کتاب ایران در بحران نوشتهٔ رودی مته و ترجمهٔ خسرو خواجه نوری است. انتشارات امیرکبیر این کتاب در حوزهٔ را منتشر کرده است. نویسنده در این اثر از انحطاط صفویه و سقوط اصفهان سخن گفته است. انحطاط سلسلهٔ صفویه، نقطهٔ عطفی در تاریخ جهان است. این انحطاط علتهای مختلفی داشت که رودی مته در کتاب ایران در بحران آنها را واکاوی کرده است.
نویسنده در این اثر تاریخ اقتصادی این دوره را نیز شرح داده است. این اثر در هشت فصل با عنوانهای «انگارهها: ایران در واپسین دوران صفوی»، «سیاستها در دربار صفوی»، «سیاستهای صفوی بخش دوم»، «سیاستهای پولی و ناپدیدشدن ضرابخانهها»، «از جنگ دائمی تا صلح بادوام»، «پیوندها ضعیف: مرکز و ایالات»، «مذهب در اواخر دورهٔ صفویه» و «از ثبات تا بیثباتی: دهههای پایانی» نگاشته شده است.
اوضاع و احوال در کرمان نه فقط از طریق اسناد و مدارک کمپانیهای هند شرقی هلند و انگلیس توصیف میگردد که به پشم یا کرک بز که در نواحی اطراف کرمان تولید میشد توجه داشتند. همچنین موضوع بحث دو وقایع نامه اواخر دوران صفویه است که روی هم رفته کل دوره مابین دهة 1660 تا سقوط اصفهان را پوشش میدهند. بنگرید به: مشیزی، تاریخ صفویة کرمان، و کرمانی، صحیفةالارشاد. دومی از جایی شروع میشود که اولی تمام کرده است و برای همین، باستانی پاریزی مصحح هر دو کتاب به این نتیجه رسیده که مؤلف دومی ا زوجود اولی اطلاع داشته است.