کتاب ابله داستایوفسکی توسط مشفق همدانی ترجمه شده و انتشارات امیرکبیر نیز آن را منتشر رو رانه بازار کتاب کرده است.
ابله نام یکی از معروفترین رمانهای فئودور داستایفسکی است. این کتاب ابتدا به صورت پاورقی در سالهای ۶۹–۱۸۶۸ در روزنامه روسکی فیسنیک به چاپ رسید.
بسیاری از منتقدین بــزرگ ادبیات جهانی، ابله را به منزله یکی از ده شاهکار جاویدان ادبیات جهان دانسته و بر آنند که در این کتاب چیره دستی نویسنده ی بزرگ روسی در تحلیل عواطف و نفسانیات آدمی و در نقاشی ریزه کاری های تجلیات قلب انسان بیش از آثار دیگر او مشهود است. کتاب ابله در دوران حیات داستایوسکی دو بار انتشار یافت. یک بار در پاورقی روزنامه معروف روسی پیک روسی به نام روسکی ویستنیک که چاپ آن از ژانویه 1868 تا دسامبر همان سال یعنی یک سال به طول انجامید. یک بار دیگر نیز در سال 1874 در چهار جلد و دو مجلد در سن پترزبورگ انتشار یافت و در این چاپ داستایوسکی نسبت به چاپ اول تجدیدنظر مختصری کرد. نوشته اصلی کتاب به خط مؤلف در موزه تزانترارکیف مسکو مضبوط است. یقین دارم کتاب ابله نیز مانند سایر آثار داستایوسکی مورد پسند خوانندگان عزیز قرار خواهد گرفت و ایمان صاحبان ذوق را به قلم سحر آمیز نویسنده ی بزرگ روسی بیشتر خواهد کرد.
کتاب ابله داستایوفسکی، داستان رویارویی شخصیتهای جوان طبقه مرفه روسیه است که از سر عشق یا غرور درگیر عواطف و فشارهای روحی میشوند و در تلاشند موقعیت خود را مستحکم کنند.
داستان کتاب ابله، از آنجا شروع میشود که در کوپه قطار، جوانی که تنها بازمانده یک خانواده اشرافی به نام پرنس میشکین است، از سفر درمانی خود از سوئیس باز میگردد. پرنس در آسایشگاهی در سوئیس زندگی میکرد. او که جوانی بی تجربه است و ذاتاً ساده و بیآلایش است و از این رو همه او را در ابتدا ابلهی میشمارند. ولی با گذشت زمان احترامها را به سمت خود جلب میکند.
همسفر او نیز از طبقه مرفه روسیه است که درگیر عواطف و احساسات شده است. راگوژین، همسفر او، عاشق ناستازیا فیلیپونیا میشود و این عشق را برای پرنس بازگو میکند.
اشخاصی که از همه چیز باخبرند مخصوصاً در طبقه خاصی از جامعه ظهور می کنند. آنان از هرچیز اطلاع دارند زیرا قوای اکتشافی ذهنی خود را تنها به یک جهت متمرکز می سازند. بنابر اظهار یکی از متفکران معاصر، این عادت ناشی از عدم وجود منافع حیاتی مهم تری است. گذشته از این همین آگاهی آن ها از همه چیز نشانه آن است که حدود اطلاعات علمی شان بسیار محدود است. مثلاً برای شما نقل می کنند فلان شخص در فلان جا کار می کند و دوستانش چه کسانی هستند و ثروتش به چه پایه می رسد و در چه شهرستانی فرماندار بوده و با چه زنی ازدواج کرده و آن زن چقدر جهیزه داشته و با چه اشخاصی خویشاوند بوده است و اطلاعاتی در همین حدود. غالب اوقات این «همه دان ها» کلاهشان پس معرکه است و حقوقشان در ماه از حدود هفده روبل تجاوز نمی کند.
همه کس از میزان کنجکاوی آنان در حیرت می ماند، با این همه غالب این اشخاص از به دســت آوردن اطلاعاتی که معادل یک علم حقیقی اســت لــذت می برند و دانشمندان و نویسندگان و شاعرانی را دیده ام که تحصیل اطلاعاتی درباره همه چیز را هدف زندگی خود قرار داده و موفقیت خویش را نیز مرهون همین کنجکاوی بوده اند.
در اثنای این گفت و شنود، جوان موخرمایی پیوسته خمیازه می کشید و از پنجره به خارج نگاه می کرد و هویدا بود که برای رسیدن به مقصد ناشکیبا شده است و گاهی از اوقات نگرانی شدیدی دامنگیر او می شد و نگاه می کرد بدون آنکه ببیند و گوش می داد بدون آنکه بشنود و هرگاه هم می خندید خودش به هیچ روی از علت این خنده آگاه نبود.
ناگهان مردی که دارای چهره سرخ بود درحالی که به صاحب بسته کوچک روی آورد از او پرسید...
نسخه چاپی کتاب ابله داستایوفسکی در فراکتاب موجود می باشد. شما می توانید با سفارش این کتاب از طریق سایت و یا نرم افزار فراکتاب، از مطالعه آن لذت ببرید.
نسخه الکترونیکی کتاب ابله داستایوفسکی در فراکتاب موجود می باشد. شما می توانید با دانلود نسخه الکترونیکی این کتاب از طریق نرم افزار فراکتاب، از مطالعه آن در کتابخوان فراکتاب لذت ببرید.
مشخصات کتاب ابله داستایوفسکی در جدول زیر آورده شده است:
مشخصات | |
ناشر: | امیر کبیر |
نویسنده: | فئودور داستایفسکی |
مترجم: | مشفق همدانی |
تعداد صفحه: | 838 |
موضوع: | داستان خارجی، رمان خارجی |
قالب: | چاپی و الکترونیک |