کتاب روزهای فاطمه (ع‍ل‍ی‍ه‍ا س‍لام)

شرحی بر خطبه فدک حضرت زهرا (س)

امتیاز
5 / 3.9
نصب فراکتاب
مطالعه در کتابخوان
30,000
50%
15,000
نصب فراکتاب
مطالعه در کتابخوان
40,000
50%
20,000
خرید
87,000
5%
82,650

نظر دیگران

نظر شما چیست؟

کتاب روزهای فاطمه علیها سلام نوشته ی علی صفایی حائری (ع.ص) با محتوای شرحی بر خطبه فدک حضرت زهرا (س) که توسط انتشارات لیله القدر منتشر شده است.

معرفی کتاب روزهای فاطمه علیها سلام

علی صفایی حائری در کتاب روزهای فاطمه علیها سلام، قسمتی از خطبه ی حضرت فاطمه (س) در مسجد مدینه که به خطبه ی فدک معروف مطرح می کند تا توجه و بصیرتی را به ارمغان بیاورد، این خطبه، بسیار غنی و قوی و زیبا است. آن چه که مهم است آشنایی با نوع جمله ها و بیان و اسلوب و ارتباط و انسجامی است که حضرت در بیانات خود ایجاد کرده است. 
از فصحا و بلغای عرب مثل صهبان وائل و خطبای دیگر، زیاد شنیده ایم ولی در مقایسه هاست که آدمی به زیبایی و قدرت و پیام و ارتباط و انسجامی که یک خطبه دارد، واقف می شود و می فهمد که تفاوت ها چقدر زیاد است و مقایسه ها مع الفارق. اگر در این مجامعی که گِردهم نشسته ایم، دوستانی پیدا کرده ایم و زمانی را گذرانده ایم و یادداشتی نوشته ایم و مطالبی را هم جمع آوری کرده ایم و ذهنی هم پر شده، ولی هنوز به این مرحله نرسیده باشیم که با ولی گره بخوریم و او را بخواهیم و به دنبال او باشیم و مثل تشنه ای به دنبال آب، کلمات او را حس و لمس کنیم، به نتیجه ای نخواهیم رسید.
این کلام در سبک و اسلوب و در محتوا و معارف و در تحلیل ها و تفسیرها از تاریخ اسلام و مسلمین، جای نقد و گفت وگو دارد، که اکنون اجمالش را می بینید و برای تفصیلش آماده می شوید.
کتاب روزهای فاطمه به قلم علی صفائی حائری شرحی است بر خطبهٔ فدک حضرت زهرا (س). شرح خطبه فدک حضرت فاطمه (س) در مسجد مدینه روزهای فاطمه(س) دست نوشته ای است مختصر از مرحوم استاد و در آن به دو شکل حمایت فاطمه(س) از ولیّ خدا و احقاق حق علی(ع) به صورت مختصر و مفید توضیحی آمده است.

در قسمت دوم این کتاب به شرحی از خطبه حضرت زهرا(س) در مسجد مدینه(خطبه فدک)، پرداخته شده است. در این قسمت، از زیبایی و قدرت و پیام و ارتباط و انسجام این خطبه، نمونه هایی آورده شده و نشان داده شده که تفاوت این خطبه با خطبه هایی که از فصحاء و بلغای عرب مثل صهبان وائل و غیره، نقل می کنند، چقدر زیاد است و مقایسه ها، مع الفارق. البته این قسمت از مجموعه نوارهای ایشان در دهه محرم سال 1378، بعد از پیاده کردن و تحقیق کامل، تهیه و تنظیم و به صورت نوشتاری درآمده.

خلاصه کتاب روزهای فاطمه علیها سلام

نویسنده، خود خلاصه ای از کتاب روزهای فاطمه علیها سلام را این گونه بیان می کند: من در صدد نیستم تا از گام های فاطمه (س) در حمایت ولی خدا و حرکت حساب شده ی او برای احقاق حق علی (ع) و نصرت خلیفه ی مقهور و مظلوم، توضیح بدهم؛ که در این مورد می توانید به نوشته ها مراجعه کنید.  من می خواهم از دو شکل حمایت فاطمه (س) خلاصه ای بیاورم: یکی حمایت های تاریخی و فراموش شده و توجیه شده و دیگری حمایت های زنده که تا امروز رسا و گویاست.
کوچه های سرد مدینه و خانه های بی بار انصار و در کوبه‌های مکرر و سرهای ذلیل و زبان های بسته، گواه فاطمه (س) است، همانطور که دیوار مسجد و شعله ی سرکش و در سوخته و پهلوی شکسته و فرزند در خون نشسته، به شهادت ایستاده اند. ولی می توان از این شهادت و گواهی، خاموش گذشت و یا آن ها را توجیه کرد؛ که گلایه از دوست بوده و شکایت از حبیب و بقیه پرگویی رافضی و آتش افروزی خارجی است.  
اما شکل دوم حمایت فاطمه (س)، قبر پنهان و کلام گویا و فریاد سنگین اوست؛ که از گذشته تا امروز را پرکرده اند و در تمامی محکمه ها به گواهی ایستاده اند و به شهادت زبان باز دارند.
1- رسول خدا، تنها یک یادگار دارد؛ که سیدة النساء است که بضعة الرسول است، که ام ابیها ست؛ که محبوب خداست و رضا و سخط خدا به رضا و سخط او گره خورده است و همین نشان می دهد که او جز رضایت و سخط خدا، رضایت و سخطی ندارد و از هرگونه انگیزه ی دنیایی و نفسانی و شیطانی جداست و همین نشان می دهد که معصوم است و صادق است و ذوالشهادت است.
2- - و گواه زنده ی دیگر کلام اوست که این گونه سرکش و رساست؛ که اکنون پیش روی شماست، این کلام را با اسنادش آورده اند و به ترجمه ی آن پرداخته اند. و انشاءاللَّه در فرصتی دیگر به شرح و توضیح آن خواهند رسید.
در کتاب کتاب روزهای فاطمه علیها سلام این عناوین به چشم می خورد: روزهای فاطمه، تربیت رسول، وضعیت عرب قبل از بعثت، تحولات بعد از رحلت رسول، فقه فاطمه(س)، عوامل اعراض از رسول، انصار در نگاه فاطمه(س)، جایگاه گفت و گوی تمدن ها، فدک از اموال فاطمه(س) و...

برشی از متن کتاب

کنترل اهل بیت (ص)

«وَ تَمْشُونَ لِاهْلِهِ وَ وُلْدِهِ فِی الخَمْرَةِ وَ الضَّرَاءِ . بعد هم می آمدید و نشان می دادید که به رسول (ص) محبت دارید و همراه او هستید، ولی بستگان او را در نهفته های راه، کنترل می کردید و از دور مواظب آن ها بودید.
تعبیرهای حضرت خیلی دقیق است، می گوید: دنبال فرزندان و اهل بیت پیامبر (ص) راه می افتادید و آن ها را کنترل می کردید. حتی علی (ع) را در نماز تحت نظر داشتید. امکانات مالی او را گرفتید. دشمنانش را بر سر کار آوردید.
دوستانش را یا کنار زدید و یا کشتید و بدعت ها را در جامعه گذاشتید. این ها از اساسی ترین کارهایی بود که انجام دادید؛ چون جامعه ای که بدی ها و پستی ها و بدعت ها در آن شکل گرفت، حاکم عادل را تحمّل نمی کند. همان طور که جامعه ی عادل و سالم، حاکم ظالم را تحمّل نمی کند. و این جاست که وقتی با بدعت و ظلم و ستم، زمینه سازی نمودید، دیگر راهی و جایی برای حکومت علی (ع) باقی نماند.
می بینیم فردا کسانی در برابر علی (ع) قرار می گیرند که تا دیروز همراه او بودند. کسانی که حتی با پدر زن خودشان هم بیعت نکردند و در کنار علی (ع) بودند، فردا در برابر او ایستادند و جنگ جمل را به راه انداختند. این مجموعه ی طرح و برنامه ی شما بود و ما هم در این مجموعه صبر می کردیم؛ که:
 «وَ نَصْبِرُ مِنْکُمْ عَلَی مِثْلِ حَزِّ المَدَی وَ وَخْزِ السِنَانِ فِی الحَشَا».
ما، بر تیغ های تیز شما و بر حرکت نیزه ها در درون و دل هایمان، صبر می کردیم و بر ضربه های سنگین شما که گویا در درون کسی آن ها را به حرکت در آورده باشد، صبوری و استقامت می نمودیم.

خرید کتاب روزهای فاطمه علیها سلام

نسخه چاپی کتاب روزهای فاطمه علیها سلام را می توانید با مراجعه به سایت و یا نرم افزار فراکتاب، خریداری کنید.

دانلود کتاب روزهای فاطمه

کتاب روزهای فاطمه pdf و یا به عبارتی کتاب الکترونیک آن را می توانید از طریق نرم افزار فراکتاب دانلود کرده و سپس آن را در کتابخوان فراکتاب مطالعه کنید.

دانلود کتاب روزهای فاطمه

مشخصات کتاب روزهای فاطمه علیها سلام در جدول زیر آورده شده است:

مشخصات
ناشر: لیله القدر
نویسنده: علی صفایی حائری (ع.ص)
تعداد صفحه: 123
موضوع: زندگی نامه ائمه و بزرگان، تاریخ اسلام، جهان بینی
قالب: چاپی و الکترونیک

 

کتابشناسی ملی :
3084555
شابک :
9789647803199
سال نشر :
1391
صفحات کتاب :
123
کنگره :
BP27/22‏‫‬‭/ص7ر9
دیویی :
‏‫‬‭297/973

کتاب های مشابه روزهای فاطمه (ع‍ل‍ی‍ه‍ا س‍لام)