کتاب دست در دست صبح، پژوهشی در مورد رابطه دین و سیاست و جایگاه، ماهیت و وظایف حکومت از منظر آموزههای اسلامی است. در این کتاب ابتدا نسبت بین دین و سیاست و آمیختگی آن از دیدگاه دین اسلام مورد بحث و بررسی قرار گرفته و پس از آن به نقد دیدگاههای مبتنی بر جدایی دین از سیاست و سکولاریسم پرداخته شده است.
نویسندگان در این کتاب به نقد دیدگاههایی مبتنی بر مقدس دانستن دین و وارد نکردن آن در مسایل دنیوی پرداخته و به ارزیابی عرفینگری دین اشاره کرده است. همچنین تحلیلی از دموکراسی و مردمسالاری دینی و فرق آن دو پرداخته و حقوق متقابل مردم و حکومت را از دیدگاه امام علی(ع) در نهجالبلاغه بیان نموده است.
در همین زمینه به نمونههایی از ویژگیهای حکومت پیامبر اسلام(ص) و ائمه اطهار(ع) اشاره کرده و پارامترهای مهم حکومت را تبیین نموده است. در بخش دیگری از کتاب، نویسنده به رابطه ولایت با فقاهت و مبانی ولایت فقیه اشاره کرده و شرایط حاکم اسلامی در عصر غیبت را بیان داشته و حدود اختیارات ولیفقیه را ذکر نموده است. ارزیابی کارآمدی نظام اسلامی و انقلاب اسلامی ایران، جنگ نرم و ارتباط آن با بیداری اسلامی از دیگر مندرجات این نوشتار است.