کتاب پهلوی سوم اثر حسن بشیر و کاظم موذن، پیرامون آنچه ماهوراه ها از پهلوی ترسیم کرده اند، نوشته شده است. این کتاب توسط انتشارات سازمان پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر و روانه بازار شده است.
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و تلاش های نافرجام دشمنان برای از بین بردن انقلاب و بازگرداندن پهلوی، زمانی که دشمن به این نتیجه رسید که از راه و روش سخت افزاری نمی تواند در برابر انقلاب ایران کاری از پیش ببرد. از طریق جنگ نرم و جبهه روانی وارد عملیات شد. یکی از زیر شاخه های مهم این جنگ تحریف انقلاب و انقلابی گرها و تطهیر و مظلوم نمایی پهلوی بود. قبل از ظهور گسترده رسانه ها و شبکه های اجتماعی این کار در کتب و مجلات و شبکه های ماهواره ای انجام می شد.
اما اکنون با ظهور گسترده شبکه های مختلف اجتماعی و همه گیری این شبکه ها عمده فعالیت دشمن در این زمینه در شبکه های مجازی به شکل تهیه کلیپ های مختلف موبایلی، ساخت مستندهای تاریخی جعلی مثل: «از تهران تا قاهره، انقلاب 57، مردان دیروز، شب بود، 37 روزه، رضاشاه، ردپای خاطره و غیره» در شبکه هایی مثل بی بی سی و من وتو سعی در تحریف تا ریخ و تقدس نمایی چهره پهلوی دارند. سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی قبلا کتابی برای پاسخ به این شبهات تهیه نموده است و اینک در کتاب پهلوی سوم بیشتر از آن که تلاش بر پاسخ دهی به این شبهات باشد، تلاش بر این است که شیوه کار این رسانه ها در تحریف واقعیت و اثرگذاری بر ذهن مخاطب نشان داده شود.
این که چگونه این شبکه های ماهواره ای یک پیام ساختگی با محتوای رسانه ای را تهیه و سپس آن را به اشکال مختلف بزرگ نمایی و بازنمایی و تصویرگری می کنند؟ کم و کیف شیوه های اقناع و متقاعد سازی مخاطب، روش های اغفال مخاطب از جستجوگری برای صحت پیام، شیوه ابهام سازی ماجرا و غیره مطالبی هستند که در این کتاب به بحث و گفتگو درباره ی آن پرداخته می شود. پهلوی سوم در واقع چهره سومی است که وجود خارجی نداشته اما در رسانه های دشمن از پهلوی ساخته شده است.
نسخه الکترونیک کتاب پهلوی سوم را می توانید از طریق اپلیکیشن فراکتاب خریداری نمایید و پس از دانلود در کتابخوان فراکتاب مطالعه کنید و با شیوه کار رسانه های معاند برای تطهیر چهره منحوس پهلوی بیشتر آشنا شوید.
حسن بشیری در پهلوی سوم ابتدائا به معرفی شبکه های ماهواره ای معاند و تحلیل اهداف آن ها در تهیه مستندهایی در باب انقلاب اسلامی می پردازد و بعد از بررسی اهداف این شبکه ها، بعضی از مستندهای ساخته شده توسط آن ها نظیر مستند انقلاب 57 را با روش تحلیل گفتمان انتقادی و به شکلی کاملا بی طرفانه از جوانب مختلف تحلیل و بررسی می کند. این که چگونه در این مستندهای ساختگی سعی شده است عمده تلاش ها برای تشکیل انقلاب ایران بر دوش چپ گراها نشان داده شود و مذهبی ها و مسجدی ها اشخاص فریبکار و متعصبی توصیف شوند که مردم برای آن ها اهمیتی نداشته اند و بیشتر تلاش آن ها برای منافع خودشان بوده است.
این که اگر نبود خیانت برخی اطرافیان شاه و عده ای از ارتشیان و نظامی ها، این که اگر نبود حمایت غرب از امام خمینی و انقلاب، هرگز این قیام به نتیجه نمی رسید. این که شکوه و عظمت افسانه ای که ایران در دوران قبل از انقلاب بدست آورده بود، جایگاه والایی که شاه در میان کشورهای اطراف داشت غرب و آمریکا را نگران کرده بود به همین دلیل در برابر عظمت ایران احساس خطر نموده و پشت شاه را خالی کردند؛ از جمله عمده مواردی است که در این مستندهای ساختگی بیان می شود. در این کتاب علاوه بر تحلیل مباحث مطرح شده در این مستندها، اصول ساخت و چارچوب بندی این مستندها، شیوه تصویرپردازی آن ها در ذهن مخاطب برای القا آنچه مدنظر سازنده برنامه است به ببینده بررسی می شود.
پهلوی سوم در سه فصل به شرح زیر به تحلیل فعالیت های مختلف شبکه های ماهواره ای معاند در تطهیر عقبه خاندان ملعون پهلوی و همزمان با آن تضعیف نقش انقلابیون و مذهبی ها می پردازد: معرفی روایت مستند و اهداف مورد تحلیل، معرفی مولفه های گفتمانی و تشریح ارتباط آن ها با روابط قدرت، معرفی استراتژی ها، گفتمان های کلان و اهداف گفتمانی.
پیشگفتار
سخن نخست
مقدمه
معرفی روایت مستند و اجزای مورد تحلیل
معرفی مولفههای گفتمانی و تشریح ارتباط آنها با روابط قدرت
معرفی استراتژیها، گفتمانهای کلان و اهداف گفتمانی
جمعبندی
مستند انقلاب ۵۷ با پخش تصاویر دست تکاندادن محمدرضا شاه پهلوی در خیابان برای مردم در سال ۱۳۵۶ آغاز میشود و راوی از ثبات و پیشرفت ایران در دوران سلطنت او سخن میگوید. مستندساز به چند سال پیش برمیگردد و تصمیم شاه را به عنوان عامل اصلی افزایش قیمت نفت در سال ۱۳۵۲ روایت میکند. مستندساز در ادامه تلاش میکند تصویری آرمانی از اقدامات و دستاوردهای شاه بهویژه در حوزه اقتصاد به مخاطب ارائه کند. به مخاطب گفته میشود که غرب از اقدامات مستقلِ شاه راضی نبوده است و به همین دلیل رسانههای غربی او را آماج انتقادات و حملات قرار دادند. برای اثبات همین مدعا نمونههای متعددی مصاحبههای انتقادی پخش میشود.
در ادامه به موضوع «فضای باز سیاسی» که شاه در سال ۵۶ اعلام کرد و برخی اقدامات اعتراضی مردم اشاره میشود. سپس ماجرای سفر انور سادات به تهران برای رایزنی درباره صلح با اسرائیل روایت و تصویری پررنگ و محوری از نقش شاه در معادلات بینالمللی به مخاطب ارائه میشود. همچنین ماجرای سفر شاه به آمریکا در آبان ۵۶ روایت و در حاشیه آن تصویری منفی و خشونتآمیز از اعتراضات دانشجویان مقیم آمریکا ارائه میشود. مستندساز به تبیین علل و زمینههای اعتراض مردم علیه رژیم شاه میپردازد و از نگاه شاه و فرح به این موضوع توجه میکند. در ادامه گروههای معترض و انقلابی علیه شاه به صورت کلی معرفی میشوند.
مستند انقلاب ۵۷ در این قسمت همزمان با ارائه تصاویر رژه ۲۱ آذر ۵۶، به موضوع اقتدار نظامی ایران و فعالیتهای نظامی شاه در منطقه میپردازد. پس از آن ماجرای سفر کارتر به تهران روایت میشود که طی آن کارتر به تمجید از شاه و تمدن ایران پرداخت. مستندساز به مناسبت روایت ماجرای انتشار مقاله توهینآمیز روزنامه اطلاعات، با نگاهی انتقادی به توصیف شخصیت و عملکرد آیتالله خمینی بهویژه در دهه ۴۰ میپردازد. پس از آن رویدادهای اعتراضی مردم قم در دی ۵۶ و رویدادهای اعتراضی زنجیرهای در چهلم شهدا یکبهیک مرور میشوند. قسمت اول مستند با روایت شادی مردم در نوروز ۵۷ به پایان میرسد و راوی میگوید که برای آخرین بار مردم ایران نوروز را به این شکل جشن گرفتند.
نسخه چاپی کتاب پهلوی سوم را می توانید از ظریق سایت یا اپلیکیشن فراکتاب سفارش داده و خریداری نمایید و پس از خرید با مطالعه آن با شیوه کار رسانه های معاند برای تطهیر چهره منحوس پهلوی بیشتر آشنا شوید.
مشخصات کتاب پهلوی سوم در جدول زیر آورده شده است:
مشخصات | |
ناشر: | پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی |
نویسنده: | حسن بشیر، کاظم موذن |
تعداد صفحه: | 193 |
موضوع: | تاریخ ایران، سیاسی |
قالب: | چاپی و الکترونیک |