدهای را هم به عنوان توشه برداشتند تا اگر گرسنهشان شد، بپزند و بخورند. آنها رفتند و رفتند تا اینکه رسیدند به مجمع البحرین، یعنی جایی که دو دریای فارس و روم به هم میرسیدند. موسی میدانست که آب از کجا گلآلود شده. او دچار خودخواهی شده بود و حالا باید از این حس فاصله میگرفت.