کتاب امر به معروف و نهی از منکر احزاب، اثر حسن ابراهیمزاده؛ ایشان سالها است در زمینه جریانشناسی و مطالعات و تالیفات سیاسی و اجتماعی فعالیت میکند. کتاب امر به معروف و نهی از منکر احزاب در زمینه امر به معروف و نهی از منکر احزاب سیاسی، مطالب ارزندهای را با الهام از متون دست اول دینی به رشته تحریر درآورده است که نگاه نو و به روزی را نسبت به فریضه امر به معروف و نهی از منکر دارد.
«معروف» به معنای «خوب»، و «منکر» به معنای «بد» در فرهنگ دینی مبتنی بر موازینی است که شارع مقدس اسلام، آنها را «خوب» و یا «بد» شمرده و به آن امر و یا از آن نهی کرده باشد. از اینرو، معنای «معروف» علاوه بر واجبات و مستحبات، مباحات را در بر میگیرد و «منکر» علاوه بر حرام، مکروهات را شامل میشود. اهمیت این دو اصل دینی تا بدان جا است که خداوند در قرآن، امر به معروف و نهی از منکر را پس از ایمان به خدا و روز جزا، از ویژگیهای مؤمن برمی شمارد:
«یُؤْمِنُونَ باللّهِ وَالْیَوْمِ الآخِرِ وَیَأْمُرُونَ بالْمَعْرُوفِ وَیَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنکَرِ. . .» ؛ «به خدا و روز قیامت ایمان دارند و به کار پسندیده فرمان میدهند و از کار ناپسند باز میدارند».. .