پدافند اقتصادی

پدافند اقتصادی و راهبردهایی برای کاهش معضلات اقتصاد ایران

امتیاز
5 / 0.0
نصب فراکتاب
مطالعه در کتابخوان
31,500
نظر شما چیست؟

کتاب پدافند اقتصادی نوشته ی رضا کلهر و امید پورعلی، راهبردهایی برای کاهش معضلات اقتصاد ایران را ارائه می دهد. این کتاب توسط انتشارات دانشگاه جامع امام حسین (ع) منتشر شده است.

معرفی کتاب پدافند اقتصادی

اگر تمام دانش انباشته و کتاب های مرسوم اقتصادی دنیا را مطالعه کنید، نظریه یا تجربه ای مدون و مکتوب درباره ی اقتصاد مقاومتی نخواهید یافت. در تمام متون و کتاب های اقتصاد، هیچ پیشینه ای نظری یا عملی از تحریم بانک مرکزی نخواهید دید و از آن جا که این امر تاکنون سابقه نداشته، چگونگی واکنش به آن هم امری بدیع است. حتی اگر مطالعاتی هم در این باره صورت گرفته باشد، در طبقه بندی های محرمانه و امنیتی قرار گرفته و امکان دسترسی به آن برای کارشناسان معمولی وجود ندارد. نتیجه این که اقتصاددان انقلاب اسلامی نمی تواند از نظریه های متداول برای حل مشکل و مسئله ی خود بهره بگیرد. لذایذی که جنبش نرم افزاری و الگوی اسلامی - ایرانی اداره ی جامعه، شکلی بدیع به خود می گیرد که الهام بخش جمیع ملت های آزاده خواهد بود.
کتاب پدافند اقتصادی سعی کرده است در عرصه معرفی اقتصاد مقاومتی و بررسی ارکان های قدمی موثر بردارد.

خلاصه کتاب پدافند اقتصادی

امام خامنه ای:
اقتصاد مقاومتی به معنا اقتصاد ریاضتی نیست، بلکه اقتصادی اسـت کـه بتوانـد در مقابل بحران ها و جزر و مدهای بین الملل مقاوم باشد. (6/6/1392)
پدافند غیرعامل مثل مصـونت سـازی بـدن انسـان است؛ از درون مـا را مصـون می کند. معنایش این است که ولو دشمن تهاجمی هم بکند و زحمتی هم بکشـد و ضرب و زور هم بزند، اثر نخواهد کرد؛ این پدافند غیرعامل نتیجـه اش این است. (7/8/191)
ادبیات اقتصاد مقاومتی هم زمان با تهدیدات اقتصادی دشمنان و آغاز تحریم های ظالمانه علیه اقتصاد جمهوری اسلامی ایران پدید آمد. حضرت آیت الله خامنه ای در شـهریورمـاه 1389 اولین بار این واژه را بیان فرمودند و اقتصاد مقـاومتی را معـادل کـارآفرینی دانستند.
دلیل معظّم له برای این نام گذاری، اولاً "فشار اقتصاد دشمنان" و ثانیـاً "آمـادگی کشور برا جهش" بوده است. ایشان در سال 1391 مؤلفه ها و الزامات اقتصاد مقـاومتی را موارد زیر برشمردند:
«رونق تولید و اشتغال»، «رشـد اقتصـادی و رفـاه»، «مصـرف متعـادل و پرهیـز از اسراف و تبذیر»، «استفاده از تولیدات داخلی»، «مردمی کردن اقتصاد»، «کـاهش وابستگی بـه نفت»، «فشاراقتصـادی دشـمن بـر کشـور»، «تأکیـد بـر اقتصـاد دانش بنیان».
ایشان به فاصله کوتاهی بعد از این سخنرانی، ارکان اقتصاد مقاومتی را مـوارد ذیل معرفی نمودند:
«حمایت از بخش خصوصی»، «حمایت از تولید ملـی و بخش درون زای اقتصـاد»، «رسیدگی به اقتصاد دانش بنیـان»، «فعّـال  کـردن واحـدهای کوچک و متوسط اقتصادی»، «استفاده از همه ی ظرفیت های دولتی و مردمی».

فهرست کتاب

کتاب پدافند اقتصادی در شش فصل به بررسی این مهم می پردازد:
فصل اول: مبانی نظری اقتصاد مقاومتی
فصل دوم: مبانی نظری پدافند اقتصادی
فصل سوم: رابطه پدافند اقتصادی و اقتصاد مقاومتی
فصل چهارم: آسیب شناسی اقتصاد ایران
فصل پنجم: ضعف ها،قوت ها، فرصت ها و تهدیدات اقتصاد ایران
فصل ششم: راهبردهای پدافندی رفع معضلات اقتصاد ایران 

برشی از متن کتاب پدافند اقتصادی

گفتمان امنیت ایجابی، امنیت را به ایجاد شرایط مطلوب جهت پی گیری خواست و اهداف ملی معنا می کند. بنا به این گفتمان، اگر کشوری تهدید نداشته باشد ولی در همان حال، توان پی گیری خواست ها و منافع ملی اش را نیز نداشته باشد، ناامن ارزیابی می گردد. گفتمان امنیت ایجابی در درون خود دو موج مطالعاتی دارد؛ مطالعات مدرن امنیت و مطالعات پست مدرن امنیت. نئوپوزیتویست ها در مطالعات مدرن امنیت، طبیعت را به مثابه یک الگو جهت امنیت سازی قلمداد کردند و پس از آنان در دورانی که بحث جهانی شدن مطرح گردید، رویکردهای فرهنگی مربوط به هنجار و هویت در امنیت مطرح شد و در چارچوب دولت-ملت مورد تردید قرار گرفت؛ امنیت ملی نیز جای خود را به امنیت جهانی داد. {مک کین و لیتل} در تعبیری دیگر از امنیت ایجابی، امنیت وضعیتی است که در آن بین خواسته ها و داشته ها در یک واحد سیاسی یا اجتماعی، معین با توجه به ضریب ایدئولوژیک آن، تناسب وجود دارد؛ به گونه ای که در اعضاء تولید رضایت مندی می نماید. به عبارت دیگر، امنیت در این گفتمان با مفهوم محوری رضایت، فهم و تحلیل می شود.
در فضای فکری سازمان ملل متحد، به اصطلاح سیاسی، «امنیت انسانی» عبارت است از امنیت یکپارچه، پایدار و جامع از ترس، منازعه، جهل، فقر، محرومیت اجتماعی و فرهنگی و گرسنگی مبتنی بر آزادی های مثبت و منفی.
مفهوم امنیت انسانی در متن برنامه کاری «مسئولیت حفاظت» سازمان ملل شناخته می شود که به جای فقط دخالت منفعلانه نظامی، بر خطوط فعالیت پیشگیرانه و توسعه ای -شامل اقدام پیش دستانه- تمرکز دارد. فراهم آوردن امنیت انسانی نیازمند آگاهی از نیازهای ویژه افراد و دولت هاست. این امر نیازمند ملاحظه کامل بخش های تشکیل دهنده یک جامعه نظیر تأمین، قانونی، آموزش بازرگانی و اقتصادی، بشردوستانه و بهداشت، اطلاعات، نظامی، دیپلماسی اداره و حکمرانی است که همه به وسیله تاریخ و فرهنگ شکل می گیرند.

دانلود کتاب پدافند اقتصادی

نسخه الکترونیک کتاب پدافند اقتصادی را می توانید از طریق نرم افزار فراکتاب دانلود کرده و سپس در کتابخوان فراکتاب به مطالعه آن بپردازید.

دانلود کتاب پدافند اقتصادی

مشخصات کتاب پدافند اقتصادی در جدول زیر آورده شده است:

مشخصات
ناشر: دانشگاه جامع امام حسین (ع)
نویسنده: رضا کلهر، امید پورعلی
تعداد صفحه: 199
موضوع: اقتصاد و حسابداری
قالب: الکترونیک

 

کنگره :
‏‫‬‭‭HC۴۷۳‏‫‬‭‭/ک۸پ۴ ۱۳۹۹
دیویی :
‏‫‬‭‭۳۳۸/۹۵۵
کتابشناسی ملی :
5594319
شابک :
9789644527548
سال نشر :
1399
صفحات کتاب :
199

کتاب های مشابه پدافند اقتصادی و راهبردهایی برای کاهش معضلات اقتصاد ایران