کتاب مشکلات حکومت دینی نوشته علی صفایی حائری میباشد و انتشارات لیله القدر آنرا به چاپ رسانده است. این کتاب مکمل درسهایی از انقلاب و از معرفت دینی تا حکومت دینی است.
استاد راحل به کسانی که عافیت طلبند و تشکیل حکومت دینی را در دوران غیبت، نفی میکنند نه تنها پاسخ منطقی، مستند و قوی داده بلکه برای مصونیت راه نشان میدهد.
زمان علی، هدف علی، حکومت علی و شکل و روش حکومت علی(ع) یک بحث است و مشکلاتی که علی در رابطه با مردم دارد بحث دیگری است. آن بحث در مناسبت های گوناگون مورد گفتگو قرار گرفته است و این بحث، بحث اصلی در این گفتگوهاست که از دریچه و منظری به آن نگاه می کنیم که ضمن طرح آن، مشکل خودمان شناسایی و حل شود. در فصل های بعد به خصلت های یارانی که علی بر آن ها تکیه دارد اشاره می شود و فصل سوم را به بررسی مشکلاتی که برای حکومت دینی در فرض ضعف ها و بدعت ها ویا در فرض انحراف ها شگل می گیرد اشاره خواهیم کرد یعنی در فرض حکومت غیرمعصوم آن جا که ابوبکر و عمر و عثمان حکومت تشکیل می دهند یا آنجا که علماء تشکیل حکومت می دهند چه مشکلاتی پیدا می شود و در کنار این مشکلات چه باید کرد؟
یکی از اهداف حکومت علوی این است که مردم خود قیام به قسط کنند؛ «لِیَقُومَ النَّاسُ بالْقِسْطِ». و این هدفی است که تنها باید به انتخاب تو باشد؛ چرا که کافی نیست در تو تلقین ایجاد کنند یا حتی زمینههای مخالف را درو کنند و کنار بگذارند.