با توسعه فناوری و افزایش دسترسی به منابع یادگیری در عصر اطلاعات، آموزش در خانه یکی از گزینههای محتمل در آموزش و پرورش آینده تلقی میشود. این کتاب در پی پذیرش بیقیدوشرط آموزش در خانه و ترویج این رویکرد نیست، بلکه درصدد معرفی خاستگاه، ویژگیها و ابعاد مختلف آن به عنوان پدیدهای نوین و رو به رشد در دنیای معاصر است.
کتاب آن سوی دیوار مدرسه ابتدا به دلایل آموزش در خانه پرداخته است و سپس درمورد چیستی آن، تاریخچهاش، انگیزهها و دلایل انتخاب آموزش در خانه، رویکردها و روشهای مربوط به آن، مزایا و معایب آن، کارکردهای ویژهٔ آموزش در خانه، آموزش در خانه در ایران و... پرداخته است.
آموزش در خانه فراهم کردن مکان تعلیم و تربیت برای کودکان در خانه به جای حضور در مؤسسههای آموزشی دولتی و خصوصی یا دیگر انواع مدارس است. همچنین آموزش در خانه به منزله شکلی از مدرسه از تعلیم و تربیت خصوصی با محوریت خانه تعریف شده است که در آن، معمولاً والدین یا معلمان خصوصی که والدین انتخابشان کردهاند، کودکان سنین مختلف را تعلیم میدهند. آموزش در خانه گونهای در حال رشد از آموزش و پرورش جایگزین (بدیل) است. مدارس جایگزین که در دهه ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ گسترش چشمگیری در آمریکا یافتند با ویژگیهایی نظیر حضور اختیاری، برنامه درسی غیررسمی و فرصتهای یادگیری که مرتبط با تجارب زندگی واقعی سازمان یافتهاند، توصیف شدهاند. شایان ذکر است آموزش و پرورش جایگزین بر شکل معینی از تعلیم و تربیت دلالت ندارد؛ بلکه در سادهترین شکل خود، به ایجاد مدرسه یا ساختاری متفاوت با مؤسسههای دولتی و خصوصی رسمی که ساختارها و شیوههای سنتی تعلیم و تربیت را به کار میگیرند، اشاره میکند.