نظر شما چیست؟

معرفی کتاب افغانستان

مجموعه «جهان ما» با هدف ترغیب جوانان ایرانی به شناخت دنیای پیرامون تدوین و منتشر می‌شود. در هر کتاب از این مجموعه، یک کشور از زوایای گوناگون تاریخی و جغرافیایی، سیاست و اقتصادی، اجتماعی و فرضیات بررسی و معرفی می شود. اگرچه نوع قطع کتاب و نیز حجم مختصر صفحات امکان ارائه اطلاعات تفضیلی را سلب می‌کند، اما تلاش شده در همین مختصر تمامی عناوین و سرفصل‌های مورد نیاز ارائه شود، آن‌ چنان که کتاب به عنوان یک منبع اطلاع‌رسانی برای پژوهش‌های مرتبط نیز قابل استفاده باشد.

افزون بر آن، بخش ویژه‌ای نیز به معرفی فضاهای سیاحتی کشورها اختصاص یافته است تا حتی به عنوان یک راهنمای سفر نیز به کار آید. نویسندگان مجموعه کوشیده‌اند که از منابع روزآمد، مستند و دقیق استفاده کنند و مطالعه هر کتاب خواننده را به روح زندگی در سرزمینی که به آن اشاره دارد، نزدیک کند.

کتاب افغانستان جلد 16 از مجموعه «جهان ما» می‌باشد، سرزمین و اقلیم افغانستان، آب و هوا، حیات گیاهی و جانوری، اقتصاد و معیشت، ویژگی‌های بخش کشاورزی، صنعت، معدن و انرژی، فرهنگ و هنر، معماری و بناهای شگفت‌انگیز، زندگی و مردم، زبان، پوشاک، تغذیه، غذاهای محلی، مراسم ازدواج، سفر و گردشگری و... از جمله مطالب متنوع این کتاب‌هاست که با تصاویر رنگی از مکان‌های مختلف فرهنگی و اجتماعی همراه است.

گزیده کتاب افغانستان

تا چند دهه پیش افغانستان زیستگاه بسیاری از جانوران نادر و کمیاب بود؛ جانورانی که تنها در این سرزمین می‌زیستند. در حال حاضر اطلاعات دقیقی از وضعیت حیات‌وحش این کشور در دست نیست و نمی‌توان گفت از برخی گونه‌های در خطر انقراض آیا بقایایی برجای مانده است یا خیر، به بیان دیگر حیات‌وحش نیز در افغانستان به‌رغم تنوع قابل‌ملاحظه به دلیل شکار بی‌ضابطه آن‌ها به‌ویژه برای فروش پوستشان در معرض خطر جدی قرار دارد. خطر نابودی یا کاهش جمعیت جانورانی مانند پلنگ، خرس قهوه‌ای، بز کوهی، سمور، غزال و قوچ کاملاً جدی است. در فروشگاه‌های لباس، در مکان‌هایی چون مرکز کابل به وفور پوست طبیعی حیوانات وحشی به فروش می‌رسد.

در بین پستانداران کمیاب افغانستان می‌توان به پلنگ سفید، خرس قهوه‌ای و نوعی گوسفند وحشی معروف به آهوی مارکوپولو اشاره کرد که فقط در منطقه پامیر زندگی می‌کنند. از بین پرندگان نیز کبک، اردک سفید، لک‌لک ماهی‌خوار، خروس سفید و انواع بلبل را می‌توان در نقاط مختلف این کشور مشاهده کرد.

صفحات کتاب :
179
کنگره :
‏‫‭DS۳۵۱/۵‏‫‭/‮الف‬۸‮الف‬۷ ۱۳۸۹
دیویی :
‏‫‭۹۵۸/۱
کتابشناسی ملی :
2000084
شابک :
978-964-303-221-0
سال نشر :
1389

کتاب های مشابه افغانستان