این مجموعه وجوه شخصیتی امام حسین علیه السلام را با زبانی شیرین و دلنشین، همراه با اشعاری از نویسنده بیان می دارد.نویسنده در معرفی کتاب می گوید:« در طول تاریخ کسانی بوده اند که برای رسیدن به یک هدف و در راه یک آرمان، قیام کرده اند، اما خصوصیاتی که ما در قیام امام حسین می بینیم، در هیچ کدام از این نهضت ها و هیچ جای تاریخ دیده نمی شود.»
« تجلی جلال و جمال » عنوان کتابی است تألیف محمود شاهرخی (جذبه). این مجموعه وجوه شخصیتی امام حسین علیه السلام را با زبانی شیرین و دلنشین، همراه با اشعاری از نویسنده بیان می دارد. نویسنده در معرفی کتاب می گوید:« در طول تاریخ کسانی بوده اند که برای رسیدن به یک هدف و در راه یک آرمان، قیام کرده اند، اما خصوصیاتی که ما در قیام امام حسین می بینیم، در هیچ کدام از این نهضت ها و هیچ جای تاریخ دیده نمی شود.
علاوه بر این ، اصحاب این امام بزرگوار نیز از هر جهت متفاوت بوده و هرکدام گنجینه ای هستند برای نسل های بعد. همین خصائص باعث شده که بی بضاعتی چون من و حتی سخنورانی که در ستیغ سخن قرار دارند، از بیان فضائل آن حضرت اظهار عجز کنند، ولی در هر صورت به قول عطار: عقلم هزار بار به روزی کند خموش عشقم خموش می نکند یک نفس مرا اگر عقل حکم کند که درحد تو نیست راجع به او صحبت کنی ولی عشقی که در وجود آدم هست سبب می شود که به اندازه بضاعت اظهار ارادت کند.
همین مسئله باعث شد تا از عظمت سیمرغ کوه قاف عشق و آینه تجلی جمال مطلق سطری چند رقم زنم. با این حال مجموعه به پیشنهاد مسجد بلال صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، درمدت کوتاهی جمع آوری شد، بعد آن را به حوزه هنری دادم و انتشارات سوره مهر آن را به چاپ رساند.» کتاب از دوازده فصل تشکیل شده که عبارت اند از :
«وصف رخساره خورشید»،
«ورای حد تقریر است»،
«فیض حضور»،
«کوکب هدایت»
«تو خود چه آیتی»،
«آینه جلال»،
«کیمیای مراد»،
«با شاهد مقصود»،
«سفینه نجات»،
«بر آستان جانان»،
«ترک مراد»
و «این شرح بی نهایت» که در هر کدام از این سرفصل ها سعی شده به یکی از وجوه شخصیتی این امام بزرگوار پرداخته شود. اشعار داخل متن اکثرا از خود نویسنده است که از مجموعه « خلوتگاه عشق » انتخاب شده است اما از شاعران دیگری چون مولانا، باباطاهر و بویژه عمان سامانی نیز اشعاری در کتاب آمده است.
نگارنده کتاب اذعان دارد: « سعی کرده ام مسائلی از قبیل هدایت و رهبری امام، بخشش و بزرگواری امام، مقوله امر به معروف و نهی از منکر، بحث ارتباط انسان با خدا ( دوری انسان از اصل خود و نماز که جلوۀ این نیاز است و اشاره به ارتباط آن حضرت با خداوند و نماز ایشان در صحرای کربلا )، رضای حق (که افضل مقامات است و آن ترک مراد خویش است که در طریقت عرفا رضا آخرین مقام است و امام حسین مظهر تمام نمای این مقام است) و... بپردازم.
یکی از منابعی که بیشترین بهره را از آن برده ام مجموعه ای است از سخنان امام حسین(ع) که توسط ”مهدی سهیلی“ جمع آوری شده است، علاوه بر این از سفینه البحار، دعای عرفه و متون دیگری که در دسترس بودند، استفاده کرده ام.»
گفتنی است محمود شاهرخی در سال 1306 در شهر بم متولد شد، پس از دوره دبیرستان تحصیلات حوزوی را ادامه داد .بعدها با سید محمد مجذوب که عارفی ربانی بود دیدار کرد و شیفته ومجذوب معنویت آن پیرشد، پس ازاین دیدار برای ادامه تحصیل به مدرسه خان یزد رفت و تخلص ”جذبه“ را برای خود برگزید.
سپس به نجف نقل مکان رفت ولی به علت بیماری به ایران بازگشت واز این زمان به علت درگیری در امر معیشت کسوت روحانیت را کنار گذاشت و پس از پیروزی انقلاب در صدا و سیما مشغول به فعالیت شد. از ایشان آثار متعددی از نظم و نثر چاپ و منتشر شده است، از جمله مجموعه:
«در غبار کاروان»،
«خلوتگاه عشق»،
«نسیم وصل»،
« زاشک پرس حکایت»،
« مجموعه ادبیات معاصر» و ...
شابک دیجیتال :
978-600-03-1842-0