کتاب کامبوزیا

زندگینامه و خاطرات دانشمند ضدصهیونیسم شهید امیر توکل کامبوزیا

امتیاز
5 / 5.0
نصب فراکتاب
مطالعه در کتابخوان
15,000
خبرم کن
کتاب چاپی ناموجود است
45,000
10%
40,500
نظر شما چیست؟

کتاب کامبوزیا زندگی‌نامه و خاطرات دانشمند شهید امیر توکل کامبوزیا است که به همت انتشارات شهید ابراهیم هادی، تهیه، تدوین و روانۀ بازار نشر شده است.

معرفی کتاب کامبوزیا

کتاب کامبوزیا زندگی‌نامه و خاطرات دانشمند شهید امیر توکل کامبوزیا است که به قلم گروه فرهنگی شهید ابراهیم هادی و به همت انتشارات شهید ابراهیم هادی، تهیه، تدوین و روانۀ بازار نشر شده است. کامبوزیا، یکی از سرمداران مبارزه با صهیونیسم در ایران بود. وی در سال 1283 در تهران متولد شد و در سال 1353 در 70 سالگی به دلیل مبارزات و فعالیت‌های ضد استبدادی و ضد صهیونیستی‌اش، به وسیلۀ عوامل رژیم پهلوی (ساواک) به شهادت رسید. کامبوزیا که سابقۀ مبارزاتی را از پدرش در مبارزه با رضاشاه به ارث برده بود. زندگی‌اش با فرازونشیب زیادی همراه بود که تمام جزئیات آن در این کتاب آمده است.

دانلود کتاب کامبوزیا

نسخه الکترونیک این کتاب را در نرم افزار فراکتاب دانلود نمایید یا به صورت آنلاین مطالعه نمایید.

درباره کتاب

تصورش کمی دشوار و باورش کمی سخت است، اما حقیقت دارد. این‌که با گذشت سال‌ها بعد از فروغ دانشمندان بزرگی همچون خیام، ابن سینا و ...، دانشمند دیگری هم‌رده و هم‌وزن آنان پا به عرصۀ وجود گذاشته باشد. شخصی که در بیش از ده رشتۀ علمی، گوی سبقت را از سایرین ربوده و علامه‌ای در علوم مختلف است. شاگردان وی هنوز هستند و حاضرند شهادت دهند که وی چگونه انسانی در قرن معاصر بوده است. مردی بزرگ که متولد تهران است، اما گوشه‌ای از کویر، محل زندگی‌اش شد. فرهیخته‌ای که علم و عمل را با هم در آمیخت و به الگویی برای آیندگان و دانشمندان معاصر تبدیل گشت.
صحبت از بزرگ‌مردی است که مفسر و حافظ قرآن بود. کامبوزیا هیچ‌گاه از مسیر بندگی حق فاصله نگرفت و همۀ دانش و علم خود را مدیون عمل به قرآن بود. وی مرد سیاست و علم بود. راه صحیح را شناخت و در مسیر الهی گام برداشت. در راه آرمان‌ها و ارزش‌های الهی خود، با مبارزین و بزرگان انقلابی همراه شد و تا پای جان، از هیچ‌چیز فروگذار نکرد. آری، سخن از دانشمند و بزرگ‌مردی به نام امیر توکل کامبوزیاست. دانشمندی که اساتید و دانشمندان بزرگ غربی، بهتر از هموطنانش او را می‌شناختند. مردی که شیفتۀ اسلام و قرآن بود با مجموعه‌ای از صفات متعالی اسلامی و انسانی، مسلط به چند زبان زندۀ دنیا و با تحقیقات گسترده در یازده رشتۀ علمی!
اما این گوهر تابناک، همانند کشاورزی ساده در روستایی اطراف زاهدان زندگی می‌کرد. او کار و تحقیقات علمی را با یکدیگر درآمیخت و چیزی قریب به نیم قرن از عمرش را بدین شکل سپری کرد. او کشاورزی بود که در دانشگاه‌های فرانسه کرسی استادی داشت! هرچه از این بزرگ‌مرد بگوییم، حق مطلب ادا نمی‌شود. اگر در عصر حاضر پروفسور حسابی را به خاطر حضور در جمع شاگردان انیشتن و نظریات علمی‌اش شناختند، اما متأسفانه کامبوزیا به دلایل مختلف ناشناخته ماند.

خلاصه کتاب کامبوزیا

کتاب کامبوزیا با زیر عنوان «زندگی‌نامه و خاطرات دانشمند شهید امیر توکل کامبوزیا» خط مقاومت را در فرهنگ ایران به نمایش می‌گذارد و تصویری از مبارزان دورۀ انقلاب است. امیر توکل کامبوزیا فرزند امیر بابا مشیر دیوان متولد سال 1283 در تهران است. اصالت ایشان به اکراد زعفرانلوی قوچان باز می‌گردد. پدر کامبوزیا در دوران رضاشاه و در مبارزه با عوامل انگلیسی به شهادت رسید. لذا مادرش وی را برای تحصیل به مشهد می‌برد. کامبوزیا تحصیلات ابتدایی و متوسطۀ خود را در مشهد و تهران گذراند و پس از آن، برای تکمیل تحصیلات خود راهی تاشکند شد. حضور وی در روسیه تا هنگام انقلاب این کشور ادامه یافت، اما بعد از آن به ایران بازگشت.
پس از آن‌که مرحوم توکل کامبوزیا به ایران بازگشت، تحت نظر مرحوم کلنل محمدتقی خان پسیان، به مدرسۀ نظام ژاندارمری راه یافت. سپس در سال 1300 به دلیل آن‌که لیاقت خود را نزد کلنل به اثبات رسانده بود، عهده‌دار سمت ریاست تلگراف و رموزات ایالت خراسان شد که همزمان با آغاز درگیری‌های حساس میان کلنل و حکومت مرکزی به صدرات قوام‌السلطنه شد. این نبرد که به قیام کلنل محمدتقی خان پسیان معروف است، در تپه‌های داوودلی جعفرآباد قوچان به اوج خود رسید و با شهادت کلنل پایان یافت. پس از کشته شدن کلنل، کامبوزیا دستگیر و بعد از مدتی به بیرجند تبعید شد.
وی در آن‌جا به تدریس زبان فرانسوی در مدرسه شوکتیه مشغول شد و با برگزاری جلسات تفسیر قرآن در مساجد، دست از سخنرانی علیه استبداد برنداشت، تا جایی که در سال 1312 برای دومین بار وادار به تبعید شد که این‌بار نوبت به شهر زاهدان رسید. کامبوزیا در آن‌جا مشغول به مطالعه، تألیف و کشاورزی در باغ خود شد. علاوه بر این، وی در قلب کلات، به منظور ایجاد محیطی مناسب جهت تحقیق و پژوهش و با هدف تشکیل جلسات بحث و گفتگو در باب موضوعات مختلف و ایجاد کانونی برای گردهمایی فعالان و روشنفکران سیاسی، اقدام به تأسیس کتابخانه‌ای کرد.
در حقیقت نقش امیر توکل کامبوزیا در مبارزه با صهیونیسم، مجاهدت‌های وی در زمینۀ تفسیر قرآن و کوشش‌های علمی شهید کامبوزیا، از جمله مباحثی است که در این کتاب به آن پرداخته شده است. سرانجام کامبوزیا در سال 1353 و در سن 70 سالگی به دلیل حمایت از امام خمینی (ره) و ادامه دادن مبارزات انقلابی، به دلیل مسمومیت توسط عوامل ساواک به شهادت رسید.

فهرست کتاب

برخی از عناوین این کتاب را در ادامه ملاحظه می‌فرمایید.

دانشمند ناشناخته
دیدار
به نام پدر
تحصیل
امیرکبیر کوچک
به سوی زاهدان
سخنرانی با کراوات
فعالیت ها
بهشتی در دل کویر
مهندس کشاورزی
تربیت دینی
ترس
کرسی استادی
تئوری نسبیت
قدرت حافظه
در محضر بزرگان
خداشناسی 
استدلال
نامه عاشقانه

برشی از کتاب کامبوزیا

دیدار

دکتر جعفر کامبوزیا (نماینده مردم زاهدان در مجلس ششم) در روز ۴۲ تیرماه ۰۸۳۱ همراه با اعضای کمیسیون آموزش مجلس، راهی بیت رهبری شدیم. بنده کمی دیرتر از اعضای کمیسیون به محل جلسه رسیدم. به محض ورود، حضرت آقا متوجه شدند که بنده از فرزندان استاد کامبوزیا هستم، لذا ضمن تجلیل از مقام علمی و معرفتی پدرم، سخنان مبسوطی در آن جمع فرمودند که خلاصه آن این گونه بود:
«من از سال ۲۴ با پدر شما ارتباط داشتم. ایشان در زاهدان زندگی می‌کرد، اما لهجه‌اش تهرانی بود. گفتم شما کجایی هستید؟ گفتند: ما اصالتاً برای زعفرانیه هستیم. ظاهراً طرف بجنورد است ... کتابخانه (ایشان) از آن کتابخانه های قیمتی است. مرحوم کامبوزیا در مسائل علمی دنیا به روز بود. یعنی با همه دنیا ارتباط داشت و برایش (کتاب) می‌فرستادند. چون ایشان خوش حساب بود، کتاب را (از سراسر دنیا) برایش می‌فرستادند. با اینکه ایشان وضع مالی خوب و چندانی نداشت و آدم تندگدستی بود، اما هرچه داشت برای کتاب می‌گذاشت.
با همه دنیا نیز ارتباط علمی داشت. عجیب بود در آشنایی با مسائل دنیا. کارهای ایشان همگی استثنایی بود. یعنی همین که در زاهدان رفته و مانده بود، بعد هم در خود شهر نبود، در شش کیلومتری شهر مزرعه‌ای درست کرده و خانه و زندگی، همه را به آنجا برده بود. مرحوم کامبوزیا یک معلم بود. با دوچرخه از آن دهکده راه می‌افتاد و تا زاهدان می‌آمد.

زن و بچه‌اش هم کار می‌کردند. سه چهار تا زن به تدریج گرفته بود و در همانجا مستقر بودند. اواخر حساب کردم که مرحوم کامبوزیا حدود 26 تا فرزند داشتند. ظاهرا از چهار مادر بودند ...

خرید کتاب کامبوزیا

امکان خرید نسخۀ چاپی کتاب کامبوزیا از انتشارات شهید ابراهیم هادی با تخفیف در فروشگاه اینترنتی فراکتاب فراهم است. می‌توانید آن را از طریق سایت و یا نرم‌افزار فراکتاب خریداری کنید و از خواندن آن لذت ببرید.

خرید کتاب کامبوزیا

مشخصات کتاب کامبوزیا در جدول زیر آورده شده است:

مشخصات
ناشر: ابراهیم هادی
نویسنده: گروه نویسندگان انتشارات ابراهیم هادی
زبان: فارسی
تعداد صفحه: 144
موضوع: زندگی‌نامه و خاطرات دانشمند شهید امیر توکل کامبوزیا
قالب: چاپی

 

صفحات کتاب :
144
کنگره :
‏‏‫DSR۱۴۸۶ ‭/ک۲‏‫‬‮‭ک۲ ۱۳۹۷
دیویی :
‫‬‭‬‭۹۵۵/۰۸۲
کتابشناسی ملی :
۵۳۰۶۲۴۲
شابک :
978-600-7841-58-7
سال نشر :
1400

کتاب های مشابه کامبوزیا