خانواده ای پسر خود را به اجبار برای تحصیل به کشور آمریکا می فرستد. پسر در مدت اقامت با دختری آشنا می شود و با آن ازدواج می کند . بازگشت به ایران و معرفی همسر به خانواده درد سرهایی به همراه دارد که دستمایه این داستان می باشد.
علی موذنی «ارتباط ایرانی» را با تم و درونمایه روابط اجتماعی نوشته است. یکی از ویژگیهای این کتاب شاید آن باشد که دو فرهنگ متقابل ایرانی و آمریکایی را در قالب ازدواج دو جوان از دو سنت فرهنگی متفاوت به تصویر میکشد. البته این اصلا به این معنا نیست که رگههایی سیاسی را در رمان نمیتوان دید.
ظلم شاه به پدر مهرداد و متهم کردن او که جاننثار دربار بوده به کودتا و برخی مسائل دیگر را میتوان از این رگهها دانست که موذنی با زیرکی تمام به سراغ این موارد در این کتاب رفته است تا همانطور که چگونگی شکلگیری زمینههای بروز فساد در ارکان حکومت پهلوی را نشان میدهد، به نحوه شکلگیری انقلاب اسلامی هم بپردازد.
نویسنده در شرح این ماجرا به سراغ زوایای پنهان زندگی مهرداد میرود. مهرداد، پسری است که در دوره نوجوانی به اصرار پدرش ـ که یک نظامی بلندپایه رژیم شاه است و متهم به کودتا علیه شاه شده است ـ برای تحصیل به آمریکا میرود. او که از این تبعید ناخواسته ناراحت است، زودتر از بقیه همدورهایهایش و با نمرات عالی درس را تمام میکند تا به وطن برگردد؛ اما پدر پیغام میدهد که بماند و دانشگاه را هم تمام کند...
شابک :
978-600-175-251-3
شابک دیجیتال :
978-600-03-2478-0
کنگره :
PIR8223 /و44الف4 1390