ماجرای فکر آوینی

گفتارهایی در شناخت مفاهیم بنیادی تفکر شهیدسیدمرتضی آوینی

امتیاز
5 / 5.0
خرید
130,000
10%
117,000

نظر دیگران

نظر شما چیست؟

کتاب ماجرای فکر آوینی، پیرامون گفتارهایی در شناخت مفاهیم بنیادی تفکر شهید سید‌مرتضی آوینی نوشته ی وحید یامین‌پور می باشد. این کتاب را که می توان یکی از بهترین کتاب ها برای یافتن انسجام فکری برای قشر نوجوان و جوان دانست، نشر معارف منتشر کرده است.

معرفی کتاب ماجرای فکر آوینی

حجابی که مشهورات بر فکر و ذکر می اندازد و فشاری که عوام زدگی بر گرده اندیشه وارد می آورد، مانع نورانی شدن فکر و مایه جهالت و سطحی نگری است؛ اما آوینی تحت ظلمت زدگی دوران معاصر قرار نگرفت و مشهورات زمانه او را فریب نداد. درست در دورانی که هیجان توسعه و شهوت تکنوکراسی، چشم ها را مسحور و عقل ها را ربوده بود، او با شجاعت، درباره چرخە گیج کنندە توسعه و مصرف هشدار داد و همگان را از فروافتادن در ورطه غرب زدگی برحذر داشت.
خصوصیت آوینی این بود که از «راهی طی شده» بازگشته بود و به حکم کریمه «و من یکفر بالطاغوت و یؤمن بالله فقد استمسک بالعروة الوثقی»، به تحول باطنی انسان پس از کفر به طاغوت دعوت می کرد. بسیاری فقط از طریق «روایت فتح» که تجلّی باطن آوینی است با او آشنا هستند؛ اما حقیقت این است که آوینی به عنوان یک متفکر، متعهد به تمامی شئون تمدنی و اجزاء انقلاب اسلامی است و درباره بسیاری از بنیادهای فرهنگی، اقتصادی، سیاسی، هنری و رسانه ای روزگار ما سخن گفته است؛ گاهی نقد کرده، گاهی هشدار و تحذیر داده و گاهی طرحش برای آینده را باز گو کرده است.
ماجرای فکر آوینی کتابی است که به پردازش خصوصیات اخلاقی و معنوی و فکری این شهید بزرگوار پرداخته است.

دانلود کتاب ماجرای فکر آوینی

نسخه ی الکترونیک کتاب ماجرای فکر آوینی را می توانید از طریق نرم افزار فراکتاب دانلود کرده و سپس آن را در کتابخوان فراکتاب مورد مطالعه قرار دهید.

خلاصه کتاب ماجرای فکر آوینی

برای آشنایی با «سید مرتضی آوینی» باید ابتدا بدانیم او در چه مختصات تاریخی و فکری نقش آفرینی کرده است. او و بسیاری از متفکران معاصر ما، از مسیر مطالعات مشهور به «سنت و تجدد» یا «غرب شناسی» شناخته می شوند؛ یعنی کسانی که تلاش داشته اند برای انبوهی از پرسش های معاصر دربارە هویت ایران و اسلام در مواجهه با غرب، پاسخی بیابند. هر کدام از این متفکران به راهی رفته اند و گاهی بنیانگذاران سنت های فکری و جریان های فرهنگی نیز شده اند. آوینی هم در این میان سنجیده می شود؛ با این وصف که او متفکرِ دوران پس از انقلاب است و مسائل انقلاب اسلامی برای او اولویت پیدا می کند.

فهرست کتاب

کتاب ماجرای فکر آوینی در هفت درس با عناوین زیر به این مهم می پردازد:
درس نخست: آوینی در مواجهه با تاریخ جدید، درس دوم: مبانی حکمی و عرفانی تفکر آوینی، درس سوم: ماهیت تفکر و فرهنگ در غرب مدرن، درس چهارم: روشنفکران سکولار و ادعاهای علم جدید، درس پنجم: جدال با توسعه و سبک زندگی مدرن، درس ششم: به سوی تمدن اسلامی، درس هفتم: اضطرار بشر امروز، مقدمە ظهور منجی، ضمیمه: معرفی اجمالی مهمترین آثار آوینی و سیر مطالعاتی آن ها، بخش دوم: مصاحبه ها، گفت وگو با خبرگزاری مهر، مصاحبه با فرهیختگان، مصاحبه با ماهنامە «سینمارسانه» و آوینی؛ متفکر دوران گذار در متن بحران های دهە شصت

برشی از متن کتاب

به طور کلی هیچ یک از متفکران، عقیده ای به پذیرش تمام و کمال تمدن غرب ندارند. ممکن است کسی عقیده اش چنین باشد، اما نه در میان متفکران و روشنفکران. هیچ کدام از آن ها هم تمدن غرب را به تمامی نفی نکرده اند؛ حتی جریان های موسوم به «ضد غرب» دربارە آن نسبی می اندیشند. صد سال است مردمِ این کشور به سطحی از بلوغ رسیده اند که دیگر کسی ساده لوحانه در اندیشە نفی یا پذیرش کامل تمدن غرب نیست.
حال سؤالاتی شکل می گیرد: پس فرق سیداحمد فردید با عبدالکریم سروش چیست؟ فرق جلال آل احمد با سیدحسن تقی زاده چیست؟ فرق آیت الله خمینی با عزت الله سحابی و بازرگان؟ فرق اصلاح طلبان با بنیادگرایان یا اصولگرایان؟ بین این افراد که همگی از جنبە تفکر نسبی دربارە غرب، در یک طیفند، اختلاف نظرهای بنیادینی وجود دارد. درک دقیق این اختلاف ها مشکل است و زمانی دراز می طلبد. اسم مجموعه ای را در ایران گذاشتند نحلە »فرهنگستان« و اسم عدە دیگر را هم گذاشتند نحلە «روشنفکران دینی». تفاوت این ها تفاوتی جدی است که چند سال مطالعه لازم دارد.

البته این که بر هریک از این گرایش های فکری چه نامی نهاده اند، کمکی به فهم آن نمی کند. موضع انقلاب اسلامی ایران هم در برابر غرب اجمالاً همین است. هیچ کس در انقلاب اسلامی ایران، در موضع نفی مطلق غرب نیست: نه امام این گونه بوده است، نه آیت الله خامنه ای، نه شهید مطهری، نه آیت الله بهشتی و نه هیچ کدام از متفکران دیگری که متعلق به حوزە انقلاب اسلامی اند. هیچ یک از اینان معتقد نیستند که تمدن اسلامی، باید عاری از تمام دست آوردهای بشر در دوران مدرن باشد. نظر هیچ یک از اینان، بازگشت به دوران پیشاتجدد نیست.
اما در چارچوب مبانی فکری انقلاب اسلامی، تمدن غرب را حقیقتا چگونه می توان تحلیل کرد؟ این پرسشی است که مطالعه و جروبحث لازم دارد. یعنی نمی توان گفت که چون شهید مطهری چنین گفته، همین گونه است. این را قبول نمی کنیم. باید خوب وا کاوی کرد که شهید مطهری چه گفته و آیا درست گفته است. شهید مطهری اگر بیشتر عمر می کردند، افق های جدیدتری پیش رویشان باز می شد و ممکن بود حرف های دیگری هم بزنند. هفت-هشت سال بعد از شهادت شهید مطهری، شهید آوینی در کتاب توسعه و مبانی تمدن غرب به کتاب های استاد مطهری اشاراتی می کند و توضیح می دهد که اگر شهید مطهری چنین گفته، نگاهش چنان بوده است و نیز در خصوص سایر روشنفکران. یعنی فضا برای تحلیل باز است.

خرید کتاب ماجرای فکر آوینی

نسخه چاپی کتاب ماجرای فکر آوینی را می توانید از طریق سایت و یا نرم افزار فراکتاب خریداری کنید و از خواندن آن لذت ببرید.

دانلود کتاب ماجرای فکر آوینی

مشخصات کتاب ماجرای فکر آوینی در جدول زیر آورده شده است:

مشخصات
ناشر: معارف
نویسنده: وحید یامین پور
تعداد صفحه: 259
موضوع: مطالعات فرهنگی
قالب: چاپی و الکترونیک

 

شابک :
‭978-600-4412-20-9‬‬
سال نشر :
1399
صفحات کتاب :
259
کنگره :
‏‫PN1992/4‭‬
دیویی :
791/450233092
کتابشناسی ملی :
7523571

کتاب های مشابه ماجرای فکر آوینی