کتاب هرس هوس، اثر محمدسعید کرمی، مجتبی کرمی و سیدروح الله آذرنگ توسط دفتر نشر معارف منتشر شده است.
توجه داشته باشید که تربیت جنسی چیزی بیش از آموزش جنسی است، چرا که در تربیت جنسی، راهکارهایی را برای افزایش بینش و کنترل هیجانات نوجوان به کار میگیریم و صرفاً به ارتقای اطلاعات جنسی فرد بسنده نمیکنیم. شاید یکی از پرسشهای هر پدر، مادر، مربی یا مسئول مسلمانی این باشد که دین اسلام دربارهی تربیت جنسی چه راهکارها و آموزههایی دارد.
از نگاه اسلام، تربیت جنسی عبارت است از این که انسان به گونهای تربیت شود که پس از بلوغ، از بیبندوباریهای جنسی بپرهیزد و به وظایف زناشویی آگاه باشد و حلال و حرام را در مسائل جنسی تشخیص دهد. با مطالعه کتاب هرس هوس می خواهیم از وظیفهی افرادی که در تربیت جنسی فرزندانمان نقشی دارند آگاه شویم.
بخش اول: ناهنجاری ها و انحرافهای جنسی نوجوان براساس تجربه و مطالعات روانشناختی
امروزه پدرها و مادرها باید دایرۀ اطلاعاتشان دربارۀ نوجوان را وسعت ببخشند، چرا که فقدان اطلاعات کافی گاهی مهر تأییدی بر رفتار انحرافی نوجوان است. در این بخش میخواهیم به ملاکهای تجربی برای شناسایی ناهنجاریها و انحرافهای جنسی نگاهی گذرا بیندازیم.
سپس نمونههای عینی ناهنجاریهای جنسی نوجوان از دیدگاه روانشناسی را بررسی کنیم. برخی از این ناهنجاریها میان دورۀ نوجوانی و سایر ردههای سنی مشترکاند و برخی دیگر بیشتر مربوط به دورۀ نوجوانیاند. از اینرو، باید به هر دو گروه از ناهنجاریها پرداخته شود.
۱-۱. ملاکهای تجربی در شناسایی ناهنجاریها و انحرافهای جنسی
از نظر تجربی، برای تشخیص رفتار جنسی ناهنجار چند ملاک وجود دارد که از جملۀ آنها میتوان به ملاک شیوع، لذت، پذیرش اجتماعی و صلاح و فساد اشاره کرد.
۱-۱-۱. ملاک شیوع
برخی معتقدند که اگر یک رفتار در میان جمعیت زیادی از مردم شیوع داشته باشد، آن رفتار از نظر تجربی هنجار است و اگر چنین نباشد، ناهنجار است. بنابراین از نظر آماری، رفتارهایی که در میان گذشتگان ما مرسوم نبودند ناهنجار تلقی میشدند، اما اکنون که آن رفتار رواج یافته است و افراد بیشتری آن را انجام میدهند، هنجار به شمار میآید.