کتاب مردم شناسی ارتباطی اسطوره در سینمای ایران شامل تحلیل دوره های انقلاب، جنگ و بازسازی، نوشته علی اسکندری توسط انتشارات سوره مهر منتشر شده است.
آشنابودن داستان های اسطورهای برای ناخودآگاه، عاملی بسیار کارآمد در جذب مخاطب جهانی در سینماست؛ بنابراین پیوند میان سینما و اسطوره، پیوندی دوسویه است. همان طور که فیلم های سینمایی بستر به تصویرکشیدن اسطوره ها را فراهم می سازند، اسطوره ها نیز در فراهم کردن ایده و داستان برای تولید فیلم های سینمایی تأثیرگذار هستند؛ از همین رو در سال های اخیر، میزان و شدت تولید آثار اسطورهای با محوریت کهن الگوی قهرمان سرعت بیشتری به خود گرفته است و از قضا با اقبال بسیار زیاد مخاطبان نیز مواجه شده است.
این دستاورد، فیلمنامه نویسان و متخصصان حوزۀ فیلم را به این نتیجه رسانیده است که وجود اسطوره ممکن است به ساختار روایی متن انسجام بخشد و به ماندگاری، جذابیت و تأثیرگذاری آن کمک کند. فیلم سازان مطرح سینما همچون جرج لوکاس، جرج میلر، استیون اسپیلبرگ، جان بورمن و فرانسیس فورد کوپولا توانسته اند با استفاده از ساختار اسطورهای به آثار به شدت محبوب و پرفروشی دست یابند که مخاطب با آن ها نه به عنوان اثر سینمایی بازنمایی شده، بلکه به عنوان واقعیت، همذات پنداری کرده است.