کتاب نقشه هایی برای گم شدن نوشته ی ربکا سولنیت و ترجمه ی نیما م شریفی می باشد و انتشارات اطراف نیز آن را چاپ و روانه بازار کتاب کرده است. این کتاب در دسته رمان قرار می گیرد.
این زندگی همواره سوال هایی برای ما برجای گذاشته است که از پاسخ آن قطعیت نداریم. قطعا لحظاتی از زندگی وجود دارد که نمی دانیم در این جهان چه کار می کنیم؟ یا مسیری که آمده ایم درست بوده است؟
ربکا سولنیت در این کتاب از گم شدن و سردرگم بودن در این جهان صحبت می کند. نویسنده تلاش می کند به انسان ها بگوید گاهی نمی توانند خودشان را نیز بشناسند. سولنیت در کتاب نقشه هایی برای گم شدن درباره عدم اعتماد و قطعیت که گاهی برای انسان ها پیش می آید می نویسد. این کتاب درباره یه بیوگرافی زندگی سولنیت می باشد. اما سولنیت درواقع راه هایی را نیز پیشنهاد داده است.
در کتاب نقشه هایی برای گم شدن به دنبال پاسخ پرسش نباشید بلکه باید از مسیر و این دنیا لذت ببرید عینک خود را عوض کنید چرا که رویداد ها و مسائل این جهان و دنیا نسبی هستند. باید خود را در دنیای پر از آشوب گم کنید. خود او نیز مسافریست که با مهارت از پرسه زدن در دنیای گمشده ها می تواند از نو بسازد.
این مورخ و کنشگر اجتماعی در این کتاب از موضوعات تاریخی و معروفی استفاده کرده است. از رنگ آبی و معانی ضمنیاش گرفته تا نقاشیهای دوران رنسانس. از فیلمهایی مانند سرگیجه هیچکاک گرفته تا مرام نویسندهها و افکار فیلسوفهایی همچون افلاطون و بنیامین. او برای این که سخنش را بیان کند از متن ترانههای کانتری و بلوز استفاده میکند. پای جغرافیا، عشق و روابط انسانی را وسط میکشد. از مهاجرت، دوستیهای از دست رفته، عشقهای ناکام، خانههای دوران کودکی، حیوانات و هرچیزی میگوید.
سالهای سال شیفته آبیِ دورترین کرانه چیزهای چشمرَس بودهام، رنگ آفاق، رشتهکوههای دور و هر چیزِ دوردست. آبیِ دوردست رنگِ یک حس است، رنگ تنهایی و رنگ حسرت، رنگ آنجایی که از اینجا پیداست، رنگ جایی که خودت آنجا نیستی و رنگ جایی که هیچ وقت نمیتوانی بروی، چون این آبی کیلومترها دورتر بر لبه افق ننشسته، بلکه در فاصله بین تو و آن کوههاست. رابرت هَسِ شاعر نامش را «حسرت» میگذارد، «چراکه اشتیاق پر است از فواصل بیپایان». آبی رنگِ حسرتِ دوردستهاییست که هیچ وقت به آن نمیرسی، حسرتِ دنیای آبی. یک صبح زود بهاریِ لطیف و نمناک که داشتم در جاده پرپیچوخم کوه تِمِلپایِس میراندم ـ کوهی بهارتفاع ۷۶۰ متر، کمی بالاتر از پل گلدن گِیت پشت یکی از پیچها چشماندازی نامنتظره از سانفرانسیسکو دیدم در طیفهای مختلف آبی، شهری در رؤیا و حسرت شدیدی برای زندگی میان آن تپههای آبی و ساختمانهای آبی مرا فرا گرفت.
کتاب نقشه هایی برای گم شدن مقدمه ای پرشور دارد اما اگر بخواهیم کتاب را خلاصه کنیم، می توان گفت خودت را گم کن تا پیدا شوی، در بخش هایی از کتاب پرگویی وجود دارد و ممکن است ک مخاطب خسته شود. در قسمتی از کتاب نیز نویسنده فقط از معنای گم شدن صحبت می کند و از مکانی به مکان و زمان دیگر ذهن مخاطب را پرواز می دهد.
نشر اطراف مرداد ۱۳۹۶ به مدیر مسئولی نفیسه مرشدزاده کار خود را به شکل تخصصی در زمینهی روایت آغاز کرده و بنا دارد نمونههایی از آثار قابل تأملِ همهی گونههای روایت را منتشر کند. اطراف در کنار بحثهای نظری روایت، به قصهها و تجربههای زیسته میپردازد و میکوشد نشان دهد چرا و چگونه قصهها و روایتها در سرنوشت فردی و جمعی ما تأثیر میگذارند. این نشر در بخش ترجمه با سردبیری رویا پورآذر در قالب مجموعههای متفاوت مانند مجموعهی جستار روایی، سفرنامهی مصور و ژانرهای دیگر روایی نمونههای شاخص و خلاق را در اختیار علاقمندان میگذارد.
کتاب این هم مثالی دیگر
کتاب "این هم مثالی دیگر" اثر نویسنده برجسته آمریکایی "دیوید فاستر والاس" و انتشارات آن اطراف می باشد. این اثر "دیوید فاستر" شامل سه جستار از حقایق زندگی روزمره انسان ها و متن یک سخنرانی است.او در سال 2005 سخنوران جشن فارق التحصیلان هم دوره خود بود که تنها سخنرانی عمر وی نیز به حساب می آید. در متن سخنرانی در مورد کلیشه هایی صحبت می کند که از توجه به آن ها غافل شده ایم و گاها بدون حس کردن حضورشان زندگی کرده در حالی که درک همان کلیشه ها، سرآغاز درک ایین جهان هستی می باشد.
کتاب سواد روایت
کتاب سواد روایت نیز از انتشارات اطراف می باشد. این کتاب را اچ پورتر ابوت و مترجمان آن نیز رویا پورآذر و نیما م اشرفی می باشند. کتاب سواد روایت تلاش می کند درباره معنا و مفهوم روایت را بفهماند.
نسخه چاپی کتاب نقشه هایی برای گم شدن را می توانید از سایت و نرم افزار فراکتاب خریداری نموده و پس از دریافت از مطالعه آن لذت ببرید.
مشخصات کتاب نقشه هایی برای گم شدن در جدول زیر آورده شده است:
مشخصات | |
ناشر: | اطراف |
نویسنده: | ربکا سولنیت |
مترجم: | نیما م اشرفی |
تعداد صفحه: | 214 |
موضوع: | رمان خارجی، علوم اجتماعی |
قالب: | چاپی |