کتاب مشاوره و راهنمایی نوشته رضا وطن دوست توسط دانشگاه علوم اسلامی رضوی منتشر شده است.مشورت و رایزنی که کوششی پویا در تصمیم گیری و تصحیح نگرش هاست، نه تنها امری شایسته و پسندیده است که در زندگی انسان امری اجتناب ناپذیر می نماید؛ ز یرا ناهمسانی انسان ها در تفکر و اندیشه و وجود تفاوت ها در فهم و تجربیات، او را ناگز یر از پذیرش مشاوره و پرهیز از خودرأیی کرده است.
به این موضوع که رشد و تعالی آدمی را در پی دارد، در آموزه های اسلامی توجه ویژه شده است، به طوری که برای گسترش فرهنگ مشاوره در جامعه، هم اهمیت و فواید آن گوشزد شده، و هم شیوۀ اجرا، وظایف و مسئولیت های مشاور و مُراجع تبیین گردیده است. این کتاب بر آن است تا با استفاده از آموزه های اسلامی که منبعی غنی در این باره است، طرحی جامع از مشورت را ارائه دهد.
«مشاوره» و «مشورت» از مادۀ «شور» است. «شور» در لغت به معنای استخراج و بیرون آوردن چیزی سودمند از چیز دیگر است؛ از این رو، عرب آن گاه که عسل را از خانۀ زنبور بیرون می آورد، می گوید: «شرتُ العسلَ»، و نیز آن گاه که حیوان مدنظر خود را از میان دیگر حیوانات برای فروش برمی گزیند، می گوید: «شرتُ الدابّة». بر همین اساس، در زبان عربی به لانۀ زنبور، «الشوره» و «المشواره»، و به میدان دام «المشوار» گفته می شود.مشورت در اصطلاح به معنای نوعی تعامل میان مُراجع و مشاور است؛ بدین صورت که مراجع برای یاری خواستن از مشاور مشکل خویش را نزد وی بازگو می کند و مشاور پس از کسب اطلاعات لازم و آشنایی با مشکل مراجِع، او را کمک می کند تا استعدادهای نهفتۀ خویش را بازشناسد و بر اساس توانمندی های خود تصمیمی درست و کارآمد بگیرد...