کتاب از انقلاب تا تمدن اسلامی نوشته محمدحسن وکیلی و در انتشارات موسسه جوانان آستان قدس رضوی به چاپ رسیده است. کتاب حاضر که از مجموعه کتابهای مکمّل دورهٔ «معارف کاربردی» (سلسله کتابهای برترین آرزو) است «از انقلاب اسلامی تا تمدن اسلامی؛ رهیافتی به بیانیهٔ گام دوم انقلاب» نام دارد و به شاخهای از درخت معارف بنیادین میپردازد.
علت تألیف این کتاب در کنار دورهٔ معارف کاربردی این است که آشنایی با تمدن اسلامی و نرمافزار آن «علم دینی» از مسائل بسیار مهم و راهبردی در زمان فعلی است که تأثیر بسیار زیادی در تصمیمگیری نسل جوان در آینده شغلی و تحصیلی و ... دارد.
تمدن در اصل زبان عرب به معنای شهرنشینی (در مدینه سکونت کردن) و در برابر بیاباننشینی است. شهر یا مدینه بهجایی میگویند که گروهی از انسانها در آن گرد هم آمده و با قانون و نظمی جمعی در کنار هم زندگی میکنند. در زندگی شهری (برخلاف «زندگی فردی» یا «زندگی جمعی نامنظم») انسانها تحت حکومت قوانین و ساختارهای اجتماعی قرار دارند و نمیتوانند صد در صد آنطور که میخواهند زندگی کنند.
در زندگی جمعی منظم (زندگی شهری) برای برقراری نظم باید ساختارها و قانونهایی باشد که در سایه آن منافع غالب شهروندان تأمین شود و این ساختارها دست و پای انسانها را بسته و رفتارهای ایشان را محدود مینماید.