کتاب تحقیقاتی در تاریخ ایران عصر صفوی نوشته راجر سیوری و ترجمه عباسقلی غفاری فرد و محمدباقر آرام میباشد و انتشارات امیرکبیر آن را به چاپ رسانده است. .
این کتاب با زبان فارسی و دارای تعداد چهارصد و شش صفحه است.اثر تحقیقاتی در تاریخ ایران عصر صفوی برگرفته از شانزده مقاله است که مولف در مدت زمان زمان پژوهش و مطالعه های خویش تهیه نموده و داخل کنفرانس ها و اجتماعات علمی ارائه داده است. نگارنده ی اثر که ایران شناس و صفویه پژوه معروف معاصر انگلیسی بوده با تسلطی که بر تاریخ صفویه داشته به درستی توانسته به بعضی معماهای تاریخی این زمان جواب داده و بعد از پرداختن به موضوعات ارتباط داشته به شروع صورت گیری سلسله ی صفویه و روش های مدیریتی این حکومت و مناسب مختلف آن را مورد تحقیق قرار داده است.
ظهور قراقویونلوها
لشکرکشیهای تیمور در ایران در فاصله سالهای ۱۳۸۱ - ۷۸۳/۱۴۰۴ - ۸۰۷ به عمر سلسله های کوچکی که پس از تهاجمات مغول و بویژه پس از مرگ ایلخان ابو سعید ( ۷۳۶/۱۳۳۵) که قدرت مغولان در ایران بسرعت رو به زوال گذاشت در نواحی گوناگون ایران پراکنده شده بودند پایان داد.
آل گرت ۲ (۱۲۴۵ - ۶۲۳/۱۳۸۹ - ۷۹۱) که سلسله خود را در مرزهای شمال شرقی ایران در هرات بنیانگذاری کرده بودند؛ سربداران ( ۱۳۳۷ - ۷۳۷/۱۳۸۱ - (۷۸۳) که مرکزشان در سبزوار در خراسان بود؛ و آل مظفر (۱۳۱۳ - ۷۱۳/۱۳۹۲ - ۷۹۵ ) حکام فارس و کرمان همه منقرض شدند. سلطان احمد بنیانگذار سلسله جلایری عراق عرب و آذربایجان ( ۷۹۶/۱۳۹۳ ) از برابر سپاهیان تیمور به ترکیه گریخت و اگرچه سلسله مذکور تا سال ( ۸۱۲/۱۴۱۱ ) حیاتی کمرنگ داشت اما شاهزادگان آن هرگز نتوانستند قلمرو خود را برای مدتی طولانی به گونه ای مؤثر اداره کنند.... .