کتاب پست مدرنیسم، ساختارشکنی، بینامتنیت نوشته احمدرضا معتمدی و منتشر شده در سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی است.
این کتاب در دو بخش ارائه شده است: بخش اول حاوی فیلمنوشت فیلم سینمایی «قاعده بازی»، اثر احمدرضا معتمدی به مثابه یک فیلم پست مدرن در ساحت سینمایی ایران است. بخش دوم حاوی گفتوگو با کارگردان فیلم و نشستهای نقد و بررسی فیلم، سخنرانیها و نوشتارهای انتقادی صاحبنظران و اندیشمندان حوزه فلسفه، زبان و منتقدان حوزه سینما و هنر است.
فیلم سینمایی قاعده بازی شاید از نخستین آثار جدی پست مدرن در سینمایی ایران باشد که اساسا برمبنای فلسفه نقادی پست مدرن نسبت به مبانی مدرنیته از قبیل رئالیسم، مابعدالطبیعه غرب، عقلانیت جدید، ساختارگرایی کلاسیک، پرداخته است. نقادی خود این اثر به مباحثی چون بینامتنیت، که یک ترم فلسفی پست مدرن است دامن زده است و بهمثابه یک نقد در نقد اجتماعی فلسفی قابل طرح و پیگیری است. نوآوری برجسته این اثر موشکافی جزئیات تفکر پست مدرن در ساحت یک اثر علمی و هنرمندانه در قاب سینما است.
در جلسات نقد و بررسی فیلم که در کتاب «پستمدرنیسم، ساختارشکنی، بینامتنیت» عرضه شده ترکیبی از اساتید فلسفی و اساتید زبان و سینما حضور داشتهاند که در عین طرح مفاهیمی چون ساختارشکنی، بینامتنیت و سایر مضامین پست مدرن کارآیی زبان فیلم در طرح یک مفهوم پست مدرن نیز مورد واکاوی و تحلیل و ارزیابی قرار گرفته است و در نوع خود خصوصا سینما کم نظیر است (مثلا در معماری، نقاشی، موسیقی، مباحث در شکل نوشتاری و گفتاری طرح شده است).
ایدهها نه در وضع هوشیاری و خودآگاهی بلکه در احوال بیخودی و احساس وجد و سرمستیبر اصحاب هنر الهام میشوند؛ ایدهها گاه مانند وزش باد، گاه چنان طوفان و گاه بسان نسیم، چنگ روح و روان هنرمند را به نوازش در میآورند.
ایدهها آنقدر ناگهانی و غیر مترقبه بر جان هنرمند آوار میشوند که حتی ثبت چگونگی آنها برای وی مقدور نیست؛ ایدهها داستانهای یافتهاند و نه قصههای بافته. تنها آن هنگام که هنرمند از بیخودی برون میشود و به خودآگاهی میرسد، در مییابد که چیزی در درون دارد که پیش از این نداشته است؛ خواسته یا ناخواسته در سپهر یک رویا، مکاشفه و یا یک ملاقات نامنتظره باردار شده است.