کتاب روایت سوم با موضوع دفاع مقدس از زاویه جدید در بستر افق نمایی حرکت انقلاب اسلامی توسط محمد علیان نوشته شده و انتشارات شهید کاظمی ان را منتشر کرده است. نسخه چاپی این کتاب نیز در فراکتاب با تخفیف در دسترس شماست.
هنگامی که به جلد این کتاب می نگرید، عنوان «روایت سوم» سؤالی را در ذهن شما به وجود میآورد که «یعنی چه؟» تازه اوضاع زمانی وخیم تر میشود که در صفحۀ نخست، بعد از آنکه جلد را کنار می زنید، عبارتی دیگر خودش را نمایان میکند؛ «پرداخت به موضوع دفاع مقدس از زاویه ای جدید، در بستر افق نمایی حرکت انقلاب اسلامی».
آری؛ در این نوشتار، شما با «روایت سوم از دفاعمقدس» روبه رو میشوید؛ روایتی که از روایت های «اول و دوم» متفاوت است.
در حقیقت، باید این گونه گفت که آنچه تا امروز درمورد دفاع مقدس گفته یا نوشته شده، اثری ساخته یا تولید شده است، یکی از این دو گونه روایت بوده است: یا مربوط به بیان «ملزومات جنگی، مختصات جغرافیایی و اطلاعات لجستیکی و نظامی» در مورد طرفین درگیر در جنگ، یعنی «ایران و عراق» بوده است، یا آنکه به تبیین و تشریح «خاطرات دوران دفاعمقدس» از زوایای مختلف میپردازد.
در گونۀ نخست (روایت اول)، که میتوان آن را «روایت جغرافیایی-نظامی» از دفاع مقدس نامید، نگارندگان و تولیدکنندگان آثار مختلف، بیشتر سعی در تبیین، تشریح و تحلیل اطلاعات نظامی و توابع آن داشتهاند که این هم به نوبۀ خود، لازم و ضروی است و قطعاً بخشی جدی از تاریخ جنگ هشتساله را پوشش میدهد.
در گونۀ دیگر (روایت دوم)، تولیدکنندگان به دنبال جمع آوری خاطرات و روایت های مختلف و متعدد از رزمندگان، شهدا، اسرا و جانبازان هستند تا هر چه بهتر و بیشتر، این قهرمانان ملی-انقلابی را معرفی نمایند؛ چراکه قهرمانان حقیقی مکتب اسلام و انقلاب اینها هستند و معرفیشان برای الگوسازی و جاری کردن سبک زندگی بر پایۀ فرهنگ ایثار و شهادت، جزء آرمانهای اساسی انقلاب اسلامی است. این نوع از روایت دفاعمقدس را میتوان «روایت خاطرات و سیرۀ شهدا» نامید که البته ضروری است.
آنچه در بین دو نوع روایت «اول و دوم» به آن کمتر توجه شده، این است که اساساً در دفاعمقدس، «گفتمان محوری و حاکم» چه بوده؟ و چگونه است که دفاع مقدس به عنوان معدن طلای باارزش و تمام نشدنی برای تمامی نسل های ایران و انقلاب اسلامی عزیز معرفی میگردد؟ این چه نوع نگاهی به دفاعمقدس است که قابلیت پرداخت فنّاورانه به راهیان نور را در خود جای داده است؟ و اساساً برای اتخاذ «نگاه فنّاورانه» به دفاع مقدس، چگونه باید به روایت آن پرداخت؟
برای پرداخت فنّاورانه به دفاع مقدس و استخراج گفتمان یا گفتمانهای محوری حاکم بر آن، نیازمند جریان جدیدی از روایت دفاع مقدس هستیم که میتوان آن را «روایت سوم» نامید.
«روایت سوم» نه تنها دو روایت «اول و دوم» را نفی نمیکند، بلکه معتقد است اگر روایتهای «اول و دوم» صورت نگرفته بود، قطعاً مجالی برای پرداخت به «روایت سوم» وجود نداشت. «روایت سوم» از اطلاعات روایتهای «اول و دوم» استفاده کرده و با ارائۀ یک دستگاه جدید و منظم برای فهم دفاع مقدس که مبتنی بر افق نمایی حرکت انقلاب اسلامی باشد، روایت جنگ هشتساله را بازتنظیم میکند.
انقلاب اسلامی ایران که امروز در ابتدای دهۀ پنجم خود به سر میبرد و توانسته در عمر چهلسالۀ خود، از گذرگاه های صعب العبور، با موفقیت گذر کند؛ دارای نقاط عطفی است که سرنوشتش را رقم زده است.
نقاط عطف انقلاب اسلامی آن قدر مهم هستند که می توان گفت اگر انقلاب اسلامی در این نقاط عطف نتوانسته بود بر اساس تدبیر و منطق درست عمل کند، بقای آن در تهدید بود و معلوم نبود که ادامۀ حیات آن در چه جهتی ادامه مییافت.
یکی از اصلی ترین نقاط عطف انقلاب اسلامی، دورۀ جنگ هشت سالهای است که بر اساس ادبیات اصیل انقلاب اسلامی، «دفاع مقدس» نامیده میشود.
در نوشتار حاضر، تلاش میشود تا از زاویه ای جدید در بستر انقلاب اسلامی، نگاهی نو به موضوع دفاع مقدس ارائه شود و با ارائۀ یک منطق متقن و مشخص، این موضوع بررسی شود.
در این نوشتار، ابتدا به جایگاه دفاع مقدس در ادبیات انقلاب اسلامی پرداخته میشود و سپس تلاش می شود تا بر اساس جایگاه آن، به تشریح اتفاقات و رویدادها بر اساس یک نگاه پیوستاری به تاریخ هشت سالۀ جنگ پرداخته شود و یک تصویر پیوسته را ترسیم نماید تا آنگاه در هر بخشی از این تصویر پیوسته، به تبیین هرچه بهتر این تاریخ هشت ساله بپردازد.
یکی دیگر از وجوه نام گذاری این نوشتار با عنوان «روایت سوم»، قرار گرفتن انقلاب اسلامی در مرحلۀ سوم فرآیند حرکتی خودش است. اگر فرآیند تحقق اهداف انقلاب اسلامی را شامل این مراحل پنجگانه بدانیم: 1. انقلاب اسلامی 2. نظام اسلامی 3. دولت اسلامی 4. جامعۀ اسلامی 5. تمدن نوین اسلامی.
باید این نکته را تصریح کنیم که انقلاب اسلامی امروز در مرحلۀ سوم ساخت خود، یعنی «دولت اسلامی» قرار گرفته است و ما باید بکوشیم دفاع مقدس را بهنفع تحقق این مرحله از انقلاب اسلامی بازتعریف کنیم و موجبات استفاده از تجارب ارزشمند آن را برای «ساخت مرحلۀ سوم» فراهم آوریم.
همانطور که در قسمت چالش های این بخش مطرح شد، بعد از عملیات والفجر8، آن گونه که انتظار میرفت، از ظرفیت این پیروزی استفاده نشد و بر اساس گفته های فرماندهان اصلی جنگ، ایران می توانست بعد از این عملیات، با توجه به آن که «تنبیه متجاوز» اتفاق افتاده است و دست برتر برای او در تعیین سرنوشت جنگ وجود دارد، پیشنهاد پایان جنگ را به گونه ای مطرح نماید که منافع انقلاب اسلامی حفظ شود و رژیم بعث عراق، خصوصاً شخص صدام، «متجاوز» شناخته شود تا خسارتهای متعدد سال های جنگ نیز برطرف شود.
حال سؤال اساسی این است که «چرا دستگاه دیپلماسی و سیاسی کشور در آن زمان، نسبت به استفاده از ظرفیت ایجاد شده بر اساس پیروزی در عملیات والفجر8 اقدامات قابل توجهی انجام نداده است؟» و شاید بهتر این باشد که سؤال دیگری مطرح شود که «بعد از عملیات والفجر8، معادلات سیاسی در داخل و خارج از کشور چگونه در حال رقم خوردن بوده است؟»
برای آن که به تفصیل این بخش از نظام راه حلها پرداخته شود و علت طراحی عملیات های کربلای4 و کربلای5 بیان شود، نیاز است مقداری از تاریخ دفاعی-نظامی جنگ فاصله بگیریم و موضوع را در «تاریخ سیاسی» جنگ بررسی کنیم.
با بررسی «تاریخ سیاسی» جنگ در این برهۀ زمانی (بعد از عملیات والفجر8) با اتفاقی رو به رو می شویم که در صبح روز یکشنبه 15 مه 1986 مصادف با 4 خرداد 1365 است. در این روز، یک تیم «مذاکره کنندۀ آمریکایی» وارد تهران می شوند. در رأس این تیم مذاکره کننده، فردی به نام «مک فارلین» مشاور امنیت ملی رئیسجمهور وقت آمریکا (رونالد ریگان) قرار دارد که افراد دیگری چون «نورث»، «کیو»، «تیچر» و «نیر» او را همراهی می کنند.
تیم مذاکره کننده اولین دور از مذاکرات خود را در ساعت 17 روز 4 خرداد ماه 1365 آغاز می کنند و مک فارلین خود را «نمایندۀ رئیس جمهور آمریکا» معرفی و این موضوع را بیان می کند که به دنبال فصل جدیدی در مناسبات بین دو کشور است و برای نشان دادن حسن نیت، آماده است برخی از اقلام مورد نیاز ایران را تأمین کند. طرف ایرانی در این دور از مذاکرات، اظهار می کند: «ما انتظار داریم اقلام بیشتری از طرف شما دریافت کنیم تا در موقعیت بهتری از جهت رهبران خود باشیم.»...
کتاب روایت سوم محمد علیان pdf را می توانید از طریق نرم افزار فراکتاب دانلود کرده و سپس آن را در کتابخوان فراکتاب مطالعه کنید.
محمد علیان نویسنده کتاب روایت سوم متولد سال 1369 است.
علاوه بر دانلود کتاب روایت سوم pdf در نسخه الکترونیک، نسخه چاپی کتاب روایت سوم را می توانید از طریق سایت و یا نرم افزار فراکتاب یا تخفیف خریداری کنید.
مشخصات کتاب روایت سوم pdf در جدول زیر آورده شده است:
مشخصات | |
ناشر: | شهید کاظمی |
نویسنده: | محمد علیان |
تعداد صفحه: | 358 |
موضوع: | انقلاب، دفاع مقدس |
قالب: | الکترونیک و چاپی |
نظر دیگران //= $contentName ?>
خیلی خوب بود...
کتاب روایت سوم pdf رایگان رو شما دارید؟...
🙏👌...
کتاب بسیار عالی و با رویکردی جدید در راویت جنگ است. خدا به آقای علیان عزیز عاقبت بخیری عنایت کنه...
سلام وقت به خیر .. ممنون از کتاب های خوبتون ولی میشه یه تخفیف بزارید برای این کتاب و کتاب های دیگه...
تا الان که خوندم راضی بودم حالا تا بقیه اش ببینیم چی میشه...