کتاب واکاوی تطبیقی شروط قراردادهای لیسانس در نظام حقوقی

امتیاز
5 / 0.0
نصب فراکتاب
مطالعه در کتابخوان
10,000
نظر شما چیست؟

معرفی کتاب واکاوی تطبیقی شروط قراردادهای لیسانس در نظام حقوقی

کتاب واکاوی تطبیقی شروط قراردادهای لیسانس در نظام حقوقی نوشته ی نرگس ساکی می باشد و انتشارات قانون یار آن را منتشر کرده است.این کتاب، علاوه بر ارائه شروط قرارداد لیسانس، ضمانت اجرای آن و مقررات موضوعه حسب مورد، به بررسی قراردادها و دعاوی مطروحه توجه و اشاره دارد.

حقوق مالکیت فکری شاخه ای از علم حقوق است که مجموع قوانین و مقرراتی را برای حمایت از اموال غیرمادی که ساخته ذهن بشر است مشخص می کند. بدون وجود این حمایت ها از ابداعات اشخاص، حق آن ها ممکن است توسط افراد سودجو به راحتی و با کم ترین هزینه مورد نقض قرار گیرد، که پیامد این امر بی رغبتی فرد مبتکر و عدم سرمایه گذاری در این نوع فعالیت ها و در نهایت عدم پیشرفت و توسعه جامعه است. با توجه به مراتب مذکور، حقوق مالکیت فکری با اعطای حق انحصاری به پدیدآورنده اثر فکری و حمایت از او در برابر ناقضین سعی در ایجاد بستری مناسب برای بروز استعدادها و شکوفایی خلاقیت افراد دارد تا بدین وسیله هم جامعه از این نوآوری بهره مند شود و توسعه یابد و هم پدیدآورنده با طیب خاطر فعالیت های تحقیق و توسعه خود را ادامه دهد.

گزیده کتاب واکاوی تطبیقی شروط قراردادهای لیسانس در نظام حقوقی 

پس از آشنایی با اهداف حقوق رقابت، باید به این نکته اذعان کرد که تمامی این اهداف منطبق با هم نیستند و پیروی از هر یک، نتایج متفاوتی را دربرخواهد داشت. بطور مثال گاهی حمایت از بنگاه های کوچک با کارایی اقتصادی در تعارض قرار می گیرد، به این صورت که اگر بنگاه بزرگی قصد تصاحب بنگاه کوچک رقیب خود را داشته باشد، در حالی که این بنگاه کوچک به کارآمدی خود آن نیست. برای تشخیص رقابتی یا ضد رقابتی بدون این اقدام، چنانچه ملاک را افزایش کارایی بدانیم، نه تنها این اقدام ضد رقابتی نیست، بلکه در راستای اهداف حقوق رقابت نیز هست، اما اگر هدف رقابت را حمایت از بنگاه های کوچک و ممانعت از ایجاد تمرکز بدانیم، این اقدام ضد رقابتی و باید ممنوع تلقی گردد.مشکلات مزبور موجب شده برخی نظر دهند که شناخت اهداف و روح رقابت ممکن نیست، تنها کاری که می توان انجام داد بیان عقاید متفاوت و انکار ناپذیری است که در خصوص آنچه که حقوق رقابت باید بدست آورد ابراز می شود.

از سوی دیگر برخی معتقدند که تدوین سیاست رقابتی آن چنان پیچیده است که باید از آن به سیاست ناشناخته تعبیر نمود. پیروان مکتب شیکاگو هر هدف دیگری غیر از کارایی تخصیصی را برای حقوق رقابت بر نمی تابند در نظر اینان رقابت فی نفسه هدف نیست، بلکه وسیله ای ضروری برای رسیدن به دیگر اهداف است. برخی دیگر معتقدند که رقابت بر ارزش های متعددی استوار است، نمی توان یکی را برگزید و از سایرین غفلت ورزید. در دیدگاه مکتب هاروارد بازار ناقص تر از آن است که بتوان برای حل تمام مشکلات جامعه به آن تکیه کرد.

سال نشر :
1397
صفحات کتاب :
136
کنگره :
KMH1155‏‫‮‭‏‫‭/س2و2 1397
دیویی :
346/55048
کتابشناسی ملی :
5516164
شابک :
978-622-6055-96-3

کتاب های مشابه واکاوی تطبیقی شروط قراردادهای لیسانس در نظام حقوقی