بیونیک در طراحی معماری نظریه ها و مدل ها
- معرفی کتاب
- مشخصات کتاب
معرفی کتاب بیونیک در طراحی معماری نظریهها و مدلها
آنچه انسان میسازد، جلوهای از آرمانها و خواستههای اوست؛ بنابراین تحولات معماری نمایشی از زندگی و اندیشه انسان است. در واقع معماری به مثابه آیینهای از حیات انسان تجلی مییابد. در عینحال به دلیل نقشی که انسان در ایجاد و تکامل آن دارد، معماری با علوم و فنون مختلف نسبت پیدا میکند.
کتاب بیونیک در طراحی معماری نظریهها و مدلها، اثر محمود گلابچی و هادی محمودینژاد؛ به مقوله بیونیک در طراحی معماری پرداخته شده است. لذا در فصل اول به مفهوم بیونیک در طراحی معماری اشاره شده و در فصل دوم کاربست بیونیک در طراحی داخلی مورد اشاره قرار گرفته است. در فصل سوم نیز خلاقیت بیونیکی در طراحی معماری موردنظر بوده است.
گزیده کتاب بیونیک در طراحی معماری نظریهها و مدلها
قیاس زیستشناختی در معماری
در رابطه با قیاسهای زیستشناختی توجه به فُرم در تاریخ و اهمیت یافتن آن به واسطه شعار «تبعیت عملکرد از فرم» و اهمیت یافتن فرم، میتوان چنین اشاره داشت که: تا سال ۱۸۹۵، از ایده «تکامل تدریجی» به مثابه یک تفکر نوین در خصوص «نظریه حیات» استفاده نمیشد، هر چند که واژه «تکامل تدریجی» با این مفهوم تا سال ۱۸۳۱ شناخته شده نبود. مشابه این مورد عینا در مورد معماری نیز مصداق دارد.
معماران سالهای اول قرن هجدهم، پیرو شیوه «کلاسیک» به گونهای تلویحی و ضمنی، به مفهوم تکامل معتقد بودند؛ زیرا این باور را داشتند که مفاهیم مدرن بر اساس شیوههایی «رمن» استوار شده است، درست همانطور که رومیها، توسعه و بهبود خود را بر پایه افکار یونانیان استوار ساخته بودند. حتی نویسندگان در باب معماری، در نیمه قرن نوزدهم، نظیر «فرگوسن» که مشخصا نظریههای «لامارک» را به انتقاد کشید، تنها به دلیل اعتقاد به مفهوم «رشد» بود که «تکامل تدریجی» در معماری را باور داشت.
از نقطه نظر زیستشناسان، ویژگی جدیدی که در «نظریه داروین» وجود داشت، آن بود که او تکامل تدریجی را، صفت و نشانهای از انتخاب طبیعی یک «فرم موجود» می - دانست که توسط طبیعت راساً به وقوع میپیوندد. این مفهوم به گونهای اجتنابناپذیر کفه را به سود نظریه مکتب «تبعیت عملکرد از فرم» از طریق فرض این پیش فرض که ابتدا فرمها هستند که وجود مییابند، سنگین میکند.. .