کتاب مدیریت جهادی که مبتنی بر آموزه های نهج البلاغه و سیره امامین انقلاب اسلامی و شهدا است نوشته ی مجتبی حسنی، سیدمرتضی احمدزاده، محمدمهدی کریمپور، حمیدرضا طاهریجانبازلو و سیدمجتبی کمیلیفرد می باشد و توسط انتشارات سدید نیز منتشر شده است. این کتاب نکات مدیریتی نهج البلاغه، بیانات مقام معظم رهبری و تجربیات موفق دوران انقلاب و دفاع مقدس را بررسی و تحلیل کرده است.
چنان که می دانیم علوم اجتماعی عهده دار شناخت و حل مسائل جامعه است. در واقع شناخت اجتماعی مقدمە ارائە راهکار و حل مسائل است. مشکلات و مسائل اجتماعی جوامع گونا گون نیز تفاوت های بسیاری دارند که برخاسته از اختلاف این جوامع در بافت فرهنگی، شرایط اقلیمی و جغرافیایی و نحوە حکومت و ادارە آن هاست. به همین دلیل، دانش های اجتماعی ـ حداقل در مقام گزینش مسائل و ارائە راهکار برای حل آن ها ـ در جوامع گونا گون رنگ و روی متفاوتی می یابند.
در این میان، دانش مدیریت با توجه به شأن اجرایی و عملیاتی که دارد از جایگاهی مهم و راهبردی برخوردار است. زیرا پیاده سازی نظام سازی نظری صورت گرفته در ساحت های مختلف اجتماعی، از مجرای نهادسازی هایی چون ایجاد قوانین، سازمان ها و ساختارها و... صورت می پذیرد. جامعە اسلامی ایران نیز مسائل و مشکلات ویژە خود را دارد که در پیوند با وضعیت خاص این جامعه می باشند. در مقام تعیین روش ساماندهی سازمان ها و ساختارهای ایجاد شده نیز باید به الگوی مدیریتی مختص ویژگی ها و وضعیت خود دست پیدا کند. یکی از مهمترین مسائل امروز ایران در عرصە مدیریتی نیز، عدم تطابق سبک مدیریتی حا کم بر سازمان ها و ارگان های مختلف با سبک مدیریت متناسب با اهداف و مسیر نظام جمهوری اسلامی ایران می باشد.
مدیریت جهادی کتابی است که در مقام شناخت این الگو توجه به نهج البلاغه به عنوان غنی ترین منبع نقلی در عرصە بیان نکات مدیریتی، بیانات مقام معظم رهبری و تجربیات موفق مدیریت جهادی در طول دوران انقلاب و هشت سال دفاع مقدس و بررسی و تحلیل کرده و این بررسی ها می تواند به رشد و توسعه دانش مدیریت جهادی و حل مسائل بومی جامعه کمک بسیار بنماید.
نسخه الکترونیک کتاب مدیریت جهادی را می توانید از طریق نرم افزار فراکتاب دانلود کرده و سپس آن را در کتابخوان فراکتاب مورد مطالعه قرار دهید.
مدیریت جهادی عبارت از کار و تلاش با نیت الهی و مبتنی بر علم و درایت است. هنگامی که هدف مدیریت خدمت به مردم به ویژه محرومان و مستضعفان باشد و از سوی دیگر تعهد و اخلاص نسبت اسلام و انقلاب اسلامی داشته باشد، این هدف های مقدس روح ایثار، عشق و فداکاری در راه خدا را در وی پرورش می دهد. بنابر این همچون چشمە زلالی که همواره جوشان است، روحیە ایثار و عشق و فداکاری در راه خدا را در وی شعله ور نگه می دارد.
بستر رشد مدیریت جهادی، فرهنگ جهادی است. فرهنگ الگویی از پیش فرض های اساسی گروه معینی است که ضمن برخورد با مسائل ناشی از انطباق با محیط و تلفیق عوامل درون سازمانی، ابداع، کشف یا ایجاد شده و آن قدر خوب عمل کرده که معتبر شناخته شده است.
تمام 12 فصل کتاب مدیریت جهادی برگرفته از آموزه ها و نکاتی هستند که در منابع تحقیق ارائه شده است و خود این داده ها منشأ تولید عناوین ذیل هر فصل می باشند.
فصول این کتاب با ترتیبی منطقی در کنار هم قرار گرفته اند و مخاطب خود را از مباحث اولیه -البته ضروری- یک سازمان جهادی تا مسائل جزئی تری چون روش تنبیه و تشویق در یک سازمان جهادی آشنا می کنند. لذا مطالعه ترتیبی فصول این چهار جلد بسیار مؤثرتر از حالت گزینشی، مخاطب را با زوایا و نکات لطیف سبک مدیریت جهادی به عنوان الگوی الهام بخش از مدیریت اسلامی آشنا می کند:
فصل اول: ضرورت سازمان جهادی
فصل دوم: اهداف و جهتگیریهای کالن سازمان جهادی
فصل سوم: شرایط الزم برای تصدی مدیریت
یکی دیگر از مهمترین جهت گیری ها و اهداف سازمان جهادی بایستی تلاش برای تبعیت از امر ولی فقیه و پیگیری تحقق آن باشد. از آنجا که ولی فقیه چارچوب تمام موضوعات مربوط به هدف و جهت گیری کلان جامعە اسلامی را مشخص می کنند لذا نمی توان کلی بودن و جزئی نبودن ولی فقیه را مانعی در مسیر تبعیت از ایشان به شمار آورد. چرا که خاصیت جایگاه ولی عدم ورود به جزئیات و رهبری حرکت کلان جامعه و نظام اسلامی به سمت اهداف عالیه می باشد. لذا رهبر طبیعتاً به وضع سیاست ها و برنامه های کلی می پردازد که البته در نهایت دقت و تخصص بیان می شود.
سازمان جهادی باید از خودرأیی و نافرمانی از امام و رهبر خود پرهیز کند و تمسک به قرآن و عترت را فصل الخطاب خود قرار دهد. امام علی(ع) در این رابطه می فرمایند:
در شگفتم از کسانی که در حل مشکلات به خود پناه می برند، و در مبهمات تنها به رأی خود تکیه می کنند، گویا هر کدام، امام و راهبر خویش می باشند که به دستگیره های مطمئن و اسباب محکمی که خود باور دارند چنگ می زنند.
یکی از واجبات نیروهای انسانی در سازمان جهادی تبعیت کامل از ولی فقیه و یا منصوبان او می باشد. این امر باید به گونه ای باشد که وقتی رهبر جامعە اسلامی نسبت به امری احساس ضرورت کرد، نگران عدم وجود نیروی انسانی نباشد.
حضرت امیر(ع) در این مورد می فرمایند:
به خدا سوگند، دوست داشتم، به جای شما کوفیان، هزار سوار از بنی فراس بنی غنم می داشتم که: «اگر آنان را می خواندی، سوارانی از ایشان نزد تو می آمدند مبارز و تازنده چون ابر تابستانی» آن گاه امام از منبر فرود آمد.
بالا بودن سطح علمی و تخصص نباید موجب عدم تبعیت از امر ولی شود و اطاعت از ولی جامعه باید اولویت اول مدیران در تمامی سطوح مدیریتیشان باشد. این روحیه را می توان در سیرە عملی شهدای انقلاب اسلامی به وضوح مشاهده کرد.
چمران گفت: من امام را تنها نمی گذارم. من آمده ام به این انقلاب خدمت کنم. تا امام به من نگوید برو، نمی روم.
نسخه چاپی کتاب مدیریت جهادی را می توانید از طریق سایت و یا نرم افزار فراکتاب سفرش داده و خریداری نمایید.
مشخصات کتاب مدیریت جهادی در جدول زیر آورده شده است:
مشخصات | |
ناشر: | سدید |
نویسندگان: | مجتبی حسنی، سیدمرتضی احمدزاده، محمدمهدی کریمپور، حمیدرضا طاهریجانبازلو، سیدمجتبی کمیلیفرد |
تعداد صفحه: | 280 |
موضوع: | مدیریت عمومی |
قالب: | چاپی و الکترونیک |
نظر دیگران //= $contentName ?>
عالی...