کتاب خیریه در جوامع اسلامی نوشته امی سینگر و به ترجمه فاطمه سلجوقیان میباشد. ناشر کتاب نشر مهرستان است. نویسنده در کتاب حاضر، مفاهیم کلی و ساختارهای خیریه اسلامی، ازجمله تعهدهای سالانه و فعالیتهای داوطلبانه را در طول زندگی مسلمانان و در همه سطوح جامعه بررسی میکند. کمکهای خیریه، فرهنگ و جامعه اسلامی را در هر دوره تاریخی شکل میدهد.
این کتاب زمینههای تاریخی، اوضاع اجتماعی، جنسیت، سن و غیره را به تصویر میکشد. از آغاز اسلام تا به امروز، این عوامل با عقاید مذهبی آمیخته شده و اشکال گوناگون خیریه را به وجود آوردهاند. نویسنده با استفاده از متون نوشتاری، ساختارها، تصاویر و اشیا در هر بخش، انگیزههای کار خیر و تأثیرهای آن بر فقیر و غنی را بررسی میکند.
هرکس شناخت و درک جامعی از تاریخ داشته باشد، میتواند روابط و اتفاقهای حال را به درستی بررسی و تحلیل کند و برمبنای آن پیشبینیهای دقیقتری از آیندۀ موضوعات انجام دهد. به عبارت دیگر، این نگاه، روش کلی مواجهۀ غرب با دنیای شرق به خصوص کشورهای اسلامی بوده و هست؛ یعنی جایی که غرب تاش میکند قبل از هر تصمیم یا عمل، ابتدا وضعیت، روابط، فرهنگ، آداب و سنن مردم آن را بشناسد، سپس تصمیم خود را اتخاذ کند.
ازاینباب، شرقشناسی علمی است که شناخت فرایند تکوین و گسترش آن، کمک شایانی به فهم رفتار و استراتژیهای غرب در قبال کشورهای مسلمان میکند و همچنین درک عمیقی از فرایند عقبماندگی و استحاله و استعمار کشورهای اسلامی و جهان سوم به وجود میآورد.