امتیاز
5 / 0.0
نصب فراکتاب
مطالعه در کتابخوان
95,000
نظر شما چیست؟

معرفی کتاب دانشنامه قرآن و حقوق: علوم جنایی (1)

دانشنامه گسترده‌نگاشته‌ای است که در قلمرو دانش یا رشته علمی مشخص یا مکتبی خاص یا موضوعی کلان با همکاری گروهی از کارشناسان با رعایت اصول علمی و فنی دانشنامه‌نگاری سامان یافته و دارای ساختار الفبایی یا موضوعی است. دانشنامه تألیفی مرجع است که آگاهی‌هایی متقن و لازم را درباره هر یک از مدخل‌های در پیوند با موضوع خود در دسترس خوانندگان قرار می‌دهد.

دانشنامه‌های نوشته شده در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی- افزون بر پایبندی به تعریف پیش‌گفته-، در موارد بسیار دربردارنده نقد و نوآوری با انگیزه گره‌گشایی علمی در قلمرو موضوع مورد نظر و نیز رویکرد اندیشه اسلامی هستند. مجموعه‌ «دانشنامه‌های قرآن‌شناسی» با بیش از هزار مدخل در حوزه‌های تخصصی گوناگون، در دو محور عمده؛ مباحث پیرامون قرآن (علوم قرآنی) و مباحث درون قرآنی (معارف قرآن) تحت نظارت حجه‌الاسلام رشاد در پژوهشگاه تالیف می‌شود.

دانشنامه علوم قرآن: علوم جنایی (1) در قالب 21 مقاله به ارائه مباحثی درباره تفاوت حقوق زن و مرد، قانونی بودن جرم و مجازات، معلونت در جرم، حبس، قطع عضو و... پرداخته است.

گزیده کتاب دانشنامه قرآن و حقوق: علوم جنایی (1)

اهداف مجازات‌ها در حقوق غرب سه رویکرد کلی درباره فلسفه مجازات مطرح شده است: ۱. رویکردی که هدف کیفر را اجرای عدالت می‌داند و مجازات، جزای عمل مجرم است. در این رویکرد، با محور قرار دادن وظیفه‌گرایی، اعمال کیفر دارای حسن ذاتی است؛ به عبارت دیگر کیفر چه دارای فایده و آثار آینده‌نگرانه باشد چه نباشد، ضرورت دارد. یعنی در اعمال،کیفر معیار و ملاک خطای گذشته مجرم است ).

2. رویکردی که نتیجه‌گرایانه، غایت‌گرایانه و به تعبیری سودانگارانه است و تأکید می‌کند که مجازات زمانی موجه است که در آینده فایده داشته باشد. در این رویکرد اهدافی چون اصلاح و درمان (بازپروری) بازدارندگی و ناتوان‌سازی وجود دارد. 3. رویکرد ترکیبی که می‌کوشد حداکثر نکات مثبت هر دو رویکرد نتیجه‌گرا و سزاگرا را در خود داشته باشد. بی‌گمان، هرگونه چاره‌اندیشی در جلوگیری از وقوع جرم، منطقی‌ترین رویکرد و در درجه نخست اهمیت است.

صفحات کتاب :
457
کنگره :
‏‫‬‮‭BP۵/۲
دیویی :
‏‫‬‮‭۲۹۷/۰۳
کتابشناسی ملی :
8953350
شابک :
978-600-108-540-6‬‬‬
سال نشر :
1401

کتاب های مشابه دانشنامه قرآن و حقوق