کتاب آیین زندگی اخلاق کاربردی، با قلم احمدحسین شریفی به رشته تحریر درآمده و توسط نشر معارف نیز منتشر شده و در دسترس علاقه مندان به کتاب های اسلام و معارف قرار گرفته است.
آدمی از آغاز تا پایان زندگی خویش به طور فطری ارزش های اخلاقی را درک می کند و به آن ها گرایش دارد به همین رو پژوهش های اخلاقی همواره یکی از مهم ترین دغدغه های اندیشمندان بوده است، اما امروزه توسعه تکنولوژیک جوامع صنعتی و پیچیده تر شدن روابط انسانی و نیز ظهور بحران های اخلاقی در این گونه جوامع، تحقیق و پژوهش را در ابعاد مختلف اخلاق، بیش از پیش ضرورت بخشیده است. کتاب پیش رو به تحلیل «اخلاق در زندگی» و تحقیق در رابطه با دیدگاه های گوناگون آن می پردازد.
«اخلاق کاربردی رشته ای» نو بنیاد در اجلاس های علمی اروپا می باشد که حوزه های کاری خود را به قسمت های ویژه ای از «زندگی فردی و اجتماعی انسان» اختصاص داده است و با برابرسازی دلایل، ریشه و شاستگی ها، در قسمت های مختلف «رفتارهای اخلاقی، به ارزش گذاری» آن ها پرداخته است.
اگر علاقه مند به کتاب های معارف و مذهبی هستید؛ کتاب آیین زندگی اخلاق کاربردی، گزینه ای مناسب برای مطالعه است.
نسخه الکترونیک کتاب آیین زندگی اخلاق کاربردی را می توانید از طریق نرم افزار فراکتاب دانلود کنید و سپس در کتابخوان فراکتاب آن را مورد مطالعه قرار دهید.
کتاب آیین زندگی اخلاق کاربردی به عناوین و موضوعاتی نظیر؛« معناشناسی و جایگاه اخلاق کاربردی، اخلاق دانش آموزی، اخلاق پژوهی، اخلاق نقد (شیوه های اخلاقی مواجهه با اندیشه ها)، اخلاق معیشت، اخلاق معاشرت، اخلاق جنسی، اخلاق سیاسی (اخلاق زمامداری)، اخلاق مناظره و گفتگوی علمی و غیره پرداخته که به بررسی آن ها با «استناد به آیات قرآن و آثار بزرگان درباره آن مبحث» می پردازد و همچنین در پایان هر قسمت «سوالاتی به جهت تعمق و تحقیق» آورده شده است.
مقدمه: معنا شناسی و جایگاه اخلاق کاربردی
فصل اول: اخلاق دانش اندوزی
فصل دوم: اخلاق پژوهش
فصل سوم: اخلاق نقد( شیوه های اخلاقی مواجهه با اندیشه ها)
فصل چهارم: اخلاق معیشت
فصل پنجم: اخلاق معاشرت
فصل ششم: اخلاق جنسی
فصل هفتم: اخلاق سیاست(اخلاق زمامداری)
فصل هشتم: اخلاق مناظره و گفتگوی علمی
در طول تاریخ همواره گروه هایی بوده و هنوز هم در گوشه و کنار جهان هستند که از معاشرت با دیگران پرهیز داشته و زندگی در انزوا و خلوت را ترجیح داده اند و برای این کار خود نیز دلایلی داشته و دارند. برای نمونه، اجتماع و زندگی اجتماعی با دیگران را زمینه ساز گناه و انحراف می دانند؛ شهر و اجتماع را جایگاه پری رویان و سیه چشمانی می دانند که مشاهده و معاشرت با آنان موجب هر نوع گمراهی و انحرافی است. افزون بر این، معاشرت با دیگران را زمینه ساز بسیاری از رذایل اخلاقی از قبیل ریا، شمعه، حسد، غیبت، حرص و تکبر و امثال آن می دانند. یکی از فواید و آثار خوبی که برای گوشه گیری بر می شمارند، این است که انسان با خیالی آسوده و بدون دغدغه ی فکری به عبادت و راز و نیاز با معبود می پردازد و همچنین از آسیب تهمت و حسادت و سوءظن مردمان بداندیش در امان می ماند. یکی دیگر از برکات انزوا و گوشه گیری از دید این گروه ها آن است که انسان از مشاهده ی افراد رذل و پست نجات می یابد و مجبور نیست که هر از گاهی با افراد حیوان صفت برخورد داشته باشد.
با این وجود، حقیقت آن است که معاشرت و ارتباط سازنده با دیگران، یکی از مهم ترین و اصلی ترین نیازهای روحی و روانی آدمیان است؛ تا جایی که به عقیده ی بسیاری از فیلسوفان، آدمیان مدنی بالطبع اند؛ یعنی ذات و فطرت آدمی به گونه ای است که حتماً باید زندگی اجتماعی داشته باشد و در اجتماع زیست کند. همان طور که برخی از نویسندگان گفته اند، شاید اطلاق کلمه «انسان» در زبان فارسی و عربی، به این موجود، به دلیل نیازمندی او به انس و الفت با دیگران باشد. هر دیدگاهی که درباره علت زیست اجتماعی انسان داشته باشیم، مسلم است که هیچ انسانی در شرایط عادی، به تنهایی توانایی بقا و ادامه ی حیات ندارد.
انسان در اجتماع به دنیا می آید، در اجتماع است که می تواند باقی بماند و در اجتماع است که می تواند کیفیت زندگی خود را ترقی دهد. آدمیان، نه تنها برای آغاز حیات خود نیازمند دیگران هستند؛ بلکه در همه ی مراحل بعدی زندگی نیز به دیگران محتاج اند. انسان در معاشرت با دیگران است که می تواند خود را بهتر بشناسد، ویژگی ها و توانمندی ها و ناتوانی های خود را دریابد و به تصوری درست و واقع بینانه از خود دست یابد.
نسخه چاپی کتاب آیین زندگی اخلاق کاربردی را می توانید از طریق سایت و یا نرم افزار فراکتاب خریداری کنید و پس از دریافت کتاب از محتوای ارزشمند آن بهره وافی و کافی ببرید.
مشخصات کتاب آیین زندگی اخلاق کاربردی در جدول زیر آورده شده است:
مشخصات | |
ناشر: | معارف |
نویسنده: | احمدحسین شریفی |
تعداد صفحه: | 256 |
موضوع: | اخلاق |
قالب: | چاپی و الکترونیک |
نظر دیگران //= $contentName ?>
عالییییییی تعجیل در فرج امام عصر صلوات...