امتیاز
5 / 0.0
نصب فراکتاب
مطالعه در کتابخوان
54,000
نظر شما چیست؟

معرفی کتاب کلیات تاریخ تمدن و فرهنگ اسلامی

کتاب کلیات تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی از 8 فصل تشکیل شده است. فصل اول به فرهنگ و تمدن و ارتباط آن دو می پردازد و مباحثی چون ارتباط تمدن با فرهنگ، عوامل مؤثر در زایش و اعتلای تمدن ها (عامل انسانی، فرهنگ، دین، عامل مادی و طبیعی) بیان می شود. در فصل دوم به ویژگیهای فرهنگ و تمدن اسلامی و عوامل پیدایی و شکوفایی فرهنگ و تمدن اسلامی و همچنین سهم حضرت علی (ع) و اهل بیت (ع) در پیدایش و گسترش فرهنگ و تمدن اسلامی می پردازد.

شکوفایی علوم اسلامی، مظاهر تمدن اسلامی، طبقه بندی علوم اسلامی (قرائت، تفسیر، حدیث، فقه، اصول فقه، کلام) و علوم غیراسلامی (ریاضیات، نجوم، فیزیک و مکانیک، طب، کیمیا، فلسفه، منطق، تاریخ و تاریخ نگاری، جغرافیا و ادبیات) در فصل های سوم و چهارم بیان می شود.

فصل پنجم به تشکیلات سیاسی و اقتصادی و قضایی و هنر در فرهنگ اسلامی می پردازد. تأثیر تمدن و فرهنگ اسلامی بر تمدن غرب در فصل ششم تبیین می شود نویسنده در فصل هفتم به عوامل انحطاط تمدن اسلامی اشاره می کند و در فصل پایانی به احیای تمدن اسلامی و نقش امام خمینی (ره) به عنوان بزرگ احیاگر دوره معاصر می پردازد. 

گزیده کتاب کلیات تاریخ تمدن و فرهنگ اسلامی

وقتی فرهنگ عمومی به میزانی از رشد برسد، فکر کشاورزی به وجود می آید. به دنبال فکر کشاورزی و بر اثر تبادلات بازرگانی و ارتباط شهرها، مردم رشد عقلی می یابند. بر این اساس، سجایای اخلاقی پسندیده و حسن معاشرت پدید می آید. و کسی که اخلاق پسندیده و حسن معاشرت داشته باشد متمدن به حساب می آید. دانشمندان شرقی، برداشت و تعریف خاص خود را از تمدن ارائه داده اند. ابن خلدون تمدن را اجتماعی شدن انسان می داند...

دیویی :
‏‫‬‭‭909/097671‬
کتابشناسی ملی :
3466103
شابک :
978-964-531-646-2‮
سال نشر :
1394
صفحات کتاب :
240
کنگره :
‏‫‬‭‭DS36/85‬‏‫‭/ی9ک8 1394‬‬

کتاب های مشابه کلیات تاریخ تمدن و فرهنگ اسلامی