کتاب احکام فراموش شده اثر دفتر جنبش حیا توسط انتشارات شهید کاظمی منتشر شده است. این اثر از دو بخش کلی رساله یازده مرجع و کتاب فقهی تحریرالوسیله امام خمینی (ره) تهیه شده است.
قسمت اول با سبک رسالههای چند مرجع، با امکان دسترسی آسان و کامل به مسائل شرعی امربهمعروف و نهیازمنکر گردآوری شده و قسمت دوم نیز از دو بخش فهرست پرسشی و متن اصلی کتاب شریف تحریرالوسیله تهیه شده که به پرسشهای متعددی در زمینه احکام امربهمعروف و نهیازمنکر پاسخ میدهد. جنبش حیا که از ابتدای راه خود با سوالات مختلفی در حوزهٔ مسائل دینی و احکام شرعی امربهمعروف و نهیازمنکر روبرو بوده است، همواره دغدغهٔ دسترسی آسان، سریع و مطمئن به این احکام نورانی را در سر داشت و بر آن بود تا با همکاری طلاب و دانشجویان صاحبنظر و علاقهمند، جمع آوری مجموعهای قابلاستفاده و استناد از احکام شرعی امربهمعروف و نهیازمنکر را در دستور کار خود قرار دهد. با تاکید و راهنمایی های استاد ارجمند آیت الله جاودان، این پروژه بعد از طی مراحل نظری و ایدهپردازی برای حصول نتیجهٔ بهتر، به مرحلهٔ اجرا رسید و به یاری پروردگار متعال و نظر لطف حضرت ولیعصر ارواحنا فداه، نسخهٔ اول کتاب امربهمعروف و نهیازمنکر با عنوان احکام فراموش شده بر اساس فتاوای مراجع عظام تقلید برای استفادهٔ مومنین آماده و عرضه شد.
امر به معروف و نهی از منکر یکی از فروعات دین مبین اسلام است که در بیان اهلبیت (ع) از حیث اهمیت و فضیلت در رتبه و جایگاهی ویژه نسبت به دیگر احکام و دستورات الهی قرار دارد و اقامۀ دیگر احکام الهی، منوط به برپایی این فریضۀ بزرگ دانسته شده است.
برخلاف آنچه پیرامون ابعاد بیکرانِ این دستور آسمانی و آثار شگرف و سازندۀ آن بر انسان و جامعه گفته شده، متأسفانه کمتر به جوانب نظری و عملی آن پرداخته شده است. یکی از ابعاد مهمی که برای اقامۀ صحیح و گستردۀ این واجب الهی باید مورد توجه صاحبنظران و کارشناسان علوم دینی و اجتماعی قرار گیرد، نگاهِ شرع مقدس به این فریضه است. به جز موارد استثناء، معمولاً یکی از کوتاهترین بخشهای رسالههای عملیه به این واجب فراموششدۀ دین اختصاص داده شده و جامع نبودن احکام و مسائل در این زمینه باعث ابهام و سردرگمی مؤمنین و مقلدین محترم مراجع عظام تقلید شده که این مسئله، کمتوجهّی به اجرای این فریضه را دامن زده است.
نظر دیگران //= $contentName ?>
خیلی عالی...