نظر شما چیست؟

معرفی کتاب مباحثه

انتقال تجربه‌‌های صحیح و مفید بزرگان علم و استوانه‌‌های اخلاق و تربیت به نسل نو طلبه، با استفاده از راهکار جدید و در قالب کتاب‌‌های مهارتی، محور حرکت گروه سنت‌‏های حوزوی مرکز پژوهش‌‌های جوان وابسته به پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی بوده است. مجموعه «مهارت‌های طلبگی» تلاشی در این راستا است. سومین جلد از این مجموعه عنوان مباحثه را به خود اختصاص داده است که به قلم محمود مقدمی، منتشر شده است.

نویسنده در این اثر مباحثه را یکی از بهترین وسایل برای رشد علمی طلاب در حوزه های علمیه می‌داند که از سال‌های بسیار دور در حوزه‌های علمیه معمول بوده است و می‌تواند سبب بالندگی و شکوفایی افراد در این عرصه گردد. این نوشتار در پی بیان چیستی، چگونگی، شیوه‌ها، انواع، آداب و آسیب‌های مباحثه است. می‌خواهیم بدین وسیله به‌عنوان طالبان علم در حوزه و سایر مراکز علم‌آموزی، با روش‌های صحیح و عمیق درس خواندن آشنا شویم و بار دیگر شاهد احیای هرچه بیشتر و قوی‌تر این روش ارزنده در علم‌آموزی حوزوی باشیم. در میان عوامل مختلف رشد علمی در حوزه، مباحثه نقش بی‌بدیل و منحصربه‌فردی دارد که با سایر عوامل قابل مقایسه نیست؛ اما متاسفانه در سال‌های اخیر شاهد بی‌مهری به این روش گرانمایه بوده‌ایم.

این کتاب شامل چهار فصل به شرح زیر است.

فصل اول: مباحثه چیست؟

فصل دوم: مباحثه چه شرایط و ویژگی‌هایی دارد؟

فصل سوم: انواع روش‌های اجرایی مباحثه چیست؟

فصل چهارم: مباحثه چه آسیب‌هایی دارد؟

گزیده کتاب مباحثه

چند نوع مباحثه داریم:

  1. مباحثه درسی، مشهورترین نوع مباحثه است که درس استاد به وسیله یک گروه دو تا چهارنفره گفت‌وگو می‌شود.
  2. مباحثه حدیثی، یکی از قدیمی‌ترین انواع مباحثه است که بین استاد و شاگرد یا چند نفر از شاگردان اجرا می‌شود. در این نوع احادیث را به روش‌های مختلف برای یکدیگر می‌خوانند.

  3. مباحثه قرآنی، این روش بیشتر بین حافظان قرآن متداول است و برای مرور و تثبیت محفوظات قرآن اجرا می‌شود. در مباحثه قرآنی با روش‌های مختلف محفوظات قرآنی میان افراد تکرار و مقابله می‌شود. در گذشته، این نوع مباحثه را مقابله هم می‌گفتند.
صفحات کتاب :
84
کنگره :
‏‫‬‭BP۲۵۱
دیویی :
‏‫‬‭۲۹۷/۴۸۴‬
کتابشناسی ملی :
3810744
شابک :
978-600-159-200-3
سال نشر :
1403

کتاب های مشابه مباحثه