مجموعه «جهان ما» با هدف ترغیب جوانان ایرانی به شناخت دنیای پیرامون تدوین و منتشر میشود. در هر کتاب از این مجموعه، یک کشور از زوایای گوناگون تاریخی و جغرافیایی، سیاست و اقتصادی، اجتماعی و فرضیات بررسی و معرفی می شود. اگرچه نوع قطع کتاب و نیز حجم مختصر صفحات امکان ارائه اطلاعات تفضیلی را سلب میکند، اما تلاش شده در همین مختصر تمامی عناوین و سرفصلهای مورد نیاز ارائه شود، آن چنان که کتاب به عنوان یک منبع اطلاعرسانی برای پژوهشهای مرتبط نیز قابل استفاده باشد. افزون بر آن، بخش ویژهای نیز به معرفی فضاهای سیاحتی کشورها اختصاص یافته است تا حتی به عنوان یک راهنمای سفر نیز به کار آید. نویسندگان مجموعه کوشیدهاند که از منابع روزآمد، مستند و دقیق استفاده کنند و مطالعه هر کتاب خواننده را به روح زندگی در سرزمینی که به آن اشاره دارد، نزدیک کند.
کتاب ازبکستان جلد 15 از مجموعه «جهان ما» میباشد، سرزمین و اقلیم ازبکستان، آب و هوا، حیات گیاهی و جانوری، در عرصه روزگار، خانات ازبک، حاکمیت روسها، جمعیت، نژاد، ویژگیهای مراسم و مناسک مذهبی، ازدواج، سوگواری، پوششهای ملی و محلی، سیاست، اقتصاد و معیشت، ویژگیهای بخش کشاورزی، صنعت، معدن و انرژی، فرهنگ و هنر، معماری و بناهای شگفتانگیز، زندگی و مردم، زبان، پوشاک، تغذیه، غذاهای محلی، سفر و گردشگری و... از جمله مطالب متنوع این کتاب است که با تصاویر رنگی از مکانهای مختلف فرهنگی و اجتماعی همراه است.
علاقه مردم ازبکستان به اسلام عمیق است. حضور آنها در مساجد برای انجام فرایض روزانه به ویژه نماز جمعه چشمگیر است. مردم در ماه مبارک رمضان با برگزاری مراسم ویژه حضور فعالی در مساجد پیدا میکنند و رمضانخوانی نوجوانان ازبک در شبهای اول ماه مبارک رمضان، موجب حضور گسترده مردم در مساجد شده و برای کمک به مستمندان تلاش میکنند. نوجوانان با مراجعه به خانههای مردم سرودهای ویژهای خوانده و اعانه آنها را جمعآوری و بین فقرا و محرومان توزیع مینمایند.
دیدار از بزرگترها و عیادت بیماران در ماه مبارک رمضان رونق خاصی دارد. مسلمانان ازبکی پس از افطار برای شرکت در جلسات قرآن راهی مساجد محلات خود میشوند و در حفظ و قرائت قرآن مجید میکوشند.