کتاب سنت چیست؟ سنی کیست؟، اثر حیدر رحیمپور ازغدی؛ که در فضایی که بسیاری بر طبل اختلافات میان شیعه و سنی میکوبند این اثر رویکردی تقریبی و وحدت آفرین دارد و سعی کرده تا بیتعصب از ریشهها به بررسی برخی وقایع تاریخی بپردازد.
مَا السُنَه؟
و مَنِ السُنّی؟
نتیجه گیری
طب سنتی؟!
متن عربی خطبه غدیر
ترجمه خطبه غدیر
صحیفه مشئومه
ترجمه صحیفه مشئومه
مَا السُنَه؟
واژه «سنّت» چه معنی میدهد؟ «سنّیان» و «سنّتگرایان» چه کسانی میباشند؟ نخست به واژه سنت بپردازم: «سنت» کلمهای است به مانند کلمه «ولی»، بییار و یاور که در قفسهی کتابخانهها خاک میخورد یا در قفس سیاست بیگانگان، در بند است و چون طوطی رامی، هر روز به کام مستکبری صاحب زر و زور و تزویر سخن میگوید. نخست برای اینکه دریابیم فرهنگ پریشان جهانی چه معانی مبتذلی را برای واژهی تکمعنی «سنت» تراشیده است به حکایت پندارهایی از نخبگان کشورمان که به گونهای از خانوادهی فرهنگ «جهان روز» میباشند، میپردازم:
1. معاون فنی و کارشناس وزارت اقتصاد: تا زمانی که سازمان اداری وزارت دارایی «سنّتی»! باشد و سامان نیابد، اقتصاد ما به جایی نمیرسد. در چنین تصوری، امر سنتی، روشی نامطلوب، غیرعلمی، غیرفنی و ناکارآمد میباشد.
2. وزیر کشاورزی: تا کشاورزی ما «سنتی»! باشد و صنعتی نگردد ما به سطح تولید مطلوبی در کشاورزی نمیرسیم. با این تعریف از «سنتی»، «سنت» یعنی روشی ابتدایی، متعلق به زمان گذشته و کهنه.. .