کتاب حکمت اسلامی در خلق آثار هنری معماری و شهر سازی نوشته عبدالحمید نقره کار توسط انتشارات سروش منتشر شده است. کتاب حاضر مبتنی بر نظریۀ «نسبت اسلام با فرایندهای انسانی، نظیر آثار هنری، معماری و شهرسازی» است. این کتاب راهنمای جامع و کاربردی معماران براساس معیارهای اسلامی است تا بتوانند براساس اسلام، معیارهای اسلامی را ارزیابی کنند و در آثار خود از آن بهره ببرند.
کتاب حکمت اسلامی در خلق آثار هنری معماری و شهر سازی، حاوی 5 بخش اصلی است که نگاهی جامع و کلان مبتنی بر فرهنگ اسلامی و تحقق هویت اسلامی- ایرانی در حوزه ی تمدن سازی که شامل: اصول راهبردی- علمی، راهکارهای علمی- کاربردی، راه حل های اجتهادی، راهکارهای مهندسی و هنری، تاثیرات جبری و اختیاری است، دارد.
هیچ فرهنگ و تمدنی در طول تاریخ همچون مُدل های معاصر غربی یعنی (اروپایی و آمریکایی) علیه ارزش های متعالی انسان ها، ظلم و فساد نکرده است. در طول تاریخ هرگز دروغ، فریب، فساد، تبعیض، تعصب، ظلم و ستم آشکار و عدم حیاء، عفت و عدالت و تعالی جویی تا این اندازه بروز و ظهور اجتماعی و حکومتی نداشته است، در کجای تاریخ یک حاکم را در کشور خودش در دوره ای کمتراز چهار سال، به حدود بیست هزار دروغ و فریب متهم می کنند و هرگز شرم نمی کند و با افتخار و تکبر به کار خود ادامه می دهد.
متأسفانه این رویکر دها نه تنها در فضای سیاسی، نظامی و اقتصادی ادامه دارد، بلکه شاید قبل از آن در رویکردهای آموزشی، فرهنگی، هنری و آثار معماری و شهرسازی نیز عمیقاً بروز و ظهور داشته و به کشورهای دیگر به خصوص کشورهای اسلامی صادر شده و تبلیغ و ترویج می شود.
این حوادث در حقیقت پایان تاریخ فرهنگ و تمدن مستکبرین جهان و در واقع آغاز تاریخ فرهنگ و تمدن اسامی، این میراث بی بدیل پیامبران الهی و امامان معصوم است. قرن بیست و یک بلاشک قرن اسلام ناب نبوی(ص) و علوی(ع) است. فرهنگ اسلامی این ظرفیت و پذیرش را دارد که مبتنی بر منابع اصیل خود که ناقص و تحریف نشده اند با حکمت و عدالت و رحمت الهی خود انسان های جهان را از ظلمات دنیا پرستی به سوی نور خدا پرستی و کمال غایت وجودی خود هدایت نماید.