امروزه فضای سایبر به بخش جداناپذیر زندگی جوانان تبدیل شده است و اگر ادعا کنیم این فضا کم کم در حال تحمیل کردن خود به عنوان جزئی از زندگی جوان امروزی است؛ اغراق نکردیم.
در جامعه اسلامی نسبت به تمام آسیبهای سایبری حساسیت وجود دارد؛ اما در این میان حساسیت نسبت ناهنجاریهای اخلاقی و جنسی بیش از همه دیده میشود. ماهیت اخلاقی ارزشی بودن جامعه دینی اقتضا دارد که کاربران جوان از حیث جنسی و اخلاقی تربیت شوند. ارتقای سطح اخلاقی جنسی کاربران نیازمند راهبردها و راهکارهای علمی و عملیاتی است.
هدف اصلی کتاب کلیک پاک ارائه راهکارهای مناسب و عملی برای جلوگیری از انحرافها و تقویت حیا برای مصون ماندن از بیعفتی در مواجهه با فضای سایبری است.
(محتوای سنجاق شده را بازرسی کن!) سایبر در لغت و اصطلاح
واژه سایبر از ریشه یونانی لغت کنترل گرفته شده و به طور ترکیبی در واژه سایبرنیتیک به کار رفته است. این لغت امروزه به عنوان مجازی(فضای مجازی) ترجمه میشود، اما در موزد ترجمه لغوی کلمه Cyberباید گفت این ترجمه دقیق نیست و هرچند لفظ مجازی به عنوان معادل آن گرفته میشود، اما سایبرنیتیک دلالت بر سیسیتمهای کنترلی ابرتکنولوژیهای رایانههای به هم پیوسته، تکنولوژیهای به هم پیوسته، تکنولوژی جدید واقعیات مصنوعی با راهبرداهای دستیابی و کنترل سییستمی دارد.
عبارت «فضای سایبری» نخستین بار توسط ویلیام گیبسون نویسنده کانادایی رمانهای علمی_تخلیلی، در سال1982 استفاده شد. فضای سایبری در حقیقت برای گیبسون، فضایی تخیلی است که از اتصال رایانههای پدید آمده که تمامی انسانها، ماشینها و منابع اطلاعاتی در جهان را به هم متصل کردهاند. این معنا به صورت تقریب مشابه معنایی است که ما امروزه از کاربرد لفظ فضای مجازی در نظر داریم.