خاطرات همفر
جاسوس انگلیسی در ممالک اسلامی
- معرفی کتاب
- مشخصات کتاب
کتاب خاطرات همفر با عنوان دوم جاسوس انگلیسی در ممالک اسلامی نوشته هامفری با ترجمه ی محسن مویدی می باشد که در انتشارات امیرکبیر به چاپ رسیده است.
- معرفی کتاب خاطرات همفر
- خلاصه کتاب خاطرات مستر همفر
- برشی از متن کتاب خاطرات همفر
- خرید کتاب خاطرات همفر
- دانلود کتاب خاطرات همفر
معرفی کتاب خاطرات همفر
کتاب خاطرات مستر همفر، به شرح خاطرات شخصی به نام مستر همفر میپردازد که او در این کتاب نقش جاسوس در کشورهای اسلامی را داشته است. نقش او در این کتاب در شکلگیری دیدگاه وهابیت در کشورهای مسلمان می باشد. که در کشورهای غربی این کتاب را جعلی و ساختگی مینامند و از آن به عنوان نسخه آنگلو فوبیک، از بزرگان صهیون یاد میکنند. برنارد هیکل از دانشگاه هاروارد، این کتاب را توطئه میداند. ولی افرادی مانند صبری پاشا وهابیگری را ساخته دست انگلیس میدانند که برای تضعیف دولت عثمانی پایهریزی شده است. اما این که مستر همفر چه کسی است و چگونه خاطرات این کتاب را نوشته است هنوز اطلاعاتی در دسترس نیست.
فرقه وهابیت این کتاب را تقبیح کرده است و آن را داستانی خیالی برای بیاعتبار کردن محمد بن عبدالوهاب میداند. ولی شیعیان و مسلمانان و حتی اهل سنت این اثر را همان جمله معروف تفرقه بینداز حکومت کن در مورد انگلیس میدانند.
خلاصه کتاب خاطرات مستر همفر
همفر در کتاب خاطراتش می گوید: «مــدت هــا بـــود دولـــت بــریــتــانــیــای، بــه مــوضــوع نــگــهــداری مستعمرات و پابرجایی امپراتوری عظیم خود می اندیشید. اکنون، وسعت این امپراتوری تا آنجا رسیده است که می توان منظره طلوع و غروب خورشید را در دریاهای آن دید؛ با این همه، جزیره بریتانیا در مقایسه با مستعمرات بی شمارش، مانند سرزمین های هند، چین، کشورهای خاورمیانه و نقاط دیگر، بسیار کوچک به نظر می رسد. از سوی دیگر استعمار انگلیس درهمه این سرزمین ها یکسان نیست و در برخی ممالک، گویا اداره امور در دست مردم آنجاست، اما در آن نقاط، سیاست فعال مستعمراتی به طور کامل اعمال می شود و چیزی نمانده است که استقلال ظاهری این کشورها نیز نابود شود و از هر نظر تابع بریتانیا شوند؛ بنابراین، بر ما لازم است در چگونگی اداره مستعمرات خود دوباره بیندیشیم و به ویژه به دو نکته توجه کافی داشته باشیم:
1. در پیش گرفتن تدابیری برای تحکیم نفوذ دولت امپراتوری انگلیس در مناطقی که اکنون مستعمره ی این کشورند.
2. تنظیم برنامه هایی برای به چنگ آوردن و در اختیار گرفتن سرزمین هایی که هنوز به طور کامل در دام استعمار نیفتاده اند.
وزارت مستعمرات انگلیس بــرای اجــرای برنامه های ذکرشده، احــســاس ضـــرورت می کند تــا بــه هــریــک از ایــن مــنــاطــق، اعــم از مستعمره یا نیمه مستعمره، هیئت هایی برای جاسوسی و کسب اطلاعات لازم گسیل کند. خوشبختانه، من از ابتدای اشتغالم در وزارت مستعمرات، وظیفه خود را به خوبی انجام داده ام و به سبب خوش خدمتی هایم، موقعیت خوبی در وزارتخانه داشتم؛ به ویژه در مأموریت رسیدگی به امور «شرکت هند شرقی» که در ظاهر مسئله ای بازرگانی و در باطن جاسوسی بود و برای شناخت راه های گوناگون نفوذ و سیطره کامل بر سرزمین هند و تصرف شبه قاره انجام شد. در آن زمان، خیال دولت انگلیس از هندوستان آسوده بود؛ زیرا کشمکش های قومی و نژادی و اختلافات دینی و فرهنگی، فرصت شورش علیه سیطره و نفوذ انگلیس را به ساکنان شبه قاره نمی داد.» و این گونه بود که همفر به عنوان جاسوس راهی ممالک اسلامی گردید....
برشی از متن کتاب خاطرات همفر
هنگام وضو مستحب است آب در دهــان بگردانند و با بینی استنشاق کنند. پیش از آداب وضـــو، مــن از شستن دهـــان با مسواک های آنجا که چوب خشکی بود و همه از پیر و جوان در دهــان می گرداندند، سخت ناراحت بــودم و می پنداشتم که این چوب خشک برای دهان و دندان ها زیان آور است. گاهی می دیدم که دهان را مجروح می کرد و خون از لثه ها جاری می شد، اما مجبور بودم این کار را انجام دهم؛ زیرا مسواک زدن قبل از وضو، سنت مؤکدی بود که پشتوانه ای از حدیث نبوی داشت و فضیلت و ثواب بسیار بر آن مترتب بود.
در طی اقامتم در استانبول، شب ها را در مسجدی می گذراندم و در عوض، پولی به خادم آن می پرداختم که نامش «مروان افندی» بود؛ او مرد عصبی مزاج و بدخلقی بود و خود را هم نام یکی از صحابه پیامبر(ص) می دانست و به این نام مبارک افتخار می کرد. یک بار به من گفت: «اگر خدا به تو فرزندی داد، نامش را مروان بگذار؛ زیرا او از شخصیت های بزرگ مجاهد اسلام بوده است».
شب ها شام را در اتاق خادم می خوردم و روزهای جمعه را نیز که عید مسلمانان و تعطیل بود، با خادم می گذراندم. سایر روزهای هفته را در دکــان نجاری شــاگــردی مــی کــردم و دستمزد ناچیزی می گرفتم. کارم نیمه وقت بود؛ چون باید بعدازظهرها را در محضر شیخ می بودم. دستمزدم نصف مزد کارگران دیگر بــود. نام نجار «خالد» بود و هنگامی که برای نهار از کار دست می کشیدم، نجار مطالبی در فضائل «خالدبن ولید»، فاتح اسلام، می گفت و او را از اصحاب پیامبر صلی الله علیه و اله می دانست که مخالفان اسلام را از پا در آورده بود.
خرید کتاب خاطرات همفر
نسخه چاپی کتاب خاطرات همفر در فراکتاب موجود می باشد. شما می توانید با سفارش این کتاب از طریق سایت و یا نرم افزار فراکتاب، از مطالعه آن لذت ببرید. کتاب خاطرات مستر همفر pdf نیز در فراکتاب موجود می باشد.
دانلود کتاب خاطرات همفر
دانلود کتاب خاطرات همفر جاسوس انگلیسی در ممالک اسلامی از طریق نرم افزار فراکتاب امکان پذیر است. شما می توانید پس از دانلود نسخه الکترونیکی این کتاب، از مطالعه آن در کتابخوان فراکتاب لذت ببرید.
مشخصات کتاب خاطرات همفر در جدول زیر آورده شده است:
مشخصات | |
ناشر: | امیر کبیر |
نویسنده: | هامفری |
مترجم: | محسن مویدی |
تعداد صفحه: | 104 |
موضوع: | تاریخ سیاسی، خاطرات |
قالب: | چاپی و الکترونیک |