کتاب راه های نرفته ات را بپر نوشته ی محمدعلی مفیدی، به بررسی گام هایی برای استفاده از ظرفیت فوق العاده جامعه می پردازد که توسط انتشارات جمکران منتشر شده و در دسترس علاقه مندان به سیر و سلوک و عرفان قرار گرفته است.
مر غ باغ ملکوتم نی ام از عالم خاک
دو سه روزی قفسی ساختهاند از بدنم
ای نسیم سحری بوی نگارم به من آر
تا من از شوق، قفس را همه درهم شکنم
خُنُک آن روز که پرواز کنم تا ور یار
به هوای سر کویش پروبالی بزنم
پــرنده روح وقتی از قفس پرواز میکند که هم به قفس دلبستگی نداشته باشد و هم شوق پرواز داشته باشد. گامهای پیش ِرو تلاشی است برای یافتن راه رهایی از قفس و تقویت شوق پرواز. خواهیم دید که ما میتوانیم همین زمین خاکی را آسمان پرواز خود کنیم و در عین ارتباط با انسانهای خاکی دیگر و تلاش در زمین، از زمین و اهلش جدا شویم و به آسمان پر بکشیم. پس لزوما رهایی و پرواز از دنیا با گوشهگیری از زمین و زمینیها صورت نمیگیرد.
در ادامە تلاش برای به دست آوردن مراحل سفر انسان در راه رسیدن به آرزوی دیریــنه پرواز، روشن میشود که آمادگی برای چنین پروازی بههیچوجه با تکپری سازگار نیست. کالبد انسان، این موجود ذاتاً پرنده، طوری طراحی شده که با گوشهنشینی و عزلتِ صرف، استعدادهایش شکوفا نمیشود و تنها در جمع هم نوعانش و با کمک آنهاست که میتواند مشق پرواز کند.
کتاب راه های نرفته ات را بپر، گام هایی طراحی کرده است تا بتواند مسیر پرواز انسان را ترسیم و در مسیر پروازش به او کمکی کرده باشد.
آنکه این سرشتِ بینهایتطلب را عاشق پرواز ملائک کرده و به او با دیدن پــرندگان هر روز تلنگر میزند که جای تو روی زمین نیست؛ برخیز و پروبال بگشا، شگفتی دیگری نیز در خلقت او به کار بسته که پرواز انسان را از ملائک نیز بالاتر سوق میدهد. این شگفتی، زیست اجتماعی انسان است که او را وامیدارد حتی در پرواز هم نگاهش به مراعات هم نوعانش باشد؛ طوری که پرواز انفرادی برایش بیمعناست. گویا شاکله این موجود پرنده جز با تعیین نسبت و روابطش با دیگران تعریف نمیشود و درنتیجه، نمیتواند در هیچ کاری حتی پرواز، به دیگران بیتوجه باشد.
بــرخلاف آنچه عمدتاً در ذهن ما جا خوش کرده که برای سیروسلوک، لازم است از دیگران بِبُریم، باید به این حقیقت اعتراف کرد که هر مسیر پروازی که جز از راه جامعه ترسیم شود، سرابی بیپایان خواهد بود و انسان را از آرزوی دیریــنش منحرف خواهد کرد؛ از آرزوی پرواز حقیقی، پروازی در میان جمع و همراه جمع.
با مطالعه این کتاب خواهیم دید انسان بخواهد یا نخواهد، سعادتش در گرو سعادت اجتماع است و اگر راه تکروی پیش بگیرد، جز خسته کردن خود و به هدر دادن سرمایهاش چیزی به دست نمیآورد. جسم خاکی و دنیای مادی، دامی است که تمام انسانها را باهم و در کنار هم اسیر کرده. حبسشدگانی که سرنوشتشان به هم بند است و بیتفاوتی به دیگری، یعنی بیتفاوتی به سرنوشت خود. در این شاکله اجتماعی، تمام نیروها باید در یک سمتوسو قرار گیرند تا به نتیجه برسند؛ وگرنه یکدیگر را خنثی میکنند.
عناوین فصل و بخش های کتاب راه های نرفته ات را بپر از قرار زیر است:
آرزوی پرواز، وادی اول: پرواز در جامعه، گام اول: چطوری باید کمک کنم؟، گام دوم: به کی باید کمک کنم؟، گام سوم: چی باید کمک کنم؟، گام چهارم: کدوم کمک از همه بهتره؟، وادی دوم: پرواز جامعه، گام پنجم: مواسات به مال، گام ششم: مواسات به دانش و گام هفتم: مواسات به خویشتن / 219
نسخه الکترونیک کتاب راه های نرفته ات را بپر را می توانید از طریق نرم افزار فراکتاب دانلود کرده و سپس در کتابخوان فراکتاب به مطالعه آن بنشینید.
انسان برای گذران زندگی تلاش میکند و به درآمدی میرسد، ولی گاه درآمدش بیش از آن چیزی است که بهطور معمول و طبق سطح احتیاجاتش مصرف میکند. اینجاست که به فکر میافتد با این زیادی درآمد چه کند و معمولاً به دو راه میرسد؛ یا آن را روی هم تلنبار میکند یا برای خودش خرج میتراشد. البته ممکن است آن را به کار اندازد تا درآمدش بیشتر و بیشتر شود، ولی آخرسر، همان درآمد بیشتر و بیشتر را بازهم یا بیشتر و بیشتر تلنبار میکند یا بیشتر و بیشتر خرجتراشی میکند.
بالاخره ازآنجاکه برای به دست آوردن این پول تلاش کرده، به آن احساس مالکیت میکند و دلش نمیآید آن را رایگان به نیازمندی ببخشد. بنابراین، گذشتن از دارایی مازاد نیاز، به انگیزهای قدرتمند نیاز دارد تا انسان را قانع کند که از پولی که برای به دست آوردنش زحمت کشیده، در راه رسیدن به هدف باالتر بگذرد. اینجا هم کاملترین و صحیحترین و پایدارترین انگیزه، تنها همان انگیزهای است که در گام اول به آن دست پیدا کردیم.
احتمالاً با خودتان میگویید: «به نظر میرسد این مرحله از گام سوم، از آنچه در گام دوم گفته شد، پایینتر است». باید بگویم درست متوجه شدید. برخی مراحل این گام میتواند از برخی مراحل در گام قبل، پایینتر باشد. شاید به نظر برسد این مرحله در دل هر مرحلهای از مراحل گام قبل جاری است و در کنار آنها نیست تا یکی بالاتر و دیگری پایینتر باشد. مثلاً فرد بخشنده و دستودلباز، یک بار از مازاد نیازش برای کمک به فقیر آشکار میگذرد و یک بار برای کمک به فقیر نهان و یک بار هم برای مجاهدان جبهه حق.
در واقع مراحل این گام، تقسیمی است در دل گامهای پیشین. اما حقیقت آن است که کسی که تنها به فقرایی اکتفا نمیکند که به او رجوع میکنند و خودش سراغ نیازمندان بینیاز میرود، قطعًا سخاوتش بیش از آن است که فقط از مازاد نیازش بگذرد. پس همچنان به نظر میرسد برخی مراحل این گام از گام قبل پایینتر است، ولی باید بگویم آنچه در مراحل نهایی این گام به آن میرسیم، بالاتر از رشدی است که در گام قبل داشتیم؛ پس باید تا انتهای این گام کمی صبر کنیم.
نسخه چاپی کتاب راه های نرفته ات را بپر را می توانید از طریق سایت و یا نرم افزار فراکتاب خریداری کنید . پی از دریافت از خواندن آن لذت ببرید.
مشخصات کتاب راه های نرفته ات را بپر در جدول زیر آورده شده است:
مشخصات | |
ناشر: | جمکران |
نویسنده: | محمدعلی مفیدی |
تعداد صفحه: | 240 |
موضوع: | عرفان، معنویت و حکمت |
قالب: | چاپی و الکترونیک |