کتاب مدلسازی مفهومی و معماری اندیشه اثر سیدغلامرضا اسلامی وسید یحیی اسلامی منتشر شده توسط انتشارات دانشگاه تهران کتابی در حیطه معماری و فلسفه میباشد.
کتابها و مقالات علمی مختلف به پیشبینی ، بررسی و نقد جهان معاصر پرداختهاند در این رهگذر برای افزایش آزادی فردی، حجم زیادی از اطلاعات، تخصصگرایی و رواج مشاغل خدماتی تاکید شده، سبب کاهش توان تولید گردیده است. در این زمینه، سیر جدایی علم، دین و هنر از یکدیگر که از دوران نوزایی فرهنگی آغاز شد در دوران مدرنیسم به حد اعلای خود رسید، بشر را دچار سرگشتگی کرده است. در چنین شرایطی حجم اطلاعات متفرق و مجزا چندین برابر شده است. محصول چنین رویکردی تکثرگرایی در تمامی عرصههای نظری مرتبط با جامعه بوده، حتی اخلاق حرفهای نسبی و تضعیف شده و تفکر، قابلیت جامع نگری را از دست داده است. مدلسازی مفهومی، برای هویت بخشی به دادههای خام یا اطلاعات تفسیر شده از طریق ایجاد شبکهای منطقی و همگن از یکطرف و ارتقای سطح آنان تا سطح اصول علمی جامع مورد تایید در سطح بینالمللی از طرف دیگر، یکی از راههای برون رفت از این معضل است.
کتاب مدلسازی مفهومی و معماری اندیشه نتیجه بیش از چهل سال پژوهش، بررسی، مدلسازی برنامههای مختلف و تلاش در عرصه فعالیتهای معماری است.
انواع دیگر ساختار و مدلسازی
روش دیگر برای نشان دادن روابط در یک عنصر بصری این است که آنها را در یک نمودار درختی بگنجانیم این روش دارای قابلیت نشان دادن ساختار به عنوان سلسه مراتب مشخص با چند لغزش و پرش است. برای انحام این کار، پنج عامل در نظر گرفته شدهاند که در پایین و در یک خط نوشته شدهاند و مهمترین آنها به سطوح بالاتر متصل است که تعامل درونی 1،2،3،4 را یادآوری میکند.
روش دیگر برای شکل دادن به تصوری ذهنی از سامانه که محرک قدرت تخیل مردمی است که دوست دارند به ساختارهای یکپارچه فکر کنند، این است که به خطوط نمودار ون به عنوان خطوط ترازو روی یک نقشه نگاه کنند و از آنها برای ساختن یک کوه که شکل سهبعدیاش اطلاعات نمودار ون را با هم تلفیق خواهد کرد، استفاده کنند. این کار میتواند به آسانی انجام گیرد، اگر ما سادهسازیهای زیادی را انجام داده باشیم تا یک نمودار درختی و یک نمودار ون به دست آوریم.