نظر شما چیست؟

معرفی کتاب مدیریت جهادی

کتاب مدیریت جهادی به کوشش محمود مهام در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر شده است. مدیریت جهادی، روشی «جهشی» است؛ براساس شاخص‌های پذیرفته‌شده جهانی، وضعیت اقتصادی و حکمرانی کشورمان به خصوص در ده سال اخیر افول کرده است. اصلاح این وضعیت با روش‌های بوروکراتیک جاری و مرسوم ممکن نیست.

اینجاست که باید روش و ابزاری غیرمعمول به کار بست تا بتوان بر این عقب‌ماندگی غلبه کرد. «مدیریت جهادی» راه‌حلی است که می‌تواند به صورت جهشی کشور را از ابرچالش‌های پیش‌رو رهایی بخشد. عمل جهادی تجربه عینی دفاع مقدس به ما نشان داد که مدیریت جهادی و اقدام جهادی برای تحققِ غیرممکن‌ها کارآمد است. در زمان جنگ تحمیلی استفاده از روش‌های کلاسیک و ارتش مرسوم برای مقابله با رژیم صدام کفایت نمی‌کرد و پیروزی در جنگ غیرممکن به نظر می‌رسید. در این اوضاع، پیش‌بینیِ صدام از فتح سه‌روزۀ تهران، رؤیایی و دور از ذهن نبود. اما وقتی جوانان با ایمان و انقلابی، ایثارگرانه و با روحیه جهادی وارد عرصه شدند و در کنار ارتشیان غیور، جانانه جنگیدند، ورق برگشت و پیروزی‌های درخشان، چشم جهان را خیره کرد. همۀ این دستاوردها و ظفرها، نتیجۀ عزم جهادی جوانان بود. 

اکنون نیز برای غلبه بر ابرچالش‌های کشور ناچاریم که دست‌به‌دامن مدیریت جهادی شویم و کار را به جوانان بسپاریم. مدیریت جهادی زاییده و ثمره‌ انقلاب اسلامی است و در برهه‌های مختلف، توانسته ناکارآمدی دستگاه بوروکراسی را جبران کند.

با بررسی اندیشه مقام معظم رهبری می‌توان به این نتیجه رسید که «مدیریت جهادی»، به معنای دارا بودن ویژگی‌های اخلاقی زیر است:
  • ۱. نفی برتری‌جویی و منفعت‌طلبی شخصی: مدیریت جهادی از نظر رهبر معظم انقلاب، مخالفت با «روحیّه‌ی تافته‌ی جدابافته» دانستن «خود» است. کسانی که «احساس کنند یک سر و گردن از همه بالاترند» روحیه جهادی ندارند و نمی‌توانند مدیران جهادی باشند.
  • ۲. اخلاص: «روحیّه‌ جهادی یعنی کار را برای خدا انجام دادن، کار را وظیفه‌ی خود دانستن»
  • ۳.اعتقاد به «ما می‌توانیم»: مدیریت جهادی با «نمی‌توانیم» میانه‌ای ندارد و فقط به «ما می‌توانیم» اعتقاد دارد.
  • ۴. خستگی‌ناپذیری: روحیه‌ جهادی انگیزه‌ای است که «کارِ بی‌وقفه و خستگی‌ناپذیر» را ممکن می‌سازد.
  • ۵. کارآمدی و سرعت: «انگیزه برای پیش بردن سریع‌تر و کارآمدتر کارها» نتیجه مدیریت جهادی است.
  • ۶. استفاده بهینه از منابع موجود
کتاب مدیریت جهادی در هفت فصل تنظیم شده است که در هر کدام منظری را برای آشنایی با فرهنگ و مدیریت جهادی می‌گشاید.

گزیده کتاب مدیریت جهادی

بیانات آیت‌الله خامنه‌ای (دام‌ظله‌العالی) در خصوص مدیریت جهادی از منظرهای مختلف حائز اهمیت و ضرورت است؛ با شناخت و کاربست مدیریت جهادی از نفوذ اندیشه‌های مادی و نفسانی در لایه‌های مدیریتی جلوگیری می‌شود و التزام عملی به رفتارهای دینی و اخلاقی رشد می‌کند و مانع رخنه فرصت‌طلبان و سست عنصران در مسئولیت‌ها می‌شود. تجارب موفق و اصیل دور نشده و کنار نهاده نمی‌شود، بلکه سبب فراهم آوردن بستر تربیت و زمینه رشد مدیران ارزشی و لایق می‌شود و سستی در کادرسازی برای انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی واقع نمی‌شود.

کتابشناسی ملی :
9450647
شابک :
‏‫‫‭978-600-108-572-7‬
سال نشر :
1402
صفحات کتاب :
235
کنگره :
‏‫‬‮‭BP۲۳۲
دیویی :
‏‫‬‮‭۲۹۷/۶۵۸

کتاب های مشابه مدیریت جهادی