ترجمه کتاب هیزم بر آتش، نقش ترامپ در افول سیاست خارجی آمریکا در دی ماه 1400 توسط نشر پژوهش های کاربردی معاونت برون مرزی صدا و سیما در 244 صفحه به چاپ رسید. این اثر ضمن تبیین تداوم و تغییر در سیاست خارجی ایالات متحده در دوران پساجنگ سرد و به ویژه پس از 11 سپتامبر، به تشریح ترامپیسم در سیاست خارجی واشنگتن می پردازد که بر رویکرد «نخست آمریکا» استوار بوده است.
نویسندگان کتاب هیزم بر آتش، نقش ترامپ در افول سیاست خارجی آمریکا بر این باورند که زمامداران کاخ سفید با توجه به تمایل نسل جدید مردم آمریکا، مجبور به اجتناب از مداخله گرایی فزاینده به دلیل هزینه های گزاف این رویکرد در مناطق و حوزه های گوناگون شده اند. در این رهگذر، رویکرد یکجانبه گرایانه ترامپ و بی اعتنایی وی به چندجانبه گرایی بین المللی عملا موجب زبانه کشیدن هیزم بر کالبد نظام سیاسی آمریکا شده و هر چه بیشتر زمینه افول قدرت نرم ایالات متحده و کاهش اعتبار و حیثیت جهانی آن نزد افکار عمومی بین المللی را فراهم آورده است. این اثر ضمن رد این ادعا که افول آمریکا تنها یک توطئه از سوی رقبای این کشور در قالب « افول باوری » است، نشان می دهد که موضوع افول موریانه ای آمریکا فرایندی واقعی و مستمر است که منحصر به دوره ترامپ نمی باشد.
کتاب هیزم بر آتش، نقش ترامپ در افول سیاست خارجی آمریکا در سال 2019 توسط جان گلاسر، کریستوفر پربل، تری وُر ثرال نوشته شده و از سوی اندیشکده آمریکایی کاتو (کیتو) منتشر شده است. این کتاب توسط دکتر محمد رضا دهشیری، زهرا امامی و میلاد الهی نیا به فارسی ترجمه شده است.
ترجمه کتاب هیزم بر آتش، نقش ترامپ در افول سیاست خارجی آمریکا با پیشگفتار دکتر احمد کاظمی مدیر پژوهش های کاربردی برون مرزی صدا و سیما با ویراستاری محمد روحی به زیور طبع آراسته شده است. شایان ذکر است انتشارات پژوهش های کاربردی برون مرزی صدا و سیما آمادگی دارد در جهت کمک به تولید محتوای علمی در حوزه های برون مرزی با محوریت دیپلماسی عمومی و رسانه ای و مطالعات روابط، سیاست، ارتباطات و حقوق بین الملل، کلیه آثار مرتبط با این زمینه ها که با ماموریت های موضوعی رسانه های برون مرزی ارتباط داشته باشد و هزینه های مالی آن از سوی متقاضیان تقبل گردد، به زیور طبع آراسته نماید.
همانطور که دیدیم، مدت هاست که راهبرد مهار درمیان نخبگان سیاست خارجی واشنگتن دی سی مورد تکفیر قرار گرفته است. علی رغم حمایت خوب در میان محققان روابط بین الملل، مهار به طور کلی در مجامع قدرت ناخوشایند است. شبکه گسترده نمایندگان منتخب و کارمندان آنها، تحلیلگران امنیت ملی، متخصصان نظامی و اطلاعاتی، افسران خدمات خارجه و کارمندان دولت در اعماق بوروکراسی- از آژانس امنیت ملی تا شورای امنیت ملی- تقریباً بطور کل از برتری جهانی آمریکا حمایت میکنند.
این نباید باعث شگفتی شود.
از این گذشته، مهار، سیاست خارجی متواضعانه یی را توصیف میکند که از اعمال قدرت آمریکا جلوگیری میکند. تعداد کمی از تصمیم گیرندگان در بوروکراسی امنیت ملی از ایدئولوژی غالب استثناییگرایی و ضرورت برتری آمریکا که از جنگ جهانی دوم غالب بوده، دور هستند. حتی کمتر کسانی مشتاق هستند که از سیاستهای گسترده خود دست بکشند و یا از بودجههای گستردهای که ممکن است شغلشان را از دست بدهند استقبال کنند. راهبرد مهار نه تنها در دولت، بلکه در جامعه اتاق فکر واشنگتن نیز محبوبیتی ندارد. اکثر کارشناسان سیاسی در این سازمانها در تعهد ایدئولوژیکی به فعالیتهای سیاست خارجی ایالات متحده اشتراک نظر دارند.