کتاب مالکوم ایکس به نویسندگی الکس هیلی و ترجمه ی غلامحسین کشاورز می باشد و توسط انتشارات امیر کبیر منتشر و روانه بازار کتاب شده است.
کشور ها و تمدن های به اصطلاح «پیشرو»، اما مبتذل و فاسد جهان امروز را که هر روز در گوشه وکنار دنیا حادثه ای تلخ و ضدانسانی می آفرینند تا جمعی از انسان های بی گناه را فدای منافع خود کنند؛ حال آن که آن قدر از درون فاسدند که حتی قادر به اداره خود نیستند.
آری! در این اثر، الکس هیلی، نویسنده توانای آن، از زمان مالکوم ایکس حقایق پوشیده و بسیار تلخ انسان های محروم و رنگین را آن چنان عریان به رشته تحریر کشیده که هر خواننده ای که در پی یافتن و هر پوینده ای که به دنبال دست یافتن به حقیقت زندگی است، به سهولت به آن دست می یابد.
مالکوم ایکس کتابی است که مجموعه خاطرات مشهورترین رهبر مسلمان سیاهپوستان آمریکایی را دربردارد که توسط الکس هیلی تنظیم شده است. گرچه اثر فوق ظاهراً نمای زندگی شخصی ایکس را به تصویر میکشد، اما در واقع مانیفستی از سوی تمام سیاهان برضد جامعه تبعیضنژادی آمریکاست.
کتاب پیش رو در واقع کتاب زندگینامه مالکوم ایکس است که در زیر به مختصری از آن پرداخته شده است:
مالکوم لیتل در سال 1925 در اوماها متولد شد. او فرزند مبلغی مسیحی بود. در آغاز طفولیت با پدر و مادر خود راهی لانسینگ در ایالت میشیگان شد و در همان آغاز کودکی از مصاحبت هر دوشان به گونه ای محروم شد. مدرسه را ترک گفت و عازم نیویورک گردید. مدتی درهارلم پیش خدمت بود و تحت تأثیر محیط زیرزمینی هارلم به فروش ماری جوانا کشانده شد، به کوکائین معتاد گشت و به سرقت دست زد؛ به همین دلیل، در سال 1964 به ده سال زندان محکوم گردید. در زندان با نهضت مسلمانان آمریکا به رهبری «الایجامحمد» آشنا شد و به صورت یکی از مؤمن ترین پیروان آن مرد درآمد و به نام سخن گوی او، مدافع مسائل اسلام گردید و برخلاف الایجامحمد به شهرت قابل توجهی دست یافت.
در سال 1963، الایجامحمد او را از نه را از نهضت جنبش مسلمانان طرد کرد. مالکوم ایکس گروه مخالف و هسته سازمان «آفروآمریکن» را تشکیل داد، ولی همزمان با اولین قدم های این سازمان در سال 1965 ترور شد و با نام «الحاج ملک الشباز»، لقبی که پس از زیارت خانه خدا در مکه در سال 1964 برای خود انتخاب نموده بود، به خاک سپرده شد.
خانواده ایکس، آن چنان که خود توصیف می کند، تجسم کاملی از وضعیت سیاهان در دهه سی میلادی است؛ سال هایی که آمریکا پیامدهای ناگوار بحران اقتصادی را تجربه می کرد و سیاه پوستان آن ها را با تمام وجود لمس می کردند. مادر ایکس برای گذران امور خانه، هر سختی را به جان می خرید و مجبور به پناه بردن زیر سایه ی مردی بیگانه می شود تا کودکانش از گرسنگی و اذیت و آزار نمیرند.
نیمه تابستان سال 1964 در یکی از روز ها، هنگام صبح، مالکوم ایکس تلفن کرد و گفت که خیلی زود و تا دو یا سه روز دیگر، به مدت شش هفته به خارج از کشور مسافرت می کند. اولین خبری که از او داشتم، از قاهره بود. تابستان گرم و طولانی آغاز شده بود. سیاه پوستان حومه فیلادلفیا، راچستر، بروکلین، هارلم و بسیاری از شهرهای دیگر سر به طغیان برداشته بودند. نیویورک تایمز نوشت: «به گمان صاحب نظران سیاه پوست، دکتر مارتین لوتر کینگ طبقه مرفه و بالای اجتماع، اما مالکوم ایکس توده فقیر و پایین جامعه سیاه پوست را به اتحاد و هم بستگی می کشاند. آن ها به این دو شخصیت احترام می گذارند؛ زیرا در وجودشان دوستی و صداقت احساس می کنند و می دانند که هرگز حاضر به فروش آن ها نیستند.
مالکوم ایکس سازش پذیر نیست. سیاه پوستان این حقیقت را می پذیرند و به او احترام می گذارند. مالکوم نیز چون ایشان از بطن جامعه فقیر برخاسته است و یکی از آن هاست. مالکوم ایکس نقش بسیار دشواری دارد؛ زیرا مبارزه تبعیض نژادی به شمال کشیده شده است. هرگاه دکتر مارتین لوتر کینگ معترف به ده سال سابقه درخشان رهبری است، اکنون ناگزیر بایستی تا در مفهوم این رهبری تجدیدنظر کند؛ زیرا تنها یک راه وجود دارد و آن هم راه مالکوم ایکس [...]». من بریده روزنامه را برای مالکوم ایکس به قاهره فرستادم.
نسخه الکترونیکی کتاب مالکوم ایکس در فراکتاب موجود می باشد. شما می توانید با دانلود نسخه الکترونیکی این کتاب از طریق نرم افزار فراکتاب، از مطالعه آن در کتابخوان فراکتاب لذت ببرید.
مشخصات کتاب مالکوم ایکس در جدول زیر آورده شده است:
مشخصات | |
ناشر: | امیر کبیر |
نویسنده: | الکس هیلی |
مترجم: | غلامحسین کشاورز |
تعداد صفحه: | 646 |
موضوع: | زندگی نامه و خاطرات |
قالب: | الکترونیک |