امتیاز
5 / 0.0
نصب فراکتاب
مطالعه در کتابخوان
62,000
خرید
129,000
5%
122,550
نظر شما چیست؟

معرفی کتاب سرگذشت گاندی

کتاب سرگذشت گاندی، زندگینامه رهبر ملی و معنوی هند و بنیانگذار استقلال هند، مهاتما گاندی می‌باشد که به قلم تایا زینکین و ترجمهٔ علی شریفی در انتشارات امیرکبیر چاپ شده است. نویسنده در این کتاب از کودکی و خانواده وی آغاز می‌کند و چند و چون تحصیلات و ازدواج وی را شرح می‌دهد و مبارزات ایشان با استعمار را به تصویر می‌کشد.

مهاتما گاندی (۱۲۴۸-۱۳۲۶ش/ ۱۸۶۹-۱۹۴۸م)، رهبر سیاسی و معنوی هندی‌ها بود که توانست با استفاده از شیوهٔ ضدخشونت نافرمانی مدنی، استقلال هند را از بریتانیا بگیرد و در نهایت سلطه امپراتوری بریتانیا را از هند از بین ببرد. فلسفهٔ بی‌خشونتی گاندی روی بسیاری از جنبش‌های مقاومت بدون خشونت در سراسر جهان تا امروز تاثیر گذاشته است. از زمانی که وی مسئولیت رهبری نبرد برای آزادی و کنگره ملی هند در سال ۱۹۱۸ را به‌عهده گرفت، به‌عنوان نمادی ملی شناخته شد و میلیون‌ها نفر از مردم او را با لقب ماهاتما یا روح بزرگ یاد می‌کردند. هرچند که او از القاب افتخارآمیز بیزار بود، ولی امروز هم همگی او را با نام ماهاتما گاندی می‌شناسند. سوای اینکه بسیاری او را به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین رهبران تاریخ تلقی می‌کنند، مردم هند از او با عنوان «پدر ملت» یا باپو (در هندی به معنای پدر) یاد می‌کنند. زادروز وی در هند به‌عنوان یک روز تعطیل ملی است.

گزیده کتاب سرگذشت گاندی

موهنداس در سیزده سالگی ازدواج کرد. در آن روزها هندی‌ها این سن را برای ازدواج کاملاً طبیعی می‌دانستند. پدر و مادر عروس و پدر و مادر داماد، که خودشان ترتیب همه کارها را می‌دادند، با عروس و داماد مشورت نمی‌کردند و در واقع عروس و داماد برای اولین بار در جشن عروسی یکدیگر را می‌دیدند. این چنین بود رسم آن زمان. ازدواج در هندوستان کار پرخرجی است. مردم برای نشان دادن ثروت، تعداد دوستان و آشنایان و قدرت پیروی از کاست، از این فرصت استفاده می‌کنند.

صدها نفر را باید غذا داد، باید آتش‌بازی راه انداخت و موسیقی نواخت و زن‌ها هنگام پخت‌وپز شیرینی‌های لذیذ که برای پذیرایی از مهمانان تهیه می‌کنند، ساعت‌های متوالی آواز می‌خوانند.

صفحات کتاب :
173
کنگره :
‏‫‬‭DS۴۸۱
دیویی :
‏‫‬‭[ج]۹۵۴/۰۳۵۰۹۲
کتابشناسی ملی :
7561487
شابک :
978-964-00-0425-8
سال نشر :
1402

کتاب های مشابه سرگذشت گاندی