نظر شما چیست؟

کتاب هنر سینما، اثر رالف استونس و ژ.ر. دبری با ترجمه پرویز دوائی به رشته تحریر درآمده و در انتشارات امیرکبیر منتشر و در دسترس علاقه مندان به کتاب های هنر قرار گرفته است.

معرفی کتاب هنر سینما

برای مردمان نسل حاضر سینما هنری است مورد توجه روزافزون. عمر سینما اکنون از شصت سال گذشته و تماشاگرانی دقیق و نکته سنج برای خود فراهم آورده است، ولی در مقایسه با هنرهای دیگر مقدار مطالبی که درباره ی سینما نوشته می شود و بحث های جدی که درباره ی آن در می گیرد بسیار اندک است. واژه ی انتقاد فیلم که معمولا درباره ی ستون هفتگی فیلم های تازه در روزنامه ها یا نشریات هفتگی به کار می رود مطلبی است که آن را آقا یا خانمی به نام منتقد سینمایی، که معمولا از نویسندگان ثابت نشریه محسوب می شود تهیه می کند؛ هر چند در این ستون ممکن است اشاراتی به مباحث دقیق هنری بیابیم و هر چند ممکن است این نکات نمایانگر دانش عمیق سینمایی نویسنده باشد، هدف اصلی نگارش مطلب دادن اطلاعاتی است درباره ی داستان و زمینه ی فیلم ها به خوانندگان و ارزیابی آن ها بر حسب قدرت سرگرم کنندگی. ستون انتقاد فیلم در واقع راهنمایی است برای تماشای فیلم هایی که روی اکران هستند.
در هر حال فیلم شناسی مقوله ای است که قدر و قیمت آن هنوز به خوبی شناخته نشده است و شاید هم از آن رایحه ی ناشیگری گروه های آماتور به مشام برسد. اگر همان نوع اصطلاحاتی که در ادبیات به کار می رود در دنیای فیلم هم رایج شود و اصطلاح معرفی فیلم برای ارزیابی فیلم های روز به کار رود و انتقاد فیلم معنی برداشت وسیع تر و موضوعی تر نقد ادبی را پیدا کند حتماً بهتر خواهد بود.
نشر کتاب هنر سینما را می توان به صورت برداشتن قدم مثبتی در راه حصول این تصور جدید از انتقاد سینمایی دانست چون به تفصیل و با ژرفکاوی به بررسی یک موضوع اساسی اولیه می پردازد: مسئله ی زبان سینماگر که در حد زبان نویسنده، زبان نقاش و زبان موسیقیدان اهمیت دارد و در عین حال با همه ی آن ها متفاوت است.

خلاصه کتاب هنر سینما

کتاب هنر سینما شامل بخش هایی می باشد که هر کدام به بررسی و تحلیل عناوین و موضوعاتی نظیر؛ {«فضا در سینما: مقیاس، زاویه ی فیلم برداری، عمق»، بینش فیلمی، مقیاس، زاویه فیلم برداری، پرسپکتیو، انتقال ابعاد، تضادهای پرسپکتیو، عمق در تصویر فیلم، حرکت دوربین و عمق، مونتاژ و عمق}، {«مکان در سینما: تقطیع، حرکت دوربین، کادربندی»، تقطیع، نقل و انتقال ها، موارد استعمال قطع، حرکت دوربین، کادربندی (قاب گیری) تصویر، استفاده نمایشی از کادربندی (قاب گیری)، کادربندی کج، کادربندی و فضای تصویری}، {«زمان در سینما: زمان مادی، روانی، نمایشی»، زمان مادی، تغییرات زمانی در نمای سینمایی، حرکت تند شده، حرکت کند شده، حرکت متوقف شده، مونتاژ و زمان مادی، بازگشت به گذشته، زمان روانی، دلهره، وزن و گام، زمان نمایشی}،
{«زمان - مکان در سینما»، زمان - مکان و حرکت سینمایی، هنرهای ایستا و سینما، زمان مکان و مونتاژ، نظریات درباره مونتاژ، جذب و تحلیل زمان و مکان}، {«سطح واقعیت»، خصوصیات مربوط به فیلم برداری، تار کردن تصویر، روی هم انداختن تصاویر، تصویر منفی، خصوصیات مربوط به میزانسن، دکور، لباس، آرایش، خصوصیات مربوط به فیلم برداری و میزانسن، رنگ، استفاده دراماتیک از رنگ، نور پردازی}، {«بعد پنجم: صدا»، معایب صدا، مزایای صدا، صدا و واقعیت، مونتاژ صدا، استفاده استعاری و ذهنی از صدا}، {«سایر حواس: چشایی، لامسه، بویایی»، «واقعیت و آفرینش هنری» و غیره می پردازد.

برشی از متن کتاب هنر سینما

سطح واقعیت
تار کردن تصویر، روی هم انداختن تصاویر، تصویر منفی؛ دکور، لباس، آرایش، رنگ و نورپردازی.
در فصل های قبل با زمان و مکان، آن طور که ساختمان واقعیت را تشکیل می دهند سروکار داشتیم، با ترکیب به هم پیوسته و مداوم زمان - مکان و زمان و مکانی که هنرمند تعدیل و انتخاب می کند، نظم و ترتیب می دهد و به کار می گیرد تا زمان - مکانی هنری تشکیل دهد.
در این فصل می خواهیم به جای ساختمان واقعیت، سطح واقعیت را مورد توجه قرار دهیم: کیفیت سطحی (قشری)، بافت و رنگ چیزها را. این خصوصیات گوشتی را تشکیل می دهند که روی استخوان بندی طول و عرض و عمق و زمان را می پوشاند؛ بافت تصویر، زیبایی ای که اصطلاحا «از حد پوست عمیق تر نمی رود»، سرخی هلو، جلای مبلمان... در سینما خصوصیاتی که با این جنبه واقعیت بستگی دارند، تصویر تار، روی هم انداختن دو تصویر، تصویر منفی؛ دکور، لباس، آرایش؛ رنگ و نورپردازی هستند. در این مورد هم مثل موارد دیگر تفکیک قاطعی نمی توان قائل شد، مثلا نورپردازی و تصویر تار هم در ساختمان فیلم می توانند اثر بگذارند و هم در سطح دنیای فیلم: سطح فیلم و ساختمان زیر این سطح در حد نهایی و غایی یک ترکیب کلی را تشکیل می دهند. با این همه جدا کردن این دو از نقطه نظر تشریح مفید است و مربوط به اختلافی مهم است.
خواهیم دید که خصوصیات کلی سطح دنیای فیلم با خصوصیات کلی ساختمان و اسکلت آن یکی هستند و دنیای فیلم در نمایش و تجلی سطحی اش همان قدر از واقعیت به دور می افتد که در ساختمانش، ولی این نقایص باز هم از نظر هنری دارای مزایایی هستند. خواهیم دید که هنرمند در اینجا نیز شخصیت خود را اعمال می کند، که او دنیا را آن طور که می بیند می پردازد و ارائه می کند و این دنیا را از احساس و معنی آکنده می سازد.. .

کتاب هنر سینما pdf

دانلود نسخه الکترونیک کتاب هنر سینما از طریق نرم افزار فراکتاب فراهم است. پس دانلود، می توانید در کتابخوان فراکتاب، آن را مورد مطالعه قرار دهید.

کتاب هنر سینما pdf

مشخصات کتاب هنر سینما در جدول زیر آورده شده است:

مشخصات
ناشر: امیر کبیر
نویسنده: رالف استونسن، ژ.ر. دبری
مترجم: پرویز دوائی
تعداد صفحه: 343
موضوع: تئاتر و سینما
قالب: الکترونیک

 

سال نشر :
1372
صفحات کتاب :
343
کنگره :
1372 5الف9ت/PN1995/9
دیویی :
791/430233
کتابشناسی ملی :
72-3001م
شابک :
978-964-00-0360-2

کتاب های مشابه هنر سینما